NEKA RAZNI ZUROFFI MALO ZAVIRE I U SRBIJANSKO DVORIŠTE

NEKA RAZNI ZUROFFI MALO ZAVIRE I U SRBIJANSKO DVORIŠTE

9. lipnja, 2019.

 

 

Što ne traže da se Srbi ili pak srpska Vlada, koja je uglavnom i sastavljena od četnika (svaka čast iznimkama) ne ogradi od onih koji su 18. studenoga 1991. nakon ubijanja i protjerivanja Hrvata po ulicama razrušenog Grada Vukovara pjevali: „Slobo, šalji nam salate, biće mesa, klat ćemo Hrvate“ ili „Oj, Hrvati, al ćemo vas klati, pola klati, pola psima dati“. Ne, nismo čuli ni čitali da su  recimo takve pjevače i „recitatore“ Zuroff, a još manje „Novosti“, ikada osudili, a još manje tražili one koji su to radili

Napisao: Mladen Pavković

Međunarodna nevladina organizacija Centar Simon Wiesenthal, a poglavito njezin čelnik Efraim Zuroff, sve se više pretvaraju u „privatnu tvrtku“  srbijanskih i inih ekstremno lijevih politikanata, koji „konzumiraju“ njihove usluge kad im god treba oblatiti hrvatsku državu i neke od njezinih istaknutih hrvatskih političara.

Ta organizacija traži od hrvatskih lidera da se nedvosmisleno ograde od izjava i nekih njima odbojnih stavova Ruže Tomašić, zastupnice Europskog parlamenta, a naročito u svezi njezine „aktivnosti“ prije stvaranja hrvatske države u Kanadi!? Tamo je, kako je svojedobno objavio kontraverzni Pupovčev bilten „Novosti“, koji neki nazivaju i medijskim smećem, ova političarka, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, navodno obučena u ustašku odoru, navodno čitala ustaške pjesmice, pa je po toj organizaciji sada red da se hrvatsko političko vodstvo ogradi od tog neprimjerenog čina.

Eto, tako oni po cijelom svijetu „gone ratne zločince“, odnosno ne mogu im pobjeći čak ni oni koji su u „prvom razredu osnovne“ imali bilo kakav dodir sa fašizmom!

Da nije smiješno, bilo bi žalosno.

Nisu samo recitirali pjesmice

Što Zuroff i njegovi kompanjoni svako malo ne traže da se recimo austrijska Vlada  ogradi od onih koji su u II. svjetskom ratu bili na strani fašizma (za razliku od Austrije ova Hrvatska nije!) i od onih svojih sugrađana koji i dalje čuvaju uspomene na taj dio mračne povijesti?

U njihovoj je zemlji čak i rođen najveći svjetski zločinac i ubojica – Adolf Hitler, kojeg su Austrijanci, kad ih je  pripojio Njemačkoj, dočekivali u ekstazi i slavljem!

Nu, dobro. To nema „nikakve“ veze s njihovom sadašnjom borbom protiv nacista i fašista, ali ako to već rade, onda neka malo koji puta  zavire i u „srbijansko dvorište“, neka proganjaju tamošnje fašiste, koji su sudjelovali ne u recitiranju pjesmica već u rušenju, klanju, protjerivanju nevinih Hrvata, osobito u vrijeme velikosrpske agresije.

Što ne traže da se Srbi ili pak srpska Vlada, koja je uglavnom i sastavljena od četnika (svaka čast iznimkama) ne ogradi od onih koji su 18. studenoga 1991. nakon ubijanja i protjerivanja Hrvata po ulicama razrušenog Grada Vukovara pjevali: „Slobo, šalji nam salate, biće mesa, klat ćemo Hrvate“ ili „Oj, Hrvati, al ćemo vas klati, pola klati, pola psima dati“.

Ne, nismo čuli ni čitali da su  recimo takve pjevače i „recitatore“ Zuroff, a još manje „Novosti“, ikada osudili, a još manje tražili one koji su to radili.

Razni zuroffi

Legendarna ratna doktorica Vesna Bosanac mjesecima je u vrijeme agresije slala apele za pomoć (svi su objavljeni u knjizi koju sam priredio i uredio „Apeli dr. Vesne Bosanac“!), ali nitko joj na njih nije nikada odgovorio, a najmanje Efraim Zuroff, koji sada želi osuditi i one koji su u mladosti, daleko od Hrvatske, navodno čitali nekakve pjesmice o Paveliću i ustašama!

Drugim riječima, kako to da su organizacijama poput Centra Simona Wiesenthala neprestano  na „meti“ Hrvati koji su se u obrambenom Domovinskome ratu borili protiv nacizma i fašizma, a ne i oni koji ga u Beogradu, pa i Zagrebu i dalje podržavaju, koji ne priznaju da su bili agresori, a još manje krvoločne ubojice?

Kad bi razni zuroffi slušali i čitali što i kako danas o Hrvatskoj i Hrvatima govore i razmišljaju četnici poput Vojislava Šešelja, koji je i zastupnik u srbijanskom parlamentu, onda bi im se možda i „pamet razbistrila“, kako kaže naš narod! T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. žrdina
  #1 žrdina 9 lipnja, 2019, 14:13

  Jugoslaveni – crveni fašisti

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. pepe
  #2 pepe 9 lipnja, 2019, 05:53

  dalje, štivopiscu je vjerojatno jasno da je kanadska bosanka tomašićeva rođ. budimir jošte tiekom života u kanadi i posla policistkinje na motorkotaču, predano rabotala za YU udbaše šuška i perkovića. dapače, početkom vrlo za hrvatsku obstojno upitnih devetdesetih pod lažnom izlikom zdravstvenih tegob vraća se/odlazi prëko “bare” u svoju kanadu, gdje ugodno nastavlja živjeti, radeći i nadalje za svoje YU udbaške pokrovitelje, uz povrjemena snimanja TV filmov i nizanak kao “X-files” ili “millenium” u kaskaderskih ulogah. zajedno s pobjeguljom stierom na mig UDBA-e vraća se “na gotovo” u hrvatsku, ali stoprv nakon okončanja domovinskoga rata i oluje. sve u svemu, cionističkom izraelskom MOSSAD-u, kojega je jedan od iztaknutijih prëdstavnikov i glasnogovornikov u svietu upravo zuroff, ova i ovakova YU udbaško-petokolonaška balkanska vāsda ucjenjiva prćija hrvatska “za region sprëmna” odlično odgovara.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. pepe
  #3 pepe 9 lipnja, 2019, 05:34

  dakle, štivopisac na žalost opet bahulja po bezpućih poviestne hrvatom tako znakovite udbaško-petokolonaške “neozbiljnosti”. zapravo, po podatcih američke CIA-e početkom devetdesetih maldane poldrugi milijun (1.500.000) “političkih hrvatov” (dobro umrëženih od triglava do vardara) je na ovaj ili onaj način surađivał ili bīł dielom UDBA-e ter KOS-a ili šire YU pete kolone. nu, upravo su ti i takovi “politički hrvati”, u stvarnosti YU zaplotnjačka i rovareća balkanska gamad, koncem 1998. godine preuzeli vlast, dočim su politički uzrubljeno hrvatsko izseljenstvo protjerali nazad u sviet od kuda smo mnogi požrtvovno došli pomoći hrvatskoj pradomovini u nevolji kada joj je pomoć bīla najpotrëbnija, a sām obstoj hrvatske bīł upitan.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code