PRODUŽENI VIKEND U HOLDINGU

PRODUŽENI VIKEND U HOLDINGU

4. studenoga, 2012.

y197422107187955

Blagdan Svih svetih poklopio se s četvrtkom, što je mnoge ponukalo da iskoriste jedan dan godišnjeg odmora i spoje četiri neradna dana. Osim radnika u privatnim poduzećima, takvu povlasticu iskoristili su i oni u državnim i gradskim, a među njima i zaposlenici Zagrebačkog holdinga. Čitatelji su nam se požalili da su im službe nedostupne.

Grad funkcionira kao preko vikenda, ZET prometuje prema takvom rasporedu i ništa ne sugerira kao da je riječ o radnom petku. Da to nije ništa čudno, rekao nam je glasnogovornik Holdinga Dušan Viro.

 – Službe koje trebaju raditi rade, ali zaposleni u administraciji imaju svoje neiskorištene dane godišnjeg odmora, koje imaju pravo iskoristiti, to nije ništa sporno – kaže Viro.

Pritužbe građana razumije, ali tvrdi da se ljudima ne može oduzeti njihovo pravo na godišnji odmor, odnosno slobodne dane. Ipak, vozači ZET-a takvu povlasticu nemaju, kao što nema ni Čistoća.

Stoga, svi oni koji imaju potrebu informirati se o pitanjima koja ih zanimaju, to ne mogu. Baš kao što se ne mogu obaviti poslovi privatnih poduzeća koja surađuju s Holdingom, zato jer nitko na današnji, radni dan, nije zadužen ni za što.

Preko ljeta, naime, nije dopušteno da svi zaposlenici odlaze na godišnji odmor jer moraju biti na usluzi, netko ipak mora raditi. No kad je riječ o jednom danu, kao što je to ovog petka, tad je dopušteno svima napustiti radno mjesto i dopustiti neka Grad spava sve do ponedjeljka.

IZVOR:Vanja Deželić-www.politikaplus.com T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code