SEMINAR JOSHUE OPPENHEIMERA U KIC-u

SEMINAR JOSHUE OPPENHEIMERA U KIC-u

7. svibnja, 2015.

Joshua Oppenheimer_2

Jedan od najprogresivnijh filmskih autora današnjice posjetit će Zagreb u organizaciji Restarta i Subversive film festivala, na kojem će mu ujedno biti uručena ovogodišnja nagrada ‘Wild Dreamer’.

Seminar je program udruge Restart kroz koji se organiziraju predavanja svjetski poznatih dokumentarista, a financiran je od strane HAVC-a i Grada Zagreba.

Joshua Oppenheimer će u 12. svibnja u Dokokinu KIC, Preradovićeva 6, govoriti o svom stilu koji se temelji na kombiniranju fikcije i ne-fikcije, fantazije i stvarnosti, i o namjeri portretiranja političkih i društvenih noćnih mora. Bit će riječ i o stvaranju odnosa između filma, društvenih trauma i osobnih sjećanja – tema koju Joshua smatra ključnom za suvremenu kinematografiju i kojoj je on osobno posvetio svoj filmski opus.

Na masterclass predavanju Joshua Oppenheimer će predstaviti svoju metodu dokumentarističkog rada baziranu na intervencijama u stvarnost i glumačkim izvedbama, metodu koju je primijenio u radu na svoja dva nagrađivana i slavljena filma.

Nakon za Oscara nominiranog Čina smaknuća (najbolji dokumentarac 2013. godine), Joshua Oppenheimer snimio je još jedan fascinantan uvid u političku sadašnjost i prošlost Indonezije obilježenu političkim ubojstvima tijekom 60-ih, film Pogled tišine kojeg su producirali velikani dokumentarizma Werner Herzog i Errol Morris.

Film „Pogled tišine“ možete pogledati do 15. svibnja u Dokukinu KIC u sklopu Revije dokumentarnih hitova godine: Skriveno – otkriveno. Reviju možete pratiti na stranicama Restarta i na FB stranici Baš volim dokumentarce.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code