KOMEMORACIJA ZA HRVATSKE VOJNIKE NA MIROGOJU

KOMEMORACIJA ZA HRVATSKE VOJNIKE NA MIROGOJU

26. svibnja, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Poslije one održane 12. svibnja na tragičnom Bleiburškom polju, gdje su po nalogu britanskoga premijera Winstona Churchila i brigadira kraljevske vojske Patricka Scotta, 15. svibnja 1945. 200.000 razoružanih hrvatskih vojnika, žena, djece i staraca prepustili njihovoj sudbini od brutalnih komunističkih staljinističkih zločinaca i osvetnika, domovinska komemoracija za žrtve najveće tragedije Hrvata u dugoj povijesti održat će se 26. svibnja na središnjem zagrebačkom groblju Mirogoju. Organizator je središnjica slavljeničke udruge „Hrvatski domobran“ koja njeguje stoljeće i pol dugu vojničku i domoljubnu tradiciju Oružanih snaga NDH.

Duhovni pokrovitelji komemoracije su Nadbiskupija zagrebačka i Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj. Misno slavlje predvođeno dr. Zvonimirom Kurečićem, s početkom u 11 sati u grobljanskoj kapeli Krista Kralja počet će u 11, a sat kasnije uslijedit će povjesnica predsjednika „Hrvatskoga domobrana“, Nikola Matičić. On i ostali sudionici komemoracije položit će vijence i cvijeće za stradalih pola milijuna će naših sunarodnjaka.Molitvu za poginule hrvatske vojnike islamske vjeroispovijesti vodit će Mersad ef. Krešić, a za vjernike Hrvatske pravoslavne crkve arhiepiskop Aleksandar I. Sa stajališta na Kaptolu sudionike svečanosti do Mirogoja će prevoziti autobusi ZET-a. (H.D.) T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO.PETRUSIC@OUTLOOK.COM
  #1 [email protected] 17 srpnja, 2018, 00:16

  KATOLIČKI ZLOČINI!!

  POZIVAM POTOMKE STEPINČEVIH KOLJAČA ,DA NE ARLAUČU I TRAŽE OSTATKE SVOJIH KRVOLOČNIH OČEVA I DJEDOVA VEĆ DA SE KAJU I STIDE NJIHOVIH NEDJELA I NEKA SE NE BAVE ARHEOLOGIJOM,ISKOPAVANJEM SVOJIH KRVOLOČNIH OČEVA I DJEDOVA I DA IH GLORIFICIRAJU ,JER SU ONI BILI I OSTALI CIVILIZACIJSKA SRAMOTA JER SU BILI KRVOLOČNE ZVJERI U SLUŽBI KRVOLOČNE STEPINČEVE CRKVE !
  PA IM PORUČUJEM ,ODMAH OBIĐITE STRATIŠTA SURMANCE ,ŠARANOVU JAMU ,DANICU, JASENOVAC,OTOK RAB I PAG I NAJNOVIJE TUĐMAN-ŠUŠPKOVA ZLOČINAČKA STRATIŠTA:PAKRAČKU POLJANU,VUKOVAR, RUKAVCE KUPE I KORANE,SISAČKE ZATVORE ,ZAGREBAČKI VELASAJAM, KULINE ,LORU ,ČPALJINU,AERODROM ,DRETELJ, GABELU I DA SE JEDNOM ZAUVJEK UVJERITE U ZLOČINAČKA DJELA SVOJIH OČEVA I DJEDOVA, A NAJVEĆU ZASLUBGU ZA TE KRV OLOČNE ZLOČINE IMAJU ,U PRVOM REDU,HERCEGOVAČKI FRANJEVCI , IZ ŠIROKOG BRIJEGA, USKOG RAZUMA I NISKE SVIJESTI!!!
  PA ME INTERESIRA JESU LI FRANJEVCI ,ZLOČINAČKA STEPINČEVA VOJSKA IZ II SVJHETSKOG RATA U HERCEGOVINI ,OTKRILI KOLIKO ZLOČINAČKIH STRATIŠAT SU NAPRAVILI NJIHOVI SLJEDBANICI ,STEPINČEVI KRIŽARI,KOLJAČI .
  RELIGIJA ,KAO IDEOLOGIJA,JE PREVLADANA I VJERA I UVJERENJE I ORGANIZACIJA ,ONA JE PROŠLOST KOJU ĆE MODERNA TEHNOLOGIJA I ,NARAVNO VISOKA SAMOSVIJEST ,ONA HEGELOVSKA SAMOSVIJET ,POSLATI JU U ROPOTARNICU LJUDSKE SRAMOTE.

  Odgovorite na ovaj komentar

<