MILODARI U MALOJ KAVANI OD 50 DO 1000 KUNA

MILODARI U MALOJ KAVANI OD 50 DO 1000 KUNA

21. prosinca, 2012.

crkva-ce-italiji-morati-placati-porez-nekretnine-slika-249529 

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je 20. prosinca u Maloj kavani na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, dobrotvorno božićno  druženje i skupljanje milodara za djecu u domovima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Za stolom su bile dvije djevojke i primale su novac i davale dobrtvorima potvrde.

Prva je ušla jedna bivša ministrica i  nije prišla stoliću i mladim damama, nego je sjela tamo dalje s nekom gospođom, koja također nije prilazila stoliću gdje su padali milodari.

Onda je došao Tomislav Antunović i  prišao je stoliću  i dao određenu sumnu novca. Cure su mu dale potvrdu na kojoj nije pisalo koliko je dao, nego samo da je dao.

Zatim je došao gradonačelnik Bandić i njegovi ljudi i svi su prilazili stoliću i davali milodare iz svojih džepova, što je mene posebno oduševilo. Potom je  banuo Ante Žužul, prišao je stoliću i rekao mladim damama: Ja poklanjam 101 knjigu.

Djevojka kao da nije dobro čula, jer je očekivala lovu, pa je priupitala, a Ante je glasnije rekao: Ja darujem Caritasu 101 knjigu. Poslije Ante dolazili su ljudi, davali milodare i sjedali za stolove i tako ispunili Malu kavanu.  Kad su svi zauzeli svoja mjesta i milodari se slegli gdje su trebali biti slegnuti, pojavio se apostolski nuncij Alessandro D’Errico, obratio se prisutnima.

Prije odlaska pitao mlade dame koliko je najviše dato i koliko najmanje. 

Rekle su mi da je najviše palo 1000  kuna, a najmanje 50 kuna.

Da sam to prije znao, mogao sam i ja biti donator,  sa 50 kunica koliko sam imao u džepu.

Taj što je dao 50 kuna, toliko je i popio na račun kuće.

Ante Matić

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code