U 2016. TREBA OČEKIVATI INTERVENCIJU MMF-a

U 2016. TREBA OČEKIVATI INTERVENCIJU MMF-a

20. prosinca, 2015.
Print Friendly, PDF & Email

MMF-Hrvatsko-gospodarstvo-i-nadalje-je-u-recesiji-nezaposlenost-rasirena-fiskalna-pozicija-pogorsana
Usporedba stope rasta BDP i kamatne stope pruža sliku negativnih makrofinancijskih kretanja u Hrvatskoj. No, problem nije samo to što je stopa rasta BDP-a puno niža od kamatne stope, nego deficit državnog proračuna i dalje postoji. To znači glavnica duga je nastavila rasti

Napisao: dr Tihomir Janiček / Kanada

Kad god se nešto izvanredno dogodi u hrvatskoj javnosti narod se uvijek zapita zašto se to dogodilo baš u tom trenutku. Stavljajući jasno do znanja da redoslijed ili trenutak nekog događnja izaziva sumnju o tek pukoj slučajnosti.
Tako se evo dogodila i pojava u javnosti guvernera Vujčića. Već smo se navikli u mjesec dana prije izbora na iznenadna gospodarska poboljšanja u Hrvatskoj. Pred same izbore naprasno su u hrvatskom gospodarstvu počele „ruže cvasti“. Tako, kad god je SDP postao udaljeniji od dogovora sa „Mostom“ odmah se pozitivna vijest javi, a dočim se približi dogovoru sa „Mostom“ nekako ponestane pozitivnih vijesti. Guverner se u potpunost uklapa u to zbivanja.

Upitan rast BDP-a

Glavna vijest sada je rast BDP u Hrvatskoj, a koji bi za ovu godinu trebao biti „ČAK“ 1,2%. Naravno, 2015 godina kalendarski još nije okončala, pa se ni ne može znati doista koliki će biti izračun stope rast BDP-a za ovu godinu. No, pobrinuo se za ovu „izvrsnu“ vijest, a tko drugi nego guverener Vujičić. Kako se „Domoljubna koalicija“ približila dogovoru sa „Mostom“, a fotelja za Milanovića i samim time i za Vujičića postala „klizavija“, evo odmah „super“ pozitivnih vijesti. Što više, poput djeda Božićnjaka pojavljuje se guverner i očekuje stopu rasta BDP-a od „čak“ 1,5% za ovu godinu.
Istini za volju, niti jedna međunarodna institucija ne očekuje toliki rast BDP-a za Hrvatsku. Europsko povjerenstvo očekuje 1,1%, MMF 0,8%, EBRD 0,9%. Ekonomski insitut iz Zagreba rast od 0,5%. Kome treba vjerovati?
Kao hrvatski čovjek i stručnjak uvijek ću vjerovati prvo hrvatskim institucijama, pa tek onda stranim. Posebice kada se radi o stručnim institucijama koje su obično relativno manje izložene političkom pritisku u Hrvatskoj. To se dakako ne odnosi na Državni zavod za statistiku, jer do sada, uvijek su se ponašali po principu „statistika naša dika, što poželiš to naslika“!
No, hajdemo sada redom objasniti što se događa. Rast BDP koji se spominje vrlo je upitan, a sa druge strane, krajnje je beznačajan! Kako sam i ranije spominjao, rast BDP od 1% u bilo kojoj državi donosi udvostručenje iznosa BDP za 70 godina! Stoga govoriti o bilo kakvom gospodarskom oporavku Hrvatske, jednostavno je besmisleno. Usporedba stope rasta BDP i kamatne stope pruža sliku negativnih makrofinancijskih kretanja u Hrvatskoj. No, problem nije samo to što je stopa rasta BDP-a puno niža od kamatne stope, nego deficit državnog proračuna i dalje postoji.
To znači glavnica duga je nastavila rasti. „Tragika“ hrvatske stvarnosti, što i kada bi imali uravnotežen državni proračun, udio otplate kredita s kojima je pokrivan deficit državnog proračuna je jako visok! Stoga bi razlika između stope rasta BDP-a i kamatne stope bila problem čak i kada bi državni proračun bio uravnotežen.
Danas su američke federalne rezerve obznanile rast kamatne stope i nakon 8 godina ona iznosi 0,25%. Guverner danas nije znao objasniti kako će to „utjecati na međunarodna novčarska tržišta“! Dakle, to nije visoki iznos rasta kamatne stope, ali govori da se ekonomski oporavak u SAD događa! Posljedica toga rasta donijet će dvije stvari.
Prva je daljnje jačanje tečaja američkog dolara prema svim valutama svijeta, uključujući i euro. Drugo, uvjeti zaduživanja biti će otežani, odnosno krediti će biti skuplji, jer je kamatna stopa u svojoj naravi cijena novca.
Hrvatska kao visoko zadužena država imat će ozbiljnih poteškoća u pribavljanju inozemnih kredita za refinanciranje postojećih. Ovih 0,25% što sam spomenuo, na novačarskom tržištu svijeta donijet će rast kamatnih stopa od 1% do 2%! To znači da će Hrvatskoj biti dosta teže dobiti neki novi kredit, jer smo visoko zadužena država.

Ekspanzivna monetarna politika

Stoga posve jasno ostaje pitanje, kako to guverner Vujčić zamišlja imati „nisku kamatnu stopu“, ako će kamatna stopa svugdje u svijetu doživjeti rast? Podsjetit ću da je Hrvatska zbog primjene valutne klauzule prema tečaju eura, obvezatna održavati tečaj kune od 0,13 eura za 1 kunu. U ovom slučaju možemo očekivati znatno višu stopu inflacije od one koju očekuje Vujčić, 0,9%. Svako olakšavanje uvjeta kreditiranja vodi rastu inflacije i posljedično tomu deprecijaciji tečaja nacionalne valute!
Što više guverner Vujčić govori o „nastavku ekspanzivne monetarne politike“? Tu „ekspanzivnost“ monetarne politike provoditi će kroz kunsko kreditiranje poslovnih banaka od strane HNB-a! Prema riječima guvernera Vujčića „kamatna stopa HNB biće niža od tržišne“!? Istini za volju, ta se kamatna stopa stručno zove eskontna stopa, ali očito guverner tu lekciju nije još svladao.
Kada se sada pogleda podrobnije, hrvatsko novčarsko tržište biti će izvan tijekova svjetskog novčarskog tržišta. Dok su svi u svijetu imali nisku kamatnu stopu, Hrvatska je imala visoku kamatnu stopu. Sad se upravo započeo događati rast kamatne stope u svijetu, a guverner Vujčić će voditi politiku niske kamatne stope u Hrvatskoj!
Pri tomu ne treba smetnuti sa uma, guverner Vujčić nije spomenuo niti jednom riječju hoće li biti ikakve razlikovnosti uvjeta kreditiranja potrošnje i poslovnog kreditiranja? Očito to guvernera NE zanima!
Sukladno svemu spomenutom, može se očekivati rast inflacije. Ukoliko se ostane na sadašnjoj valutnoj klauzuli, tada će kupovna moće hrvatske kune padati na hrvatskom tržištu, a jačati na vanjskom tržištu. Inozemni kredit za Hrvatsku u takvim uvjetima biti će jednostavno nešto ne dostižno.
Hrvatska će se sa takvom novčarskom politikom opasno približiti stečaju, jer će doći do bržeg rasta uvoza od izvoza. Stoga trebamo očekivati intervenciju MMF u 2016 godini, ukoliko sve bude kako je od Vujčića najavljeno.T

1.069 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Stella Duke
  #1 Stella Duke 5 kolovoza, 2017, 14:05

  Ponuda zajma @ 2% stopa!

  Naša tvrtka je pravna organizacija koja je stvorena kako bi pomogla ljudima kojima je potrebna pomoć, poput financijske pomoći. Mi smo financijska tvrtka sa sjedištem u SAD-u.
     Dakle, ako ste u financijskim poteškoćama u financijskom neredu i trebate novac za pokretanje vlastitog posla, ili vam je potreban zajam za isplatu dugova ili plaćanje računa, pokretanje dobrih poslova ili posuđivanje poteškoća nad lokalnim bankama, kontaktirajte nas danas
  E-adresa: [email protected] za više informacija. Hvala

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ANA MICHAEL
  #2 ANA MICHAEL 3 kolovoza, 2017, 22:17

  Moje ime je gospođa Ana Michael, jedinica za usluge online kupaca GARANCIJA TRUST ZAJMOVA. Trebate hitni zajam za isplatu dugova? Trebate li zajam za poboljšanje svoje tvrtke? Trebate li zajam za konsolidaciju? Hipoteke ili druge svrhe? Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Nemojte više tražiti jer smo ovdje da bismo sve vaše financijske probleme učinili prošlošću! Dajemo zajmove tvrtkama, privatnim subjektima i pouzdanim osobama po niskoj i povoljnoj kamatnoj stopi za određeno razdoblje od 1 do 30 godina i šest mjeseci počeka prije početka mjesečne rate.

  Međutim, naša metoda pruža mogućnost prikazivanja iznosa potrebnog kredita i trajanja za uspješno završavanje isplata kredita uz kamatnu stopu koja je vrlo niska i pristupačna.

  Podnosioca zahtjeva za zajmove preporučuje se da nas kontaktirate putem e-pošte: [[email protected]]
  I na facebooku: [http://www.facebook.com/anamichaelgtloans]

  Nudimo sljedeće vrste zajmova ispod nje;

   STUDENTSKI KREDITI
   hipoteka
   OSOBNI ZAJMOVI
   POSLOVNI KREDITI
   POČETNA KREDITNA SREDSTVA
   KONSOLIDIRANI KREDITI
   AUTO KREDITI
   ZAJMOVI ZA VETERANS
   E.T.C

  PRIMJENA PODATAKA

  1) Naziv:
  2) Država:
  3) Adresa:
  4) Spol:
  5) Bračno stanje:
  6) Zanimanje:
  7) Broj telefona:
  8) položaj umjesto posla:
  9) mjesečni prihod:
  10) iznos kredita:
  11) trajanje zajma:
  12) Svrha zajma:
  13) Datum rođenja:

  Hvala ti

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. jane
  #3 jane 3 kolovoza, 2017, 08:19

  Zdravo,
  Ovo je obavijestiti javnost da je gospođa Rose Badmus, privatna zajmodavac otvorila financijsku priliku svakome tko je u potrebi za bilo kakvom financijskom pomoći. Mi dajemo zajmove pojedincima, tvrtkama i tvrtkama pod jasnim i razumljivim uvjetima i kamatama od samo 2% kamatne stope. Kontaktirajte nas danas putem e-maila kako bismo vam mogli dati naše uvjete i uvjete kredita na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. jay samuel
  #4 jay samuel 31 srpnja, 2017, 09:01

  Poštovani gospodine,
  Ako vam je potreban hitan posao za uspostavljanje kredita ili vam je potreban zajam za isplatu
  Vaš dug, trebate refinance zajam? Trebate li kredit za kupnju automobila ili kuće? Ako da, ne brinite više, nudimo Vam sve vrste kredita bez kreditne provjere uz odgovarajuću kamatnu stopu !!! Kontaktirajte nas danas putem e-pošte. ([email protected]) za više informacija
  Hvala ti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. ANA MICHAEL
  #5 ANA MICHAEL 30 srpnja, 2017, 11:26

  Moje ime je gospođa Ana Mihael, direktor Garantnog porudžbina za zajmove. Da li vam je potreban hitan kredit da biste isplatili svoje dugove? Da li vam je potreban kredit da biste poboljšali svoje poslovanje? Da li vam je potreban kredit za konsolidaciju? Hipoteku ili druge svrhe? Da li su vam banke i druge finansijske institucije odbijene? Ne tražite više zato što smo ovde da sve finansijske probleme učinimo stvarima prošlosti !!! Davamo kredite preduzećima, privatnim licima i pouzdanim pojedincima po niskoj i pristupačnoj kamatnoj stopi za fiksni period od 1-30 godina i šestomesečni grejs period pre početka mjesečne rate. Možete nas kontaktirati preko
  E-mail putem: ([email protected])

  Nudimo sledeće tipove kredita ispod;

  1) KREDITI STUDENATA
  2) ZAMJENE
  3) LIČNI KREDITI
  4) POSLOVNI KREDITI
  5) KREDITI NASLOVNOG KAPITALA
  6) KONSOLIDOVANI KREDITI
  7) AUTO KREDITI
  8) KREDITI ZA VETERANE

  Hvala ti

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. MICRO-FINANCE BANK
  #6 MICRO-FINANCE BANK 29 srpnja, 2017, 02:19

  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate novac da biste započeli vlastiti
  Poslovni? Trebate li zajam za podmirenje duga ili isplatu računa
  Ili početi lijep posao? Trebate li novac za svoj projekt? Nudimo
  Osigurani zajmovi bilo kojeg iznosa i bilo gdje u svijetu (pojedinci,
  Tvrtke, nekretnine i pravne osobe) u našoj stopi od 2%
  odličan. Za odgovore na aplikacije i za slanje dodatnih informacija
  Sljedeću adresu e-pošte: ([email protected])

  NAŠA PONUDA UKLJUČUJE
  1). Poslovni zajam
  2). Kućni zajam
  3). Osobna pozajmica
  4). Zajmoprimac
  5). Konsolidacija duga E.T.C.

  NAŠ POGLED
  Biti vodeći i preferirani zajmodavac

  NAŠA MISIJA
  Dostaviti inovativne i povoljne kredite i dobre usluge koje maksimiziraju vrijednosti dionicima.

  NACIN PLACANJA
  Izravno plaćanje: 1,5% popusta
  Hipoteka opcija: 30% kapitala, 70% hipoteka
  Zajam: 2% kamatna stopa

  Naša temeljna vrijednost je profesionalnost, integritet i izvrsnost

  Za više informacija kontaktirajte nas:
  Službeni službenik e-pošte: [email protected]
  WhatsApp: +1 (409) 205-0481

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. jeff Michael
  #7 jeff Michael 26 srpnja, 2017, 22:03

  dobar dan

   Dobrodošli na Jeff Michael Private kredit koji tvrtka nudi kredit kamatnu stopu od 2%. Ako vam stvarno treba kredit vam je potrebno je popuniti obrazac za prijavu mogu se naći u nastavku, možemo legalno prije ove transakcije. Vaši osobni podaci sigurno s nama, tako da nemam ništa za
  brinuti. Ovo je prvi korak morate proći prije nego se kredit može se prenijeti na vas. Znate, da detalji će biti potrebna za
  priprema svoj kredit. kontaktirajte nas danas putem e-maila: [email protected]

  Ispunite ove podatke ispod

  Puna imena:
  zemlja:
  Broj Telefon:
  Potrebno Iznos kredita:
  Trajanje kredita:
  Mjesečni prihod:
  Kućna adresa:

  Hvala što mi očekujemo Vaš odgovor

  Jeff Michael kredita tvrtke.

  Kredita / pružatelja financijskih usluga.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Deborah leonardo
  #8 Deborah leonardo 24 srpnja, 2017, 23:27

  Zdravo,
  Jeste li u potrazi za privatne kreditne tvrtke renomiran i akreditiran davanje kredita životni vijek priliku. Mi nudimo sve vrste kredita vrlo brzo i jednostavno, osobni zajam, auto kredit, hipotekarni zajam, studentski kredit, poslovni kredit, investicijski zajam, debt consolidation, i još mnogo toga. Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Trebate konsolidacijski zajam ili hipoteku? Nemojte tražiti dalje jer smo ovdje kako bismo sve vaše financijske nevolje učinili stvarom iz prošlosti. Nudimo zajam od $ 5000 do $ 50,000,000 po kamatnoj stopi od 2% izuzetno zajam.
  Obratite nam se danas putem naše e-pošte i rado ćemo napraviti svoje financijske probleme i proći.
  Nije potrebno provjeriti kredit, 100% zajamčeno.

  Pošaljite nam e-poštu na: (deborahleonardo [email protected]) za prijavu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Jacovic Michel
  #9 Jacovic Michel 24 srpnja, 2017, 22:16

  Potrebna vam je originalna i besperspektivna zajam za vaše poslovanje, ulaganje, domove, hipoteku, obrazovanje, zdravlje i sve što želite učiniti s novcem, a zatim nas kontaktirajte na ([email protected]). Nudimo pouzdani kredit uz kamatnu stopu od 2%.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. mr john
  #10 mr john 22 srpnja, 2017, 05:59

  Trebate hitno hitno poslati e-mail danas: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Marcu Dorlca
  #11 Marcu Dorlca 20 srpnja, 2017, 08:12

  Dobar dan,
  Moje ime je Marcu Dorlca, ja sam rumunjski. Želim svjedočiti o dobrom zajmodavcu koji mi je pokazao svjetlo nakon što su ga internetski prevarili dvojica različitih međunarodnih zajmodavaca, obećavali su mi dati zajam nakon što su mi platili puno poreza i nisu mi dali ništa i Nisu imali nikakvih pozitivnih rezultata. Izgubio sam teško zarađeni novac i bio je ukupno (3.000 eura). Jednog dana sam pregledavao internet i izgledao zbunjeno i frustrirano, a onda sam došla na svjedočenje Žene koja je također bila prevarantica i na kraju se povezala s legitimnom i pouzdanom kreditnom gospođom Alicia Radu ([email protected]) gdje je konačno preuzela Pa sam odlučio stupiti u kontakt s istim zajmodavcem, a zatim sam im ispričao kako sam bio opljačkan od dva različita vjerovnika koji nisu više nego da mi više daju bol. Objasnit ću im e-poštom. Rekli su mi da prestanem plakati jer bih uzimao kredit od svoje tvrtke i napravio pravi izbor kontaktiranjem s njima. Završio sam kreditni obrazac i učinio sve što sam zatraženo i dobio mi je zajam od 25.000,00 eura od ove velike tvrtke. Ovdje sam sretan sa svojom obitelji danas, jer mi je majka Alicia Radu dala zajam pa se zaklinjem da ću i dalje svjedočiti na internetu o tome kako sam dobio kredit. Mislim da i drugi ljudi svjedoče i isti vjerovnik. Trebate hitni zajam? Ljubazno i ​​brzo kontaktirajte majku putem e-maila: ([email protected])
  Još uvijek me možete kontaktirati ako vam je potrebna dodatna informacija putem e-pošte: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. JIM BUFFER
  #12 JIM BUFFER 19 srpnja, 2017, 23:54

  Hello, tražiš li pravi kredit? Na prikladnoj kamatnoj stopi? Obrađeno unutar 24 sata. Jeste li dosljedno odbijali vaše banke i druge financijske institucije? Trust Funds nudi kredite u rasponu od 1.000,00 do 50.000.000,00 po kamatnoj stopi od 3%. Kontaktirajte nas danas putem e-pošte: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. MARIA
  #13 MARIA 19 srpnja, 2017, 23:24

  Dajemo zajmove bilo kojem dijelu svijeta, nudimo sve vrste i vrste
  Zajmovi s laganim otplatom, naša je kamatna stopa 2% na jasnom besmrtnom poslu,
  Bez obzira na položaj ili kredit za dobivanje kredita E-mail: [email protected]
  Zainteresirani klijenti dužnik ispunite obrazac u nastavku

  INFORMACIJE O DOBAVLJAČIMA *
  * Puno ime: …………………. *
  * SEX * ………………………..
  * Dob ……………………….. *
  * Naslov * ………………
  * Kontakt: ……………. *
  * Država ……………………. *
  * Telefon: * ……………………..
  * Iznos potreban za zajam: ………. *
  * Trajanje zajma: ……………… *
  * Godišnji prihod: ……………… *
  * Okupacija: ………………… *
  * Jamstvo: ………………… *
  * Plaćanja: mjesečno ili godišnje

  Zahvaljujem se i Bog vas blagoslovio

  RAZMOTRITI
  JOSE MARIA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. LEONARD TRINITY
  #14 LEONARD TRINITY 19 srpnja, 2017, 02:15

  Trebate hitni zajam koji smo ovlašteni zajmodavac, zakonito i registrirano društvo odobreno u cijelom svijetu. Nudimo zajam pojedincima i grupi koji su spremni vratiti na nisku kamatnu stopu od 2%. Zadovoljstvo je jamstvo i veselimo se što dopuštamo iskrenu uslugu, čekamo vašu brzu reakciju. Za odgovor na interes: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. ANA MICHAEL
  #15 ANA MICHAEL 18 srpnja, 2017, 20:58

  Moje ime je gospođa Ana Michael, upraviteljica zajamčenih zajmova. Trebate hitni zajam za isplatu dugova? Trebate li zajam za poboljšanje svoje tvrtke? Trebate li zajam za konsolidaciju? Hipoteke ili druge svrhe? Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Nemojte više tražiti jer smo ovdje da bismo sve vaše financijske probleme učinili prošlošću! Dajemo zajmove tvrtkama, privatnim subjektima i pouzdanim osobama po niskoj i povoljnoj kamatnoj stopi za određeno razdoblje od 1 do 30 godina i šest mjeseci počeka prije početka mjesečne rate. Možete nas kontaktirati putem
  E-mail putem: ([email protected])

  Nudimo sljedeće vrste zajmova ispod nje;

  1) STUDENTNI ZAJMOVI
  2) MORTGAGE
  3) OSOBNI ZAJMOVI
  4) POSLOVNI ZAJMOVI
  5) POČETNA KREDITNA SREDSTVA
  6) KONSOLIDIRANI KREDITI
  7) AUTO KREDITI
  8) ZAJMOVI ZA VETERANS

  Hvala ti

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. david doris
  #16 david doris 14 srpnja, 2017, 23:52

  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate li zajam za podmirenje duga ili isplatu računa ili početak lijepog posla? Trebate li novac za svoj projekt? Nudimo osigurane zajmove za bilo koji iznos i bilo gdje u svijetu (pojedinci, tvrtke, nekretnine i pravne osobe) u našoj stopi od 2% odlične. Kao odgovor na vaš zahtjev i poslati vam više informacija o sljedećoj e-adresi: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. nortonfinance2017
  #17 nortonfinance2017 13 srpnja, 2017, 11:01

  Jeste li u pregledu ili upravljanju dugom? Jeste li na crnoj listi? Pokušavate li se boriti s mjesečnim plaćanjima? Želite li kupiti kuću, automobil ili poslovni kredit, ali ste pod pregledom duga ili upravi? Ako ste odgovorili DA na bilo koje moje pitanje? Molimo kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. LEONARD TRINITY
  #18 LEONARD TRINITY 13 srpnja, 2017, 01:40

  Trebate hitan zajam koji smo ovjereni zajmodavac, zakonito i registrirano društvo odobreno u cijelom svijetu. Nudimo zajam pojedincima i grupi koji su spremni vratiti na nisku kamatnu stopu od 2%. Zadovoljstvo je jamstvo i veselimo se što ćemo dopustiti da se iskreno služimo, čekamo vašu brzu reakciju. Za odgovor na interes: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. Micheal Thiago
  #19 Micheal Thiago 10 srpnja, 2017, 10:09

  Trebate hitni zajam za financiranje svoje tvrtke ili za koju svrhu? Mi smo zajmodavac ovjereni i legitimni, au internacionalizmu nudimo zajmove poslovnim poduzećima, tvrtkama i pojedincima s kamatnom stopom od 2% povoljne, mogu biti kratkoročni krediti ili dugoročno ili čak i ako imate loš kredit, obrađujemo Krediti uskoro primili vašu prijavu

  Mi smo neovisna financijska institucija. Godinama smo izgradili izvrsnu reputaciju u pružanju raznih vrsta kredita tisućama naših kupaca. Nudimo osigurane zajmove bilo kojeg iznosa građanima i građanima koji nude osobne zajmove lako, zajmovi komercijalni poslovni, auto krediti, financijski najam / oprema, konsolidacija duga zajmova, stambeni krediti zajamčeni svim građanima i ne-građanima. Dobra kreditna povijest dobra ili loša Ako ste zainteresirani za gore navedeni kredit, kontaktirajte nas za više detalja, možete nas kontaktirati putem ove e-pošte: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. lisa leslie
  #20 lisa leslie 10 srpnja, 2017, 07:47

  Želim zahvaliti gospodinu westhoodu da mi dajem zajam. Našao sam svjedočenje o tome kako je prijatelj dobio kredit od apexloans i podnijela zahtjev za kredit i dobio moj kredit. Ako vam je potreban hitan zajam danas izbjegavati internet fraudsters danas podnijeti zahtjev za legit kredita putem e-pošte; [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

<