PREDSTAVNICI PROTJERANIH HRVATA KOD GRADONAČELNIKA

PREDSTAVNICI PROTJERANIH HRVATA KOD GRADONAČELNIKA

21. kolovoza, 2014.

ZG POGLAVARSTVO

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je predstavnike Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata koje je predvodio predsjednik Mato Jurić.

Uz zahvalu na dosadašnjem razumijevanju i senzibilitetu, gosti su gradonačelnika pozvali da uveliča njihovu jesensku izbornu Skupštinu, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno. U prijateljskom razgovoru predstavili su svoj rad i projekte na njegovanju kulturnih i vjerskih običaja Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata, a među ostalim, bilo je riječi i o problemima financijske prirode koji znatno otežavaju, pa i dovode u pitanje njihov rad s obzirom na to da već nekoliko godina ne dobivaju potporu Vlade. Grad neće dopustiti da prestanete s radom – zaključio je gradonačelnik Bandić naglasivši da u svome djelovanju imaju njegovu punu potporu.

Uz predsjednika Zajednice, sastanku kod gradonačelnika prisustvovali su i potpredsjednik, počasni predsjenik i tajnik, Smiljko Barišić, Anton Plivalić i Zlatko Žužić.

U znak sjećanja na susret, gradonačelnik je dobio knjigu Moj voljeni i kićeni Srijeme autora Ivana Bonusa u tiskanoj u nakladi Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code