NAJNOVIJE NA PORTALU

U SPLITU PROMOCIJA ROMANA “BISER U PIJESKU”

U SPLITU PROMOCIJA ROMANA “BISER U PIJESKU”

16. siječnja, 2015.

558_mega[1]

Naklada Verbum u četvrtak, 15. siječnja 2015. u svojim prostorijama u Splitu predstavljala je knjigu Biser u pijesku Tesse Afshar koja je od kad je izišla iz tiska objavljivana i prjevođena na više jezika, pa je od sad u prjevodu na hrvatskom dostupna čitateljima i u Hrvatskoj. Knjigu su su predstavljali zapravo voditelji splitske nakladničke kuće Verbum, mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladniče tvrtke Verbum i Miro Radalj, direktor tvrtke Verbum.

Biser u pijesku Tesse Afshar objavljen je u Verbumovom nakladničkom nizu Populus, u kojemu su do sad objavljene vrlo zapažene uspješnice Francine Rivers, trilogija Znak lava koja obuhvaća naslove: Glas u vjetru, Odjek u tami i Sigurno kao svitanje, a s ovim romanom niz je bogatiji za još jedan ozbiljan naslov. Nova knjiga čini dio tog niza, zapravo je roman iz pera autorice Tesse Afshar koja autorskom raspoznajnoću uvjerljivo progovara o tomu kako zadnju riječ u našem životu nema naša prošlost – već naša budućost.

Biser u pijesku zapravo je dojmljiva hit knjiga koja donosi nezaboravnu ljubavnu priču, koja je istodobno i priča o grjehu i oprostu, vjeri i ljubavi, ali i izvanrednim obratima koji pokazuju kako su čuda u životu zaista moguća.

Izvanredno privlačna zgodna djevojka Rahaba glavni je lik romana, kojoj se život iz temelja mijenja u trenutku kad ju je u dobi od 15 godina jedini čovjek kojega je poštovala i kojemu je vjerovala (njezin otac) prodaje u prostituciju. Sama se sebi zavjetovala da više nikad ne će podariti svoje povjerenje nijednomu muškarcu. Međutim, Bog je imao drukčiji plan. U burni svijet njezinih emocija odjednom je ušao Salmon, ugledni vođa Judina plemena, čovjek časti i ponosa, neprijatelj njezina naroda.

Može li kannanska bludnica, čiji se život sastoji od toga da bude poželjna muškarcima, biti prikladna žena jednomu od izraelskih vođa? Može li čovjek vjere voljeti ženu poput nje? Što žena uništene prošlosti treba učiniti kad želi prihvatiti ljubav, ali u nju više ne vjeruje?

Rahabina prava bitka bit će bitka njezina srca: može li ljubav srušiti obrambene zidine straha, odbijanja i nepovjerenja? Hoće li njihov buran odnos uspjeti opstati i iscijeliti njezino izranjeno i slomljeno srce? Pričajući priču o Rahabi, biblijskoj bludnici koja će postati Isusova praprabaka, “Biser u pijesku” donosi ljubavnu priču kakvu samo Bog može potaknuti i zamisliti.

Tessa Afshar rođena je u muslimanskoj obitelji u Iranu, u kojemu je živjela prvih četrnaest godina života a, na kršćanstvo se obratila u dvadesetima. U Engleskoj je pohađala internat za djevojčice i zavoljela romane. Studirala je u Sjedinjenim Američkim Državama, na Sveučilištu Yale, na kojemu je magistrirala teologiju. Uvelike je i nagrađivana književna autorica kojoj je više romana inspirirano ženskim biblijskim likovima. Sve u svemu Tessa Afshar u svijetu postaje sve prihvatljivija književnica a zahvaljujući romanu Biser u pijesku proglašena je čak “novim autorom godine” po izboru čitatelja pod pokroviteljstvom “Family Fiction”.

Ivan Raos T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code