U PODGORICI BAKA S DVOMJESEČNIM UNUKOM SKOČILA U RIJEKU

U PODGORICI BAKA S DVOMJESEČNIM UNUKOM SKOČILA U RIJEKU

21. ožujka, 2023.

 

 

Beba koja je 20. ožujka spašena iz Morače stabilnog je zdravstvenog stanja, ali rizik od komplikacija uvijek postoji, jer je u pitanju dijete koje nema ni dva mjeseca, saopćio je za portal RTCG dežurni ljiječnik iz Odjeljenja intezivne njege Instituta za bolesti djece.

Maleni borac boravio je u hladnoj rijeci sve dok ga nisu spasili radnici Gradskog poduzeća “Zelenilo” Aldin Ibrahimović, Špejtim Demaj i Almir Mujak. “Oživio” ga je švedski poslanik Adnan Dibrani, koji je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Europe, koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori.

Liječnik je rekao da dijete trenutno ima “uredan obrazac disanja, bez povreda torakalnih i abdominalnih organa”.

– Dijete je u riziku od aspiracionih komplikacija i infekcije. Prati se u jedinici intezivnog liječenja i svaka prognoza je ozbiljna, ako uzmemo u obzir da dijete ima dva mjeseca – kazao je liječnik.

Naveo je da i pored spleta nesretnih okolnosti koje su malenu bebu zadesile, dogodili su se i dobri momenti. Jedan je taj da su ga radnici poduzeća “Zelenilo” ubrzo uočili i izvukli iz vode, a drugi taj da prethodnih dana nije bilo kiše, pa rijeka nije nabujala.

Dijete je ubrzo nakon što su ga uzeli iz vode prevezeno u Urgentni centar, a nešto kasnije izvučeno je i tijelo njegove bake.

Iz “Zelenila” su iskazali poštovanje i zahvalnost zaposlenima na herojskom činu koji su napravili spasivši bebi život iz rijeke. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code