VLAD PETRI GOSTUJE U ZAGREBU, SPLITU I ZADRU

VLAD PETRI GOSTUJE U ZAGREBU, SPLITU I ZADRU

29. studenoga, 2015.

KINEDOK-Gdje-si-Bukureste

Film “Gdje si, Bukurešte?” prikazat će se 2. prosinca u 21 sat u Dokukinu KIC. Nakon projekcije filma održat će se Q&A s autorom filma Vladom Petrijem. S autorom će razgovarati redatelj Igor Bezinović (autor filmova “Blokada” i “Veruda – priča o Bojanu”).
Autor filma Vlad Petri, film će predstaviti i na projekciji u Splitu, u Judinom Drvu, 3. prosinca, s početkom u 20 sati. Nakon projekcije filma,s autorom će razgovarati Alen Munitić, direktor festivala Mediteranskog filma Split i voditelj Kino Mediteran distribucije.
Prošle su pune 23 godine od Rumunjske revolucije, a ljudi su ponovno na ulicama Bukurešta. Zauzeli su javni prostor i traže ostavku predsjednika vlade. Prosvjed i priče prosvjednika punih godinu dana prati redatelj Vlad Petri, od prvog dana prosvjeda, do posljednjeg dana referenduma protiv rumunjskog predsjednika. Na ulicama Bukurešta se događa čudo!
Film “Gdje si, Bukurešte?” je iskreno svjedočanstvo vremena u kojem živimo, vremena prosvjeda i masovnih okupljanja protiv sistema koja prečesto utihnu i prije nego li zaista zažive. Svoju svjetsku premijeru imao na Rotterdam Film Festivalu, a na EUROPEAN FILM FESTIVAL u Rumunjskoj je osvojio nagradu publike.
Nakon Splita, projekciju filma “Gdje si, Bukurešte?” selimo i u Zadar, u petak, 4. prosinca s početkom u 20 sati u Klubu ACME. S autrom Vladom Petrijem, nakon projekcije filma razgovarat će Oliver Sertić, producent i koordinator Restarta.
Projekcije filma održavaju se u sklopu projekta KineDok, nove međunarodne inicijative stvaranja alternativne distribucijske platforme za autorske dokumentarce u srednjoj i jugoistočnoj Europi.
KineDok će i dogodine nastaviti spajati ljubitelje dokumentaraca, a trenutno je u pripremi novi katalog od 15 filmova koji će se tijekom iduće godine prikazivati u oko 150 netradicionalnih lokacija u Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Norveškoj.
Ulaz na sve projekcije je slobodan!T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code