VIRTUALNA IZVEDBA ZBORA “IVAN FILIPOVIĆ”

VIRTUALNA IZVEDBA ZBORA “IVAN FILIPOVIĆ”

26. svibnja, 2020.

 

Komorni zbor „Ivan Filipović“- jedan od najuspješnijih a cappella ansambala u Hrvatskoj pod vodstvom svog osnivača i dirigenta mo. Gorana Jerkovića nakon izuzetno bogate jubilarne 20. koncertne sezone , ispunjene mnogobrojnim koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu, nastavlja sa svojim djelovanjem i u vrijeme ove svjetske pandemije.

U vremenima sumornim za kulturu i umjetnost, trenutno bez dvorane za vježbanje koja je teško nastradala u nedavnom potresu, pjevači Komornog zbora „Ivan Filipović“ iz svojih domova šalju poruku optimizma i nade. Virtualnu izvedbu skladbe „Agnus Dei“ ( iz Mise Brevis -posvećeno Blaženoj Djevici Mariji ) litvanske skladateljice Kristine Vasiliauskaite posvećuju svima onima koji su pogođeni svjetskom pandemijom i nedavnim potresom u Zagrebu.

Iako razdvojeni tijekom ove svjetske pandemije i tužni jer nam je nedavni potres znatno oštetio prostoriju za vježbanje, iz svojih domova šaljemo vam optimizam i nadu. Našu molitvu posvećujemo svima onima koji su zbog pandemije izgubili svoje najdraže, svima koji ne mogu obavljati svoju djelatnost i ostali su bez radnog mjesta, svim umjetnicima i kulturnim djelatnicima diljem svijeta, svim ljudima u Zagrebu čiji su domovi, sakralni i kulturni objekti teško oštećeni nedavnim potresom.

Neka nam svima ova skladba bude svjetlo u novo i bolje sutra koje će nam donijeti nadu i mir.“, poručuju iz Zbora.

Izvedbu poslušajte na link-u:

https://www.youtube.com/watch?v=awnD3FL5MOo

Više informacija o Komornom zboru Ivan Filipović i njegovom djelovanju potražite na :

WWW.KZIF.HR T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code