VELIKA BRANITELJSKA PLAKETA VETERANSKOJ BOLNICI

VELIKA BRANITELJSKA PLAKETA VETERANSKOJ BOLNICI

8. prosinca, 2017.

 

 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, dodijelila je prvoj veteranskoj bolnici u Zaboku – Veliku zlatnu plaketu, a u povodu treće obljetnice uspješnog djelovanja. Taj status ova je bolnica prva stekla još 2014., a u njoj je dosad liječen veliki broj hrvatskih branitelja i stradalnika i to iz cijele zemlje. To je jedina zdravstvena ustanova koja je sagrađena od osamostaljenja Republike Hrvatske, a u čemu velike zasluge pripadaju i braniteljima. Riječ je o suvremeno opremljenoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj radi izuzetno kvalitetan kadar od liječnika, pa do medicinskih sestara i ostalog osoblje.

Inače, nakon Zaboka, veteranske bolnice su još osnovane u Kninu, Gospiću i Vukovaru.

Dodjeljujući ovo priznanje, branitelji još jednom žele zahvaliti ovoj bolnici na skrbi za one koji su bili prvi kad je trebalo, ali i potaknuti druge sredine na još veću i kvalitetnu skrb za ljude koji su stvorili samostalnu, neovisnu i slobodnu hrvatsku državu.

Branitelji su ove godine, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, dodijelili ovo priznanje i čuvenoj svjetski poznatoj glazbenoj skupini – The Dire Straits Experience za čuvenu pjesmu – Brothers in Arms“.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 8 prosinca, 2017, 22:13

  Svaka čast.
  neka se na nju ugledaju i ostale bolnice zbog liste čekanja.
  U općima i ambulantama branitelji imaju prednost kakti….Ali samo na papiru.
  Zato i za običan ultrazvuk za pregled redoviti od godinu dana, žene se naručuju tek za 15 mjeseci. A i sam ravnatelj je hrvatski branitelj….Koga on sluša po stranačkoj liniji.
  Ma i ministar nije puno bolji…..kakvo smanjenje liste čekanja….Praksa govori suprotno…ne usklađenosti s dijagnozama i pregledima….Ili neki djelatnici ne znaju čitati nalaze…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ante
  #2 ante 8 prosinca, 2017, 17:20

  Ova je bolnica to zaslužila. Svaka čast.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code