U 2016. TREBA OČEKIVATI INTERVENCIJU MMF-a

U 2016. TREBA OČEKIVATI INTERVENCIJU MMF-a

20. prosinca, 2015.
Print Friendly, PDF & Email

MMF-Hrvatsko-gospodarstvo-i-nadalje-je-u-recesiji-nezaposlenost-rasirena-fiskalna-pozicija-pogorsana
Usporedba stope rasta BDP i kamatne stope pruža sliku negativnih makrofinancijskih kretanja u Hrvatskoj. No, problem nije samo to što je stopa rasta BDP-a puno niža od kamatne stope, nego deficit državnog proračuna i dalje postoji. To znači glavnica duga je nastavila rasti

Napisao: dr Tihomir Janiček / Kanada

Kad god se nešto izvanredno dogodi u hrvatskoj javnosti narod se uvijek zapita zašto se to dogodilo baš u tom trenutku. Stavljajući jasno do znanja da redoslijed ili trenutak nekog događnja izaziva sumnju o tek pukoj slučajnosti.
Tako se evo dogodila i pojava u javnosti guvernera Vujčića. Već smo se navikli u mjesec dana prije izbora na iznenadna gospodarska poboljšanja u Hrvatskoj. Pred same izbore naprasno su u hrvatskom gospodarstvu počele „ruže cvasti“. Tako, kad god je SDP postao udaljeniji od dogovora sa „Mostom“ odmah se pozitivna vijest javi, a dočim se približi dogovoru sa „Mostom“ nekako ponestane pozitivnih vijesti. Guverner se u potpunost uklapa u to zbivanja.

Upitan rast BDP-a

Glavna vijest sada je rast BDP u Hrvatskoj, a koji bi za ovu godinu trebao biti „ČAK“ 1,2%. Naravno, 2015 godina kalendarski još nije okončala, pa se ni ne može znati doista koliki će biti izračun stope rast BDP-a za ovu godinu. No, pobrinuo se za ovu „izvrsnu“ vijest, a tko drugi nego guverener Vujičić. Kako se „Domoljubna koalicija“ približila dogovoru sa „Mostom“, a fotelja za Milanovića i samim time i za Vujičića postala „klizavija“, evo odmah „super“ pozitivnih vijesti. Što više, poput djeda Božićnjaka pojavljuje se guverner i očekuje stopu rasta BDP-a od „čak“ 1,5% za ovu godinu.
Istini za volju, niti jedna međunarodna institucija ne očekuje toliki rast BDP-a za Hrvatsku. Europsko povjerenstvo očekuje 1,1%, MMF 0,8%, EBRD 0,9%. Ekonomski insitut iz Zagreba rast od 0,5%. Kome treba vjerovati?
Kao hrvatski čovjek i stručnjak uvijek ću vjerovati prvo hrvatskim institucijama, pa tek onda stranim. Posebice kada se radi o stručnim institucijama koje su obično relativno manje izložene političkom pritisku u Hrvatskoj. To se dakako ne odnosi na Državni zavod za statistiku, jer do sada, uvijek su se ponašali po principu „statistika naša dika, što poželiš to naslika“!
No, hajdemo sada redom objasniti što se događa. Rast BDP koji se spominje vrlo je upitan, a sa druge strane, krajnje je beznačajan! Kako sam i ranije spominjao, rast BDP od 1% u bilo kojoj državi donosi udvostručenje iznosa BDP za 70 godina! Stoga govoriti o bilo kakvom gospodarskom oporavku Hrvatske, jednostavno je besmisleno. Usporedba stope rasta BDP i kamatne stope pruža sliku negativnih makrofinancijskih kretanja u Hrvatskoj. No, problem nije samo to što je stopa rasta BDP-a puno niža od kamatne stope, nego deficit državnog proračuna i dalje postoji.
To znači glavnica duga je nastavila rasti. „Tragika“ hrvatske stvarnosti, što i kada bi imali uravnotežen državni proračun, udio otplate kredita s kojima je pokrivan deficit državnog proračuna je jako visok! Stoga bi razlika između stope rasta BDP-a i kamatne stope bila problem čak i kada bi državni proračun bio uravnotežen.
Danas su američke federalne rezerve obznanile rast kamatne stope i nakon 8 godina ona iznosi 0,25%. Guverner danas nije znao objasniti kako će to „utjecati na međunarodna novčarska tržišta“! Dakle, to nije visoki iznos rasta kamatne stope, ali govori da se ekonomski oporavak u SAD događa! Posljedica toga rasta donijet će dvije stvari.
Prva je daljnje jačanje tečaja američkog dolara prema svim valutama svijeta, uključujući i euro. Drugo, uvjeti zaduživanja biti će otežani, odnosno krediti će biti skuplji, jer je kamatna stopa u svojoj naravi cijena novca.
Hrvatska kao visoko zadužena država imat će ozbiljnih poteškoća u pribavljanju inozemnih kredita za refinanciranje postojećih. Ovih 0,25% što sam spomenuo, na novačarskom tržištu svijeta donijet će rast kamatnih stopa od 1% do 2%! To znači da će Hrvatskoj biti dosta teže dobiti neki novi kredit, jer smo visoko zadužena država.

Ekspanzivna monetarna politika

Stoga posve jasno ostaje pitanje, kako to guverner Vujčić zamišlja imati „nisku kamatnu stopu“, ako će kamatna stopa svugdje u svijetu doživjeti rast? Podsjetit ću da je Hrvatska zbog primjene valutne klauzule prema tečaju eura, obvezatna održavati tečaj kune od 0,13 eura za 1 kunu. U ovom slučaju možemo očekivati znatno višu stopu inflacije od one koju očekuje Vujčić, 0,9%. Svako olakšavanje uvjeta kreditiranja vodi rastu inflacije i posljedično tomu deprecijaciji tečaja nacionalne valute!
Što više guverner Vujčić govori o „nastavku ekspanzivne monetarne politike“? Tu „ekspanzivnost“ monetarne politike provoditi će kroz kunsko kreditiranje poslovnih banaka od strane HNB-a! Prema riječima guvernera Vujčića „kamatna stopa HNB biće niža od tržišne“!? Istini za volju, ta se kamatna stopa stručno zove eskontna stopa, ali očito guverner tu lekciju nije još svladao.
Kada se sada pogleda podrobnije, hrvatsko novčarsko tržište biti će izvan tijekova svjetskog novčarskog tržišta. Dok su svi u svijetu imali nisku kamatnu stopu, Hrvatska je imala visoku kamatnu stopu. Sad se upravo započeo događati rast kamatne stope u svijetu, a guverner Vujčić će voditi politiku niske kamatne stope u Hrvatskoj!
Pri tomu ne treba smetnuti sa uma, guverner Vujčić nije spomenuo niti jednom riječju hoće li biti ikakve razlikovnosti uvjeta kreditiranja potrošnje i poslovnog kreditiranja? Očito to guvernera NE zanima!
Sukladno svemu spomenutom, može se očekivati rast inflacije. Ukoliko se ostane na sadašnjoj valutnoj klauzuli, tada će kupovna moće hrvatske kune padati na hrvatskom tržištu, a jačati na vanjskom tržištu. Inozemni kredit za Hrvatsku u takvim uvjetima biti će jednostavno nešto ne dostižno.
Hrvatska će se sa takvom novčarskom politikom opasno približiti stečaju, jer će doći do bržeg rasta uvoza od izvoza. Stoga trebamo očekivati intervenciju MMF u 2016 godini, ukoliko sve bude kako je od Vujčića najavljeno.T

1.084 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Deborah leonardo
  #1 Deborah leonardo 9 srpnja, 2017, 21:27

  Zdravo,
  Jeste li u potrazi za privatne zajam tvrtka renomiran i akreditiran davanje kredita životni vijek priliku. Mi nudimo sve vrste kredita vrlo brzo i jednostavno, osobni zajam, auto kredit, hipotekarni zajam, studentski kredit, poslovni kredit, investicijski zajam, debt consolidation, i još mnogo toga. Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Trebate konsolidacijski zajam ili hipoteku? Nemojte tražiti dalje jer smo ovdje kako bismo vam sve financijske poteškoće učinili prošlosti. Nudimo zajam od $ 5000 do $ 50,000,000 po kamatnoj stopi od 2% iznimno zajam.
  Kontaktirajte nas danas putem naše e-pošte sada i rado ćemo napraviti svoje financijske probleme i passé.
  Nije potrebno provjeriti kredit, 100% zajamčeno.

  Pošaljite nam e-poštu na: (deborahleonardo loanfirm @ gmail.com) za prijavu.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • oullinfinance
   oullinfinance 11 listopada, 2017, 16:06

   Dobar dan,
   Kvalitetnim ličnim i poslovnim kreditom pružamo Kvalitet fiksne kamatne stope od 2% po godinama (GODINA UGRADNJE), finansira se i projekti, kao i zahtjevi za više namene. Molimo vas da nas pošaljete putem e-pošte: [email protected]

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 8 srpnja, 2017, 21:20

  Kontaktirajte nas putem ([email protected])Jeste li poslovni čovjek ili žena? Jeste li u bilo kakvom financijskom problemu i trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate li zajam za podmirenje vašeg duga ili isplatiti račune ili započeti profitabilan posao? Imate nisku kreditnu ocjenu i teško je dobiti kapital / zajam od domaćih banaka ili drugih financijskih instituta? Trebate li zajam ili novac za osobni razlog? Indijska kreditna investicija s ograničenom ponudom zajam uz nisku kamatnu stopu od 2% i bez kreditne provjere, nudimo bilo koji iznos osobnih kredita, zajmova za konsolidaciju duga, rizičnog kapitala, poslovnih kredita, obrazovnih kredita, stambenih kredita ili zajmova iz bilo kojeg razloga Zajma koji bi vam trebao iz vlastitog razloga. Kontaktirajte nas putem ([email protected])

  OBVEZE PRIRODE

  1) Puna imena:
  2) Država:
  3) adresa:
  4) Država:
  5) Spol:
  6) Bračno stanje:
  7) Zanimanje:
  8) Broj telefona:
  9) Mjesečni prihod:
  10) Potrebni iznos zajma:
  11) Trajanje zajma:
  12) Svrha zajma:

  Kontaktirajte nas putem ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Albertocardona
  #3 Albertocardona 8 srpnja, 2017, 08:20

  Da li vam je potreban dan danas?
  Naši brzi novac dostupni su onima kojima je potreban novac brzo. Imamo dugoročne i kratkoročne kredite.
  Naša kompanija može pomoći svima kojima je potreban kredit na svim poljima amunt vam trebaju zajmove od $ 1,000 do $ 50,000,000.00. Visoki krediti neće biti dostupni svim korisnicima, ali ako možete ispuniti sve uslove, to će vam pomoći da dobijete novac koji tražite, bez obzira da li je vaš kredit dobar, loš ili negde između, mi smo ovde Pomoć.

  Privatnost i sigurnost
  Vaše informacije su sigurne i sigurne.

  Kontaktirajte nas danas.
  [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. LEONARD TRINITY
  #4 LEONARD TRINITY 7 srpnja, 2017, 00:45

  PONUDA URGENTA KREDITA.

  Dobar dan,

  Dragi tražitelji kredita, pozdrave iz Trinity Global Loan Ltd.
  Mi smo certificirani zajmodavci. Trebate li zajmove. Mi dajemo zajmove za projekt, posao, poreze, račune, i mnoge druge razloge. Djelujemo uz kamatnu stopu od 2%
  Više za dobivanje uzimajući zajam od ove tvrtke, tako da trebate
  Zajam, jesi li u dugu? Želite li započeti posao i trebate
  glavni? Trebate li financiranje? Tvoja je pomoć
  Konačno ovdje dajemo zajmove svima na jeftini
  Pristupačna kamatna stopa od samo 2%, ako zainteresirani molimo Vas da nas kontaktirate
  Danas u> ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. lisa
  #5 lisa 5 srpnja, 2017, 14:09

  Želim da se zahvalim mr West-u za davanje zajma i pronašao sam svedočanstvo o tome kako je prijatelj dobio kredit od apexloans-a i zatražio zajam i dobio moj zajam. Ako vam je potreban hitan kredit danas izbjegavajte Internet prevare danas prijavite se za legitimne kredite putem e-pošte; [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. John Mclondon
  #6 John Mclondon 5 srpnja, 2017, 08:36

  Tražite financijsku pomoćnicu? Trebate li kakvu vrstu zajma? Moja tvrtka je ovdje da vam odobri, vaš zahtjev za iznos kredita pod uvjetom da ćete moći vratiti zajam. Ne ustručavajte se proslijediti vašoj prijavi putem e-maila ([email protected])

  OSOBNA POTRAŽIVANJA ODGOVORA PRIMIJENITI ODMAH
  OBRAZAC ZA PRIJAVU ZAHTJEVA
  Bračni status: :______________________
  Ime:______________________
  Prezime:______________________
  email adresa:______________________
  Seks:______________________
  Grad Država:______________________
  Najbliža rodbina:______________________
  Zemlja:______________________
  Broj mobitela:______________________
  Prebivalište: ______________________
  Iznos potreban kao zajam: ______
  Trajanje:______________________
  Poslodavac:______________________
  Okupacija:______________________
  Plaća:______________________

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. abdulmohamed loan
  #7 abdulmohamed loan 1 srpnja, 2017, 15:04

  PRIMIJITE LOAN sada 100% za prihvaćanje tekućih zajmova, kako biste dobili 24-satni citat
  Dobivate osobni zajam ($) od $ 5.000 do $ 90.000.000, do 2.0%
  Zainteresiranost za naše kredite je dobra i maksimalna sigurnost je naša
  Prioritet, jeste li financijski sklopili ugovor?
  Pretraživanje otplate kredita i duga
  Tražite li resurse za postavljanje vlastitog posla?
  Trebate li privatne ili komercijalne zajmove za razne svrhe?
  Tražite li velike projektne projekte?
  Tražite li resurse za razne druge procese?
  Napomena: Nudimo sljedeće zajmove pojedincima –
  * Komercijalni zajmovi.
  * Osobni zajmovi.
  * Poslovni zajmovi.
  * Investicijski zajmovi.
  * Razvoj zajmova.
  * Stjecanje zajmova.
  * Građevinski krediti.
  * Komercijalni zajmovi i mnogi drugi:
  I mnogo više uz kamatnu stopu od 2%.
  E-mail: Kako podnijeti zahtjev?
  Za više informacija kontaktirajte nas putem ..
  [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. patrick berry
  #8 patrick berry 30 lipnja, 2017, 02:48

  Zdravo, treba li vam kredit?
  Ako su zainteresovani, ja sam zajmodavac i ja sam tu da pomognem.
  Ja nudim kredite javnom i privatnom sektoru
  Poslovni kredit 2017 i drugi
  Ja pozajmljujem kredit uz kamatnu stopu od 2%
  Kontaktirajte našu kompaniju e-mail sada za više detalja ([email protected])
  U Bogu vjerujem i obećavam da ću pomoći ljudima koji se pothranjuju finansijski
  Možete mi poslati prijateljicu ovdje na facebooku
  [email protected].
  Kontaktirajte nas za više informacija
  Hvala ti
  nazdravlje

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Mrs Rose B Wilkins
  #9 Mrs Rose B Wilkins 29 lipnja, 2017, 22:40

  Da li treba da nadoknadite novac da biste isplatili račune ili da započnete novi poslovni, lični kredit KONTAKT VIA: [email protected] ZA VIŠE INFORMACIJA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. fedrick power
  #10 fedrick power 27 lipnja, 2017, 23:16

  FEDRICK POWER | Pozdrav, tražiš legitimne i pouzdane financije / zajmodavca? Trebate li zajam? Trebate hitnu financijsku pomoć? Trebate li hitni zajam za otplatu dugova ili trebate kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Nudimo sve vrste kredita po kamatnoj stopi od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke na jasne i razumljive uvjete i odredbe. Mi isporučujemo zajmove bilo kojeg iznosa na bilo koje odredište tako da nas danas kontaktirajte da biste dobili instant zajam danas. Pošaljite nam e-poruku na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. HENRIETTA FERNANDO
  #11 HENRIETTA FERNANDO 26 lipnja, 2017, 13:38

  Pozdrav,
  Tražite li legitimne i pouzdane financije / zajmodavca? Trebate li zajam? Potrebna vam je hitna financijska pomoć? Trebate hitan zajam za brisanje dugova ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Nudimo sve vrste zajmova po kamatnoj stopi od 2% ljudima, tvrtkama i društvima u jasnim i razumljivim uvjetima i odredbama. Mi isporučujemo zajmove bilo kojeg iznosa na bilo koje odredište tako da nas danas kontaktirajte da biste dobili instant zajam danas.

  Pošaljite nam e-poštu na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. THOMPSON GARY
  #12 THOMPSON GARY 26 lipnja, 2017, 10:37

  Zdravo !

  Trebate li legitimnu i bržu uslugu zajma?

  Prijavite se sada i hitno uzmite novac!

  * Pozicija između 5000 i 50 milijuna
  * Izaberite između 1 i 30 godina za povrat.
  * Fleksibilni uvjeti kredita.

  Sve ove i više, kontaktirajte nas.

  Puno ime: ……….
  Telefonski broj:…….
  Mjesečni prihod: ………….
  Zemlja ………………………….
  Svrha zajma ………..
  Iznos potreban ……………..
  Status zajma …………
  Trajanje: ………………………

  Kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected]
  Upravljanje.
  Obratite se brzom kreditu sada!

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. mary jane
  #13 mary jane 23 lipnja, 2017, 08:21

  Bok, to je obavijestiti javnost da je gospođa mary jane privatni zajam zajmodavac koji je otvorio financijsku priliku za sve one koji trebaju bilo kakvu financijsku pomoć. Dajemo kredit od 2% kamatne stope za pojedince, društvo i tvrtku pod uvjetima i jasno i razumljivo. Javite nam se danas e-poštom na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. YULI
  #14 YULI 20 lipnja, 2017, 00:38

  Zdravo,
  Moje ime je Yuli iz Južne Jakarta u Indoneziji, želim koristiti ovaj medij kako bih savjetovao svima da budu oprezni u dobivanju zajma, tako da su mnogi zajmodavci ovdje svi prevaranti i oni su samo ovdje kako bi vas prevarili iz vašeg novca, Podnio sam zahtjev za zajam od oko 200 milijuna od jedne žene u Dubaiju i izgubio sam oko 10 milijuna eura bez uzimanja zajmova, pitali su se opet i opet za cijenu, plaćam gotovo 10 milijuna, i dalje nisam dobio zajam,

  Bog je slava, susreo sam jednog prijatelja koji je upravo aplicirao za zajam, pa je dobio zajam bez ikakvog stresa, pa me je upoznao s gospođom Olivijom Daniel, a prijavio sam se za 400 milijuna, mislim da je to bila šala i Prijevara, ali sam dobio svoj kredit u manje od 24 sata samo 2% bez kolaterala. Vrlo sam sretan jer sam spašen od uzimanja siromašnih.

  Pa ja savjetujem svima koji ovdje trebaju kredite za kontakt
  Gospođa Olivia Daniel, putem e-pošte: ([email protected])

  Još uvijek možete kontaktirati mene ako vam treba dodatne informacije putem e-pošte: ([email protected])

  Još jednom vam zahvaljujem na čitanju svjedočanstva i da nas Bog i dalje blagoslivlja i daje nam dug život i blagostanje

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. scharzandre
  #15 scharzandre 16 lipnja, 2017, 14:56

  ZAJAM PONUDA BEZ NAKNADE

  ste kredit za istraživanje i podizanje razine aktivnosti ili
  za projekt ili kupiti
  stan, ali na žalost, banka traži od vas da uvjetima
  dobro radi može S Ja sam pojedinca doprinos
  krediti od 2000. do 1,5 milijardi ljudi koji su u stanju
  sastati
  to je također kamatna stopa je 3% godišnje. ako vam je potrebna
  Novac iz drugih razloga; ne ustručavajte se kontaktirati mene
  Za više informacija: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Mrs Isa Anita
  #16 Mrs Isa Anita 15 lipnja, 2017, 21:50

  Prijavite se za brz i povoljan zajam kako biste isplatili račune i započeli novu tvrtku ili ponovno financirali svoje projekte po jeftinijoj kamatnoj stopi od 2%. Kontaktirajte nas danas putem: [email protected] s iznosom zajma koji je potreban jer je naša minimalna ponuda zajma od 1.000,00 USD za bilo koji odabir iznosa kredita. Mi smo legitimni registrirani i ovjereni zajmodavac. Možete nas kontaktirati danas putem e-pošte za brzu reakciju, ako ste zainteresirani za dobivanje ovog zajma, kontaktirajte nas za više informacija o procesu kreditiranja, procesu kako se odredbe i uvjeti zajma te kako će se zajam prenijeti na posao vas. Trebam vaš hitni odgovor ako ste zainteresirani.

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Jeff Michael
  #17 Jeff Michael 15 lipnja, 2017, 08:40

  dobar dan

  Potreban vam je hitno potreban kredit? Pružamo kredita
  Potencijalni kupci s dobroj vjeri traže kredite. vi ste
  Stvarno nam je potrebna hitna kredit? onda ti
  Pravo mjesto. Dajemo poslovne zajmove, osobni zajmovi, vrijedan
  Najmanje 2.000,00 € za maksimalnu cijenu od 40.000.000,00 €, molimo da nas kontaktirate
  Za svoju aplikaciju kredita 2% niske kamatne stope da zadovolje svoje potrebe
  Potražnje i finansiranje problém.kontakt -U danas putem e-maila:
  [email protected]

  Popunite informacija na

  Puno ime:
  zemlja:
  Broj telefona:
  Traženi iznos kredita:
  Trajanje kredita:
  Mjesečni prihod:
  Kućna adresa:

  Hvala ti, ako čekamo odgovor

  Firmi Jeff Michael

  Zajam / Financial Services.

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. philip morgan
  #18 philip morgan 15 lipnja, 2017, 08:40

  Potreban vam je lični posao ili ulaganje sredstava bez stresa i brzo odobrenje? Ako je tako, danas kontaktirajte nas jer smo trenutno nude kredite sa odličnim kamatnu stopu od 2%. Naša finansije su sigurne i sigurno. Naša sreća je naša snaga. Kredita u iznosu od 5.000 € – 1.000.000,00 USD Euro i funta, na raspolaganju su sada Business, Personal, House, Putovanja i Studentski krediti itd Za više informacija, slanje u izvedbeni projekt kredita (iznos kredita i trajanje)
  Kreditnog službenika. Email: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. Mr Murphy brooks
  #19 Mr Murphy brooks 14 lipnja, 2017, 23:04

  Poštovani, dragi,
  Ovo vas obavještava o vladinoj kreditnoj kreditnoj kompaniji koja ima interes onih koji nisu u stanju zadovoljiti svoje financijske potrebe života. Ova tvrtka je tek nastala i spremna je davati zajam svakom pojedincu ili tvrtki koja treba zajam (od 5.000,00 do 1.000.000.000,00 USD) da se vrati za vremenski interval od najmanje pet (5) godina i maksimalno trideset pet ( 35) godina i po kamatnoj stopi od 3%. Bez obzira na iznos novca koji se traži, sredstava će biti poslana na vaš osobni bankovni račun u roku od tri (3) radna dana po prijavi, a nema ni skrivenih troškova.
  Savjetujte se iskoristiti ovu priliku. Za zahtjev za kredit, pošaljite nam zahtjev danas na [email protected] i dobit ćete službeni prijavni obrazac za ispunjavanje. Ranije što započnete s obrađivanjem, ranije se vaš kredit prenosi na vaš osobni bankovni račun.
  Vratite se danas i rado ćemo vam raditi jer su naše usluge zadovoljavajuće. I pouzdan
  Topli pozdravi
  MR MURPHY BROOKS
  DIREKTOR TVRTKE

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. Mr Franklin
  #20 Mr Franklin 13 lipnja, 2017, 08:32

  Da li je potrebno hitan kredit platiti dugove ili ti treba kredit za poboljšanje poduzeća? Da li vam je potrebna konsolidacija ili stambeni kredit? Jeste li bili odbijen od strane banaka i drugih financijskih institucija? Ne gledati dalje, jer mi smo tu da sve svoje financijske probleme stvar prošlosti !! Mi ćemo dati kredite preduzećima, privatni subjekti i pojedinci na niskom kamatnom stopom i pristupačne 2%. Možete nas kontaktirati na e-mail preko: ([email protected])

  PRIJAVA PODATAKA

  1) Naziv ………………………
  2) Država …………………..
  3) Adresa ………………….
  4) Sex ……………………
  5) civilni status ………….
  6) Funkcija …………….
  7) Broj telefona ………..
  8) Pozicija na radnom mjestu …..
  9) mjesečna primanja ………………..
  10) Iznos kredita ………
  11) trajanje kredita …..
  12) Svrha kredita ………………
  13) datum rođenja …………………………
  14) Whatsapp broj ……………

  Odgovorite na ovaj komentar
  • MRS VALICIA RENE
   MRS VALICIA RENE 5 srpnja, 2017, 19:01

   Zdravo…

             Mi smo kršćanska organizacija koja se formira kako bi pomogla ljudima u potrebama pomagala, poput financijske pomoći. Stoga, ako prolazite kroz financijske poteškoće ili ste u bilo kakvoj financijskoj situaciji i trebate sredstva za pokretanje vlastitog posla ili vam je potreban zajam Podmiriti dug ili isplatiti račune, započeti s lijepim poslom ili ste teško pribavili kapitalni zajam od lokalnih banaka, kontaktirajte nas danas putem e-maila: [email protected] jer Biblija kaže: “Luke 11:10 Svatko Tko traži prima; Onaj koji traži nalazi; I onome koji kuca, otvorit će se vrata. “Stoga ne dopustite da vam ta prilika prođe, jer je Isus isti, jučer, danas i zauvijek više. Molim vas, ovo je za ozbiljno razmišljanje i Bog koji se boji ljudi.

   Odgovorite na ovaj komentar

<