NAJNOVIJE NA PORTALU

TRIBINA O ANTI STARČEVIĆU

TRIBINA O ANTI STARČEVIĆU

26. siječnja, 2015.

27_antestar__large

Četvrtak 29. siječnja u 12.00 sati Centar za kulturu i informacije i Hrvatska matica iseljenika organiziraju javnu tribinu pod nazivom „Dr. Ante Starčević otac domovine ili ne“ na trgu Stjepana Radića 3.

Ante Starčević osnivač i vođa pravaškog pokreta bio je i ostao čitav svoj život beskompromisni borac za slobodnu i iznad svega demokratsku Hrvatsku. Zbog svojih političkih pogleda, zbog svoje dosljednosti u političkim idejama koje je zastupao i javno propagirao izazvao je velike reakcije u narodu. Jedni su ga javno obožavali, a drugi su ga nemilosrdno napadali. Veoma je važno istaknuti da se Starčević kao političar uspio oduprijeti svim političkim strankama u tadašnjoj Hrvatskoj. Često neshvaćen i osamljen u svojim političkim idejama dobio je podršku u jednom užem krugu intelektualaca, književnika, studenata i omladine. Starčević je po mnogima najlucidnija politička osoba u povijesti hrvatskog naroda i danas je veoma aktualan.

Gosti tribine su: dr. sc. Ivan Čizmić, dr. sc. Zlatko Hasanbergović, dr. sc. Marin Sopta i prof. Marin Knezović ravnatelj Hrvatske matice iseljenika.

 

ULAZ JE SLOBODAN I OTVOREN ZA JAVNOST. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code