DRŽAIĆ MI DAO OTKAZ, A TRAŽE MI NOVAC

DRŽAIĆ MI DAO OTKAZ, A TRAŽE MI NOVAC

4. studenoga, 2012.

 

9eb3a228675bb2862b3b003fbb7affa2 700x550

Još jedno otvoreno pismo otpuštenog branitelja

Piše: Vlatko Klarić,hrvatski branitelj i zviždač

Nakon što su u medijima počeli izlaziti članci o tome kako su poslovi rezervirani za invalide (rezervirani ugovori) prepuštani privatnim firmama, koje su onda uzele glavnu zaradu, ravnatelj Uriha Držaić prvo je u Urihu organizirao peticiju kojom se traže sankcije protiv zviždača. Zatim su uslijedili otkazi zviždačima, Vlatku Klariću i Zlatanu Osmanoviću, hrvatskim braniteljima koji su se u trenutku davanja otkaza nalazili na bolovanju.

ZAR SAM SE ZA TO BORIO?

Obojica jedva preživljavaju. Usporedo s tim uslijedile su i brojne tužbe protiv novinara koji su pisali istinu i otkrili aferu Uriho. Tako je tužen novinar zagrebancije Stjepan Marković koji je napisao odličan članak „Kako je preko Uriha isisavan novac iz Holdinga“. Zatim je tužen novinar Nacionala Ivan Pandžić koji je napisao seriju članaka o tome kako je Uriho na čelu s Držaićem prepuštao rezervirane ugovore za invalide privatnim firmama. Naposljetku tužen je i portal Dnevno koji je objavio otvoreno pismo Hrvatskoj javnosti koje je potpisao zviždač Vlatko Klarić. U ovoj posljednjoj tužbi pored portala Dnevno tužen je i sam Vlatko Klarić. Koji užas! Prvo je Klarić dobio otkaz, a sad ga Uriho tuži i traži od njega naknadu štete, tj. novac i to do 60 000 kuna! A Klarić je samo ispunio svoju građansku dužnost i prijavio sumnju na kriminal u Urihu nadležnim tijelima.

 „Pa ja i moja obitelj jedva preživljavamo. Jedini sam radio u obitelji. Dobio sam otkaz, a sad još Uriho na čelu s Držaićem traži i naknadu štete od mene. Zar sam se za to borio?“

REZERVIRANI UGOVORI

Kako se saznaje, na suđenju novinaru Ivanu Pandžiću, kojeg je Uriho tužio za klevetu, svjedočio je i Mirko Herak iz gradskog kontrolnog ureda. On je posvjedočio da je gradski kontrolni ured došao do zaključka o nepravilnostima u Urihu i proslijedio ih MUP-u. Naveo je i da je u poslu sa ZET-om 1,8 milijuna kuna prepušteno podizvođačima. Istinu nitko ne može sakriti, to se još jednom pokazalo.

     A istina je u aferi Uriho vrlo jednostavna i bolna. Silni milijuni namijenjeni osobama s invaliditetom su završili na kontima privatnih firmi i to kroz tešku zlouporabu instituta rezerviranih ugovora. To je bolna istina, naročito za profesora Držaića, ravnatelja Uriha. Jer, Uriho je sklapao brojne milijunske ugovore s podizvođačima, privatnim firmama kojima je prepuštao izvršenje rezerviranih ugovora. A na kraju svakog takvog ugovora stajao je uvijek jedan te isti potpis: Josip Držaić, prof. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Valter
  #1 Valter 7 studenoga, 2012, 13:26

  Vlatko Klarić i Zlatan Osmanović do polovice lipnja ove godine bili su zaposlenici Ustanove za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem (URIHO), a onda su potezom pera ravnatelja Josipa Držaića dobili otkaz zbog, kako stoji odluci, kršenja obaveza iz radnog odnosa

  ‘Iza kršenja obaveze iz radnog odnosa krije se zapravo da su obojica bili zviždači. Ukazali su na kriminal težak stotinjak milijuna kuna i zbog toga su dobili otkaz.

  Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik, je upoznat s kriminalom URIHO-u i umjesto da je zviždače zaštitio on je Držaića upozorio tko je novinarima Nacionala, portala Zagrebancija i u DORH donio dokumente nakon čega su oni dobili otkaze’, kazala je Vesna Balenović, predsjednica Udruge Zviždač.
  Izvor : http://www.tportal.hr

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code