FRLJIĆEV GOVOR MRŽNJE U KAZALIŠTU

FRLJIĆEV GOVOR MRŽNJE U KAZALIŠTU

11. veljače, 2016.

oliver_frljic_2
Što još treba Frljić izjaviti, pa da odgovara za ono što čini u državi koja mu je dala i omogućila sve, a za koju i izjavljuje da u njoj postoji i „visoka tolerancija na fašizam u tijelima državne uprave“?

Napisao: Mladen Pavković

Često u medijima čitamo da se hrvatske branitelje i stradalnike proganja, blati i omalovažava na sve moguće načine. U želji da ukažu na ono što im se kontinuirano događa, podigli su i šator na Trgu Nevenke Topalušić u Zagrebu, gdje već više od godinu dana javno protestiraju. Neki koji su na Brijunima ljetovali za „sedam kuna“, imaju želju da sve te šatoraše, kako oni pogrdno nazivaju Junake hrvatskog Domovinskoga rata, strpaju onkraj brave, jer ih više ne mogu gledati ni slušati. Međutim, kolo sreće se okreće, pa tko je bio gore sad je – dolje, zar ne stazići, pupovci, pusići, josipovići, manolići, milanovići i ne mali broj ostalih pomozbog junaka?

Širenje mržnje

No, ima nekih koji i dalje „mlate“, a DORH, Uskok i slične službe – šute? Zašto i do kada? Što bi još Oliver Frljić, kazališni redatelj i žalosni intendant Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, inače najpoznatiji kao bivši dečko Danijele Trbović, trebao javno izjaviti, pa da mu netko kaže da ne širi smrad, jer i za „proljev“ ima lijeka?
Tako je ovaj „čuveni“ bosanski redatelj, na privremenom radu (?) u Hrvatskoj među ostalim izjavio: „HDZ je ovoj zemlji nanio jednako zla u miru, koliko i velikosrpska agresija u ratu“ (Novi list, 7. veljače 2016.).
Iako svi znamo da je to laž, kleveta, uvreda, a nadasve širenje mržnje, poglavito među Hrvatima, s pravom se postavlja pitanje: odakle „junaštvo“ ovom jadnom kazališnom marginalcu nešto takvoga izjavljivati, tim više što se neprestano stječe dojam da sve što je naučio o suvremenoj hrvatskoj povijesti, učio je iz knjiga Karadžića i Šešelja?
Tom sramnom izjavom uvrijedio je sve članove HDZ-a i javno ih optužio za kriminal, izdaju i tome slično, iako je riječ o ljudima čiji su članovi (uglavnom) s puškom u ruci i stvorili hrvatsku državu, po kojoj sada „piške i kakaju“ razno-razni frljići.
Nešto takvoga nismo čuli ni za SDP (svaka čast iznimkama) koji je na početku Domovinskoga rata uistinu bio na strani agresora.
Također se postavlja pitanje: što još treba Frljić izjaviti, pa da odgovara za ono što čini u državi koja mu je dala i omogućila sve, a za koju i izjavljuje da u njoj postoji i „visoka tolerancija na fašizam u tijelima državne uprave“?
Što na sve to kaže više od dvije stotine poginulih i nekoliko stotina ranjenih u Domovinskome ratu iz Grada Rijeke? Jesu li se za to borili?

Kazališni glodavac

Od onih koji Frljiću daju iznimnu potporu je i tzv. smutljivac i mutikaša Rade Šerbedžija. Izjavio je u Novom listu (8. veljače 2016.) da se njegov stan (navodno ga je dobio badava od Grada Rijeke) nalazi nedaleko riječkog HNK-a i da ne može zahvaliti Frljiću što mu je iznajmio dvoranu za njegov pjevački nastup, jer je o tome prije mogao samo sanjati. Vjerojatno bi mu netko i ranije iznajmio ovu dvoranu, ali kako je to mogao učiniti kad je ovaj „rat proveo u Srbiji“, a nakon rata je uz pomoć onih „po šumama i gorama“ elegantno „zauzeo“ Brijune, pa sada tamo ljetuje sa svojim prijateljima i obitelji, dok hrvatski branitelji i stradalnici ljeto i zimu provode u – šatoru!
Zar smo se za to borili?
Ako nije istina, a nije, da je „HDZ ovoj zemlji nanio jednako zla u miru, koliko i velikosrpska agresija u ratu“, tražimo da se pokrenu oni koji u „svakom“ Hrvatu vide nacionalistu i desničara jer voli svoju zemlju, da i jednog „kazališnog dotepenca“, (r. u Travniku, BiH), barem privedu na informativni razgovor (što je danas iznimno „popularno“), pa da i službeno čujemo može li se baš svatko tako nabacivati blatom na ono što su drugi pošteno (i u krvi) (iz)gradili?
Osim toga, ova izjava sigurno će se dopasti i srpskim agresorima od Niša do Kragujevca, Banja Luke i Beograda, tako da taj mali „kazališni glodavac“ ne treba brinuti za svoju budućnost.T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ZDS
  #1 ZDS 17 veljače, 2016, 20:32

  Jadno kazalište i grad u kom može ovaj kanalizacijski štakor biti intedant!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 13 veljače, 2016, 10:58

  Blablabla bla!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. ZDS
  #3 ZDS 12 veljače, 2016, 06:10

  Sklonite ovog psihopatu sa portala, jer vam se nitko nrćr više javljati sa komentarima!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO
  #4 FRANO 11 veljače, 2016, 18:28

  MOJ ODGOVOR OVOJ KRVOLOČNO-KATOLIČKOJ ZBGUBIDANASKOJ ALAŠI STEPINČEVIH SLJEDBENIKA !!!
  NAPRIJED KATOLIČKI ZGUBIDANI ,
  NAPRED OSVETNICI,DINARSKI TRIBALNI –ANTROPIDNI TALIBANI ,POTOMCI DINARSKIH HAJDUKA ,MLETAČKIH PLAČENIKA I KONJUŠARI EVROPSKIH CARSKIH I KALJEVSKIH DINASTIJA. UVJEK STE BILI U SLUŽBI EVROPSKIH DINASTIJA I POKAZALI SE KAO PRAVI TALIBANI ZBOG ČEGA O VAŠIM DJEDOVIMA KAO OKRUTNIM PLAČENICIMA POSTOJI ZAPIS U CRKVI GRADA JENE KOJI GLASI:DA NAS BOG SAČUVA KUGE RATA I OKRUTNIH HRVATA=. NESREĆA JE I NEPRAVDA OVOM HRVATSKOM NARODU ŠTO SE TAMO SPOMINJU HRVATI UMJESTO DINRSKO-MLETAČKO-KATOLIČKI TALIBANI, HAJDUCI .I DANAS STE POSEBNO RASPOLOŽENI DA NAM I DALJE EVROPSKA KAPITALISTIČKO-FINANCIJSKA OLIGARHIJA ODREĐUJE I UREĐUJE NAŠE UNUTRAŠNJE ODNOSE JER VI KAO ZATUCANI KATOLICI ,U SLUŽBI ZLOČINASČKO-PLJAČKAŠKE KATOLIČKE CRVE STE UVJEK U SLUBI ZLOČINA ILI ROBOVSKE PONIZNOSTI ,PA VAM JE SASVIM NORMALNO ,DA NJEMAČKA ,VAŠA KATOLIČKO-NACISTIČKA SAVEZNICA IZ II SVJETSKOG RTA UREĐUJE UNUTRAŠNJE ODNOSE ,JER VAS TO PODSJEĆA NA STEPINČEVU BOŽJU DRŽAVU U SLUŽBI KATOLIČKOG ZLOČINAČKOG NACIZAMA ,A VI KAO POTOMCI NJEGOVIH KRIŽARA ,KOLJALČA STE PONOSNI ŠTO JE NJEMAČKA I DALJE DOMINANTNA VAŠIM UMOM KOJI SE KREĆE NA STUPNJU ČULNE IZVJESNOSTI ,ILI ŠTO BI REKO HEGEL , NA NIVOU NESRETNE SVIJSTI KADA NISTE SVIJESNI SEBE PO SEBI NI O SEBI ,JER STE UVJEK ONOSTRANA BIĆA.
  VI NAM TUMAČITE ŠTA JE TO DOMOLJUBLJE A NISTE SVIJESNI SEBE NI SVOJE OKOLINE,JER JE VAŠA SV IJEST TALIBANSKA ,ZATUCANA NA STUPNJU ČULNE IZVJESNOSTI ČIJI JE RAZUM SPREMN NOGAMA GAZITI KORIJEN HUMAMNOSTIOVE. VI POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA ,KRVOLOKA STE OVU ZEMLJU OPLJAČKALI ,DEVASTIRALI I PROIZVELI SIJASET LJUDSKE MRŽNJE MEĐU GRAĐANIMA HRVATSKE DIJELEĆI IH NA ONE DOBRE KATOLIKE I ONE TAMO DRUGE I DRUGAČIJE .I UPRAVO ZA TE SVOJE ZLOČINAČKE ČINE PRIMATE KRIŽRSKE RENTE .STOKO SITNIOG ZUBA .
  EVO POKZAŠTE SVE SVOJE PRIMITIVNIO ,KATOLIČKO -VLAŠKO – ALTAJSKO-ZLOČINAČKO -DINARSKO BUDALAŠENJE. A NAROČITO KATOLIČKU MRŽNJU KOJA VAS VJEČITO VODI U ZLOČIN I OSUDU KAO VAŠE OČEVE I DJEDOVE KOJI ZAVRŠIŠE U CRNOJ RUPI.
  ETO, VAS NEKOLIKO VLAŠKIH-ALTAJSKO –MONGOLSKIH ZGUBIDANA ,VJEROJATNO I LAŽNIH TUĐMANOVIH KRIŽARA, KOJI STE SE DOBRANO DOMOGLI PLJAČKE U OLUJI I PRETVORBI I POSLIJE DOBRIH PENZIJA, PA SADA ARLAUČETE KAO VUKOVI S’ DINARE OTKUDA STE SE I IZLEGLI.
  MARŠ ,PRIMITIVNA ,KATOLIOČKA ,ZGUBIDANSKA ALAŠO ,NA VJERNAUK PA SUTRA MOTIKE I NA DRUŠTVENO KORISTAN RAD.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. ZDS
  #5 ZDS 11 veljače, 2016, 07:23

  Zar se još niste rješili ovog Šešeljeva ispljuvka?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code