USTAŠKE CIPELE I NOVINE MAŠINBRAVARA IZ RAFINERIJE U SISKU

USTAŠKE CIPELE I NOVINE MAŠINBRAVARA IZ RAFINERIJE U SISKU

20. studenoga, 2017.

 

 

Vjerojatni koautor ili pak naručitelj nepotpisana glupoga teksta generalni direktor kompanije “Večernje novosti”. Hrvatski “olujni” pobjeglica srpske nacionalnosti Radomir Dmitrović, “mašinbravar, novinar Rafinerije Sisak, svetosavski klerikalac i ratni huškač iz Komogovine, manastirske baze četnika Banovine i episkopa Hilareta iz Beograda

Napisao: Franjo Dobrović

Na pitanje zašto su se beogradske “Večernje novosti” svinjski dohvatile obuće predsjedice RH Kolinde Grabar Kitarović za boravka u trajno ranjenu Vukovaru i sudjelovanja u Koloni sjećanja, zapravo, teško je odgovoriti. Svoju poznatu pakost, kad je u pitanju prelijepa žena i prva dužnosnica susjedne i ratnopobjedničke države RH, uvijek će završavati – nepostojećim ustaštvom. I stoga je suvišno analizirati zbog čega četnički vojvoda i glinski velikosrpski prorok iz 1995. Aleksandar Vučić, sada predsjednik Srbije, najavljuje svoj državnički “napredni” posjet našoj domovini.

Mašin bravar iz rafinerije

I dok “Večernjakov” kolumnist o glupim komentarima iz Beograda nabraja sav jad tamošnjih medijskih primitivaca, mi bismo samo i uzgredno spomenuli da je vjerojatni koautor ili pak naručitelj nepotpisana glupoga teksta generalni direktor kompanije “Večernje novosti”. Hrvatski “olujni” pobjeglica srpske nacionalnosti Radomir Dmitrović, “mašinbravar, novinar Rafinerije Sisak, svetosavski klerikalac i ratni huškač iz Komogovine, manastirske baze četnika Banovine i episkopa Hilareta iz Beograda. A sada, citirajmo dio reagiranja “Večernjakova” kolumnista Davora Ivankovića.

Pri tome je hrvatska predsjednica, naravno, izborom da za Kolonu sjećanja obuje znamenite zenge znala da će to izazvati pozornost, no svakako da nije očekivala da će je zbog toga Vučićevi mediji u Srbiji proglasiti ustašicom. Vjerojatno bi je, da nije bilo ovakve reakcije iz Srbije, u Hrvatskoj neki i kritizirali zbog populističkog čina, no ovako to uglavnom sada neće činiti i odustat će od toga iz čistog hrvatskog inata. Koji se u Hrvatskoj uvijek probudi kad nas iz Srbije ovako glupo napadaju.

Pijane i drogirane ustaše

Stariji Hrvati pamte te optužbe iz Beograda tijekom Domovinskog rata o “pijanim i drogiranim ustašama koji ručne bombe bacaju 300 metara daleko”. Pamte ta i slična pripisivanja nadnaravnih sposobnosti Hrvatima-ustašama. A nisu te ručne bombe tako daleko letjele zato što su “ustaše” bili drogirani, nego zato što su onako nenaoružani morali smisliti mehanički dodatak na puški koji je omogućio lansiranje ručnih bombi na toliku daljinu. Kao što su od bojlera radili bombe i potom ih bacali iz poljoprivrednih aviona na okupatorske snage…” T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno XX
  #1 Anonimno XX 7 prosinca, 2017, 21:22

  Pa zar su oni još živi….
  Imaju li možda posljednju želju da ih se spali i prosipa pepel po Banovini…
  Troškove spaljivanja naplačujemo unaprijed u eurima i ostavljamo u dobrotvorne svrhe. Bez ukopne ceremonije molim, pošto nemaju ulazne vize živi ili mrtvi za Hrvatsku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Prkanca
  #2 Prkanca 29 studenoga, 2017, 19:06

  U cccc-Wikipediji je lažno zapisano da je drug rade završio klasičnu gimnaziju u Hrvatskoj Kostajnici i studirao kod prof. miloševića četništvo. A sada, sa zakašnjenjem, čitamo da je lažirao godišnja primanja, da je kompaniju “Novosti” doveo pred stečaj, jer zaposleni dugo nisu vidjeli plaće. Sam je ponudio ostavku na položaj gen. direktora i urednika 17.07.2017. I tako srbin iz Banovine, prečanin i posrbica, četnik po imenu, rešava srbadiju propalih “Novosti”

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. ujo
  #3 ujo 23 studenoga, 2017, 19:19

  Koga ujede zmija boji se i gušterice

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Marijana
  #4 Marijana 23 studenoga, 2017, 13:57

  A gdeli muje, dmirtoviću, pederski kum đura đukić iz vlaške gornje bačuge, velikan željezarsko-beogrsdskog novinarstva i čede vukadinovića? Pa još samo nebojša devetak, veli veliki pesnik po rečima dmitrovićeva šure miloša pesnika kordića. ubio ih sveti savo lažljivi

  Odgovorite na ovaj komentar
  • moslavački-posavac
   moslavački-posavac 23 studenoga, 2017, 21:28

   Ma neće da se jave, osim možda pod drugim imenima. A kamoli da navrate na prostore bivših preduzeća u Sisku…Samo nek se najave dat ćemo im stručne turističke vodiče po gradu., jedino da sede u kočiji zavezanih očiju, jer ne bi prepoznali nazive ulica gdje su nekad bili”bogovi”….Pa nek sad distribuiraju svoje novine na kioske….Mislim da bi završili na lomači kaj nekad vještice.

   Odgovorite na ovaj komentar
 5. Velebit
  #5 Velebit 22 studenoga, 2017, 08:09

  Gdje ima kupit te cipele?Ja bi rado kupijo samo da postanem Ustasa.Neka se Srbi bune oni su cetnici.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Janez
  #6 Janez 20 studenoga, 2017, 19:53

  Nije li to onaj isti glumatajući “lepotan” i zgubidan, glupi prepisivač zapisnika Ine glumatao novinara što je danima i noćima u hotelu i samačkoj zgradi inaša tragao za “prelepom” Draginjom i drugim, isključivo srpskopravoslavnim radodajkama. U Skupštini Siska se koćoperio, pa i u Saboru, ali je zbog toga od Hrvata Marijana dobio šakom među junačke ništarijske rogove.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 21 studenoga, 2017, 21:54

   A tko bi drugi bio. To ti onaj iz Komogovine.
   Šta je zbriso bez pozdrava preko…Pa izvještavao je i za TV Srbiju u ratnim danima.
   Što se sad ne pojavi u rodnom kraju ako je” čist”.
   Pamtimo ga svi u Sisku kao zagriženog…..

   Odgovorite na ovaj komentar
 7. Anonimno
  #7 Anonimno 20 studenoga, 2017, 16:55

  Pa taj isti RD je 1990. pisao za te novine da “ustaše” nabijaju decu na kolac, a ničim nije potvrdio. Onda se slobodno šetao Siskom. Pa svi pravoslavci su onda valadali sisačkim medijima i poduzećime….A mislim da i danas nije puno bolje. I ovako navešćuju da će ponovno emitovati” Radio Petrova Gora”…..naravno kad se u Hrvatskoj može sve registrirati uz novčani polog….Pa ovu koji izdaju dozvole za rad samo potpisuju dokumente.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code