U SRBU JE BILO VIŠE POLICAJACA NEGO PRISUTNIH

U SRBU JE BILO VIŠE POLICAJACA NEGO PRISUTNIH

28. srpnja, 2022.

 

Valja podsjetiti i na činjenicu da je hrvatska Vlada ove godine za Pupovčev „pir“ u Srbu izdvojila 70.000 kuna (na što su potrošeni, na janjetinu poslije skupa?) te da je još 2009. Ministarstvo kulture RH sa milijun kuna financiralo obnovu spomenika u Srbu

Napisao: Mladen Pavković

U Srbu se opet slavilo – 81. obljetnica Dana ustanka naroda Like i Korduna. I opet smo gledali i  slušali iste likove: Pupovca, Mesića, Habulina… Ili, drugim riječima sve one koji ne dolaze na obljetnice vezane uz hrvatski obrambeni Domovinski rat, odnosno one koji se još uvijek bore za “drugačiju Hrvatsku”, s crvenom zvijezdom petokrakom na čelu. Zanimljivo je da ni u povodu ove obljetnice Pupovac i društvo opet nisu mogli sakupiti ni pola zainteresiranih od broja policajaca koji su osiguravali ovo šaroliko društvo, koje po njima ne smije proći ni bez riječi protesta. Jer tko protestira, osobito protiv Pupovčevih“ „cirkusarija“  taj je “hrvatski politički ekstremist” (navodno sada  tako zovu “hrvatske nacionaliste” i tako ih  bilježe i u policijske dosjeje).

Zločin i zločinac

Nu, dobro. Čuli smo već poznatu retoriku, da su oni koji viču, odnosno protestiraju protiv falsificiranja povijesti, “najveće štetočine u Hrvatskoj”, da su “fašisti”, “ustaše” i tome slično. Međutim, moramo se sjetiti jadnog „povjesničara“, koji je i Pupovca; Mesića i Habulina učio povijest, notornog i „priučenog“  Slavka Goldsteina (2028.-2017.), koji je svojedobno među ostalim  rekao da je među partizanima i komunistima nakon ovog ustanka (?) “planuo osvetnički gnjev i zločini nad Hrvatima u Boričevcima, da je ustaška vlast tada nabrojila 179 žrtava te da i te žrtve treba priznati, a da i to pokazuje najbolji pokazatelj odnosa”. Jako zanimljivo, i to od čovjeka koji se tobože borio da svaki zločin ima svoga zločinca. Ako Slavko (Mirko, pazi metak!) kaže da je bilo 179 žrtava partizanske osvete, onda to sigurno morate pomnožiti najmanje sa deset ili dvadeset, jer partizani su uvijek svoje žrtve uveličavali, a tuđe umanjivali i marginalizirali. Nije li tako, majku vam vašu? Pa ako je i bilo 179 žrtava onda se postavlja pitanje: tko je pobio sve te ljude, odnosno je li ijedan partizan ili komunista ikada odgovarao za bilo koji zločin u vrijeme i nakon II. svjetskog rata? A sve više čitamo i slušamo da je i takvih bilo.

Pupovčev pir

Hrvatska je vjerojatno jedina država u Europi gdje komunisti nikada nisu odgovarali, pa čak ni kad sami priznaju ubojstva. Među tim hrvatskim žrtvama sigurno je bilo i nevinih ljudi, pa ako se zna da su ih partizani, a današnji antifašisti ubili “kao pse” – tko će za te nevine odgovarati, tim prije što svaki zločin ima svoga zločinca!

Ili to važi samo i isključivo kad su Hrvati u pitanju?

Nu, valja podsjetiti i na činjenicu da je hrvatska Vlada ove godine za Pupovčev „pir“ u Srbu izdvojila 70.000 kuna (na što su potrošeni, na janjetinu poslije skupa?) te da je još 2009. Ministarstvo kulture RH sa milijun kuna financiralo obnovu spomenika u Srbu! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. FRANO MARXISTA
    #1 FRANO MARXISTA 29 srpnja, 2022, 00:03

    OPET OVO PAVKOVIĆEVO, NE IZVJEŠTAVANJE ,NEGO LAJANJE ,JER JE ČOVO DUHOVNO I UMNO KLERIKALNO ZATUCANI SLJEDIK STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA I NIJE SE LAKO RASTATI OD PREDRASUDA U KOJMA SI NIKNUO ,KAKO TO HEGEL TVRDI,DA PODNEBLJE ODREĐUJE ČOVJEKA.PA NAŠ PAVKOVIĆ SE JOŠ NALAZI U OKOVU TE OPAKE I BRUTALNO -ZLOČINAČKE IDEOLOGIJE ,KOJA VEĆ STOLJEČIMA RAZARA LJUDSKU DUŠU,KONSTATIRA PAPA U OSTAVCI ,JER JE KLASNO -KASTINSKO-PLJAČAKŠKO-ZLOČINAČAKI USTROJENA . PA NAŠ PAVKOVIĆ SVE DRUGO I DRUGAČIJE VIDI KAO NEPRIRODNO,A POSEBNO NOVU SVIJEST DANAŠNJEG ČOVJEKA I UOPĆE NOVE DRUŠTVENE ODNOSE KOJI SE FORMIRAJU PO ZAKONIMA VISOKE CIVILIZACIJE U KOJOJ SE UDRUŽUJE NE NADNICA, VEĆ ZAJEDNIŠTVO U STAVRALAŠTVU JEDNAKIH KOJA N AS JE IDIGLA U SVEMIRSKE PROSTORE DA SMO POSTALI SVIJESNI SEBE I SVIJETA U KOJEM BIVSTVUJEMO ,ODNOSNO I NADOLAZEĆE NOVE CIVILIZACIJE.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code