PROMOCIJA ČASOPISA “MINORANZE-MANJINE MM”

PROMOCIJA ČASOPISA “MINORANZE-MANJINE MM”

10. prosinca, 2012.

minoraze

U nazočnosti visokih uzvanika među kojima je bila i veleposlanica Republike Italije u RH Emanuela D’Alessandro, u gradskoj palači Dverce, u petak 7. prosinca  je  promoviran prvi broj dvojezičnog hrvatsko – talijanskog časopisa za ekonomiju i kulturu Minoranze – Manjine MM, što je, među ostalim, nastavak dobre suradnje glavnih gradova Hrvatske i Italije, Zagreba i Rima.

 Na prigodnoj svečanosti, u ime Grada i u ulozi domaćina, prisutne je pozdravila  zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i najprje zahvalila autoru projekta Silviju Tomaševiću bez čijeg entuzijazma i zalaganja ne bi bilo ove revije. 

 “Mi u Zagrebu ovu dvojezičnu reviju doživljavamo kao krunu prijateljskih odnosa između naših naroda i kultura koje su se razvijale još iz vremena humanizma i renesanse. Ponosni smo što se revija pojavljuje uoči ulaska RH u EU obitelj, jer će iz nje čitatelji saznavati dragocjene podatke o hrvatsko – ekonomskim i kulturnim potencijalima” – rekla je zamjenica gradonačelnika, posebno izdvojivši odličnu suradnju Zagreba i Rima koja je naročito intenzivirana unatrag tri godine, a svojevrsna kruna dobrih odnosa svakako je Izjava o namjeri potpisana u ožujku ove godine.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code