U KRAVAT PUKOVNIJI I DVIJE ŽENE

U KRAVAT PUKOVNIJI I DVIJE ŽENE

30. ožujka, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 


Počasna satnija Kravat pukovnije započela je s osmom po redu selekcijskom izobrazbom kandidata koji su se prijavili za pristupanje vojnoj povijesnoj postrojbi Počasne satnije Kravat pukovnije.

Izobrazba je započela 27. ožujka, a provodit će se do 7. travnja, na platou Dolca, od 17:00 sati nadalje. Nakon završetka obuke, veterani Počasne satnije Kravat pukovnije i kandidati će 10. travnja, na tradicionalnoj svečanoj ceremoniji biranja novaka „na grah”,  izabrati petoricu najboljih.
Ove su godine u grupi potencijalnih vojnika Počasne satnije Kravat pukovnije i dvije žene, koje također prolaze izobrazbu i zahtjevnu obuku. Iako je tijekom posljednjih godina gotovo redovno bilo prijava žena za ulazak u redove Počasne satnije Kravat pukovnije, odustajale su već i prije samog početka zahtjevne obuke. No ove godine, od četiri prijavljene, dvije su odustale, a dvije žene, saznajemo od zapovjednika Počasne satnije Kravat pukovnije Željka Matejčića, pristupile su izobrazbi koja je u tijeku. To ujedno znači i da bi Počasna satnija Kravat pukovnije ove sezone napokon u svojim redovima mogla imati i prvu ženu!

Ove je godine izobrazbi pristupilo i nešto manje zainteresiranih kandidata nego prošlih godina, ali dvadesetak momaka i djevojaka pokazali su već prvog dana čvrstu volju da se priključe ovoj renomiranoj povijesnoj postrojbi koja u organizaciji Academie Cravatice u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zagreba provodi ceremoniju Smjene straže i ophodnje užeg središta grada Zagreba na oduševljenje brojnih turista ali i građana grada Zagreba koji sa nestrpljenjem očekuju početak sezone Smjene straže.

Ovogodišnja sezona Smjene straže započet će 17. travnja, na Uskrsnji ponedjeljak, točno u podne, na Trgu sv. Marka. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<