UVLAČENJE KREŠE BELJAKA

UVLAČENJE KREŠE BELJAKA

9. siječnja, 2019.

 

Za nas, koji smo stvarali slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, Jugoslavija je bila na „drugoj strani“ tj. neprijatelj, koji je želio okupirati sve što hrvatski diše.

S obzirom da Beljaku i njegovim istomišljenicima iz HSS-a nije još do danas jasno da je Hrvatska pobijedila u ovom ratu, onda ga treba podsjetiti da sve što naginje propaloj Jugoslaviji već dugo nije dobro došlo na ove prostore

Napisao: Mladen Pavković

Da je zbilja u našem društvu, a poglavito kod pojedinih političara, i dalje prisutan komunistički mentalitet, potvrdio nam je i notorni Krešo Beljak, kad je na pravoslavni Badnjak pobjedonosno uskliknuo da i „dalje vjeruje u bratstvo i jedinstvo hrvatskog i srpskog naroda“, što nije ništa drugo nego „uvlačenje“ u neku novu Jugoslaviju.

Inače, parolom za zaluđivanje masa, „bratstvo i jedinstvo“, najviše se služio Josip Broza Tito, doživotni predsjednik bivše Jugoslavije, koju smo porazili u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Pobjednici su Hrvate lovili kao zečeve

Za nas, koji smo stvarali slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, Jugoslavija je bila na „drugoj strani“ tj. neprijatelj, koji je želio okupirati sve što hrvatski diše.

S obzirom da Beljaku i njegovim istomišljenicima iz HSS-a nije još do danas jasno da je Hrvatska pobijedila u ovom ratu, onda ga treba podsjetiti da sve što naginje propaloj Jugoslaviji već dugo nije dobro došlo na ove prostore.

Istina, kršćanski je oprostiti i Hrvatska to čini, ali zlodjela Srba, Crnogoraca, zločinačke JNA i domaćih izdajica ne smijemo zaboraviti.

Međutim, nakon II. svjetskog rata, kad je Titova armija pobijedila, je li i tada bilo oprosta, jesu li i tada njegovi protivnici mogli slobodno govoriti, pisati i živjeti na „visokoj nozi“?

Sve što nije bilo vezano uz komunizam i partiju bilo je izbrisano (najblaže rečeno).

Na desetine i stotine tisuća ljudi, poglavito Hrvata, koje su nakon pobjede, „pobjednici“, lovili kao zečeve, bilo je ubijeno, strpano u logore ili protjerano iz Jugoslavije, koja je čuvala „bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga“!

Tada, u Titovo vrijeme, ni jedan četnik ili ustaša, pa i domobran ili izdajica i dezerter, nije mogao dobiti zaposlenje, a još manje javno istupati u javnosti.

Je li isto ili slično „pravilo“ bilo i nakon pobjede u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu? Ne, mi smo odmah agresorima oprostili, mada se nitko od njih još ni do današnjeg dana nije ispričao. Neke smo čak pozvali i u Hrvatski sabor! Možete li zamisliti da je nakon II. svjetskog rata neki ustaša ili četnik bio član Centralnog komiteta SKJ? Ili da je po načelu četničke ideologije pokrenuo i bez problema vodio neku političku stranku?

Ne, to se nije moglo ni sanjati, a kamoli događati!

Stop parlolama iz Domovinskog rata

Nakon II. svjetskog rata logori su bili (pre)puni neprijatelja Tita i Jugoslavije.

A nakon Domovinskoga rata logori su se raspustili, srbijanski banditi su pobjegli ili su pak amnestirani!

I sad imamo to što imamo, da jedan „automehaničar“, kako posprdno zovu Krešu Beljaka, bez problema i pred najvišim državnim političkim vrhom uzvikne da se zalaže za bratstvo i jedinstvo, i da mu se ništa ne dogodi.

A kad netko samo spomene „Za dom spremni“, mnogima se diže kosa na glavi, bez obzira što je pod tim sloganom u vrijeme Domovinskog rata, za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu stradalo na stotine, pa i tisuće hrvatskih branitelja!

Dakle, „parole“ iz vremena Jugoslavije da, a one iz Domovinskoga rata ne!

Oni koji su poput pupovca čitavo vrijeme na „drugoj strani“ mogu raditi što god hoće (čak i biti dio vladajuće strukture), a oni koji su stvorili ovu i ovakvu Hrvatsku (svaka čast iznimkama) bačeni su na marginu ili još gore, neprestano im se lijepe etikete poput ustaša, fašista, revizionista, protunarodnih neprijatelja i tome slično.

Gdje toga ima? T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 10 siječnja, 2019, 17:29

  TKO JE FRANJO TUĐMAN??
  UTEMELJITELJ ZLOČINAČKE KATOLIČKE FALAGE HDZ-EA, KATOLIČKI PROZELIT; RUŠITELJ SOCIJALISTIČKE-SAMOUPRAVNE DRŽAVE HRVATSKE I REINKARNATOR STEPIČEVE BOŽJE DRŽAVE; RUŠITELJ I DIJELITELJ BOSNE I HERCEGOVINE, UDRUŽEN SA SRPSKIM PRAVOSLAVNIM ZLOČINCEM MILIOŠEVIĆEM ;VOĐA ,STOŽERNIK KRVOLOČNOG VJERSKOG RATA U HRAVTSKOJ I BOSNI I HERCEGOVINI POD ČIJIM VODSTVOM SU SE NAPRAVILI MNOGI ZLOČINI PROTIV ČOVJEČNOSTI I TOTALNA PLJAČKA I DEVASTACIJE HRVATSKE RADNIČKE SAMOUPRAVNE STEČEVINE.
  DAKLE ,PO SVEMU ŠTO NAVEDOH ON JE RATNI ZLOČINAC I RATNI PROFITER ,VILA NA TUŠKANCU NEZAKONITO OTKUPLJENA ,TIČUĆI SE VAŽEĆIH ZAKONSKIH PROISA REPUBLIKE HRVATSKE I NOVCEM RADNIKA IZ INIOZEMSTVA A DA ONI NISU BILI SA TIM SUGLASNI.VODIO SE I SUDSKI SPOR SA JEDNIM HRAVTSKI RADNIKOM IZ ŠVICARSKE KOJI GA JE TUŽIO DA JE PRISVOJIO NJEGOV NOVČANI POKLON NARODU A NE NJEMU.I NARAVNO,IZGUBIO SPOR SA TADA APSOLUTNIM SATRAPOM STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE ,TUĐMANOM. PA SE HRAVTSKI GRAĐANIN TREBA ZAPITATI TKO TO NAMA SERVIRA FRANJU TUĐAMANA ZA NEKOG NACIONALOG JUNAKA KOJI JE SVOJIM DJELOM UČINO OVO ŠTO NAVEDOH.??
  SVE ŠTO NAVEDOH NIJE MOJA IZMIŠLJOTINA NEGO JAVNI ARGUMENTI KOJE MOŽE POTVRDITI SVAKI HRVATSKI GRAĐANIN SVJEDOK TOG VREMENA . OSIM TOGA,TREBA SE ZNATI I TO ,DA JE BIO OSUMNJIĆEN KAO RATNI ZLOČINAC OD MEĐUNARODNOG SUDA U HAGU.NESREĆA JE BILA ŠTO GA JE SMRT ZATEKLA PRIJE NEGO ZAHTJEV HAŠKOG TRIBUNALA DA GA SE IZRUČI HAŠKOM TRRIBUNALU.NARAVNO, NJEGOVA ZLOČINAČKA STEPINČEVSKA FALANGA ,HDZ-E KOJA JE OGLEDALO DUHA I NAUMA SATRAPA ,FRANJE TUĐMANA I DANAS GOVORI O NEKOJ SLOBODNOJ HRAVTSKOJ ,SAMO NE KAŽU ALI ČINE UI PRAKSI ,OD SVIH DRUGIH I DRUIGAČIJH..PREMA TOME SVAKO OBILJEŽJE KOJE BI SE POJAVILO NA JAVNOM MJESTU PO REPUBLICI HRVATSKOJ, A ASOCIRA NAS NA TUĐMAN-ŠUŠKOVU SATRAPIJU, ZA NAS GRAĐANE ANTIFAŠISTIČKE HRVATSKE ,BILO BI I UVIJEK JE UVREDA ,NACIONALNA I POLITIČKA .

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 9 siječnja, 2019, 22:54

  Slažemo se, akademiče.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Akademik
  #3 Akademik 9 siječnja, 2019, 20:15

  Ovaj Beljak je zaista bljak. Taj ladrone moralizira poštenom čitateljstvu i viteškom narodu. Taj debilitis je dogurao do šefa najstarije hrvatske stranke. Radić se okreće u grobu. On je dokaz da je u hrvatskoj politici svaka ludost moguća.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code