DANIEL SRB: HDZ RASTAČE PRAVAŠE UDBAŠKIM METODAMA

DANIEL SRB: HDZ RASTAČE PRAVAŠE UDBAŠKIM METODAMA

11. srpnja, 2015.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U maloj vijećnici Grada Vrgorca održana je u petak 10. srpnja konferencija za novinstvo u organizaciji ogranka HSP-a Vrgorac. Uz predsjednika spomenute podružnice Denisa Ćulava i njegovu zamjenicu dr. Bernardicu Erceg, konferenciji su prisustvovali i predsjednik HSP-a Danjel Srb, predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić, predsjednik Hrvatskog pravaškog bratstva BiH Željko Koroman, predsjednik HSP-a Splitsko-dalmatinske županije pukovnik Mirko Čondić i drugi članovi stranke.
Nositelj liste HSP-a za Gradsko vijeće Vrgorca Denis Ćulav naglasio je kako HSP u Vrgorcu nastupa na izborima nakon punih deset godina kad je osvojeno 235 glasova i jedan vijećnik. Koji god bili rezultati oni će nam biti temelj i poticaj za naredne izbore u svibnju 2017. godine, rekao je Ćulav.
Predsjednik HSP-a Danijel Srb naglasio je nedopustivim što bosansko-hercegovački istražitelji na temelju sporazuma s hrvatskim Državnim odvjetništvom slobodno prebiru po hrvatskim arhivima, a da istovremeno hrvatski istražitelji ne rade isto u BiH na istraživanju napada Vojske Republike Srpske na hrvatski teritorij.
Podsjetio je na granatiranje Slavonskog Broda kada je u samo jednom danu poginulo 11 djece. Srb je optužio HDZ da rastače pravašku scenu i stvara satelitske pravaške stranke radi svojih interesa, dolaska i ostanka na vlasti. – HDZ to radi metodama koje podsjećaju na jugoslavensku UDB-u, rekao je Srb.
Na pitanje medija zašto HDZ, HSP, HSS i druge stranke s hrvatskim predznakom konačno ne dogovore koaliciju, Srb je rekao kako se u eventualnim dogovorima moraju poštovati određena načela, a ta načela ne uključuju ljude koji su sudjelovali u pretvorbi i privatizaciji, te sklapali koalicije s SDSS-om. Nije bitna sama vlast, već čestitost, naveo je Srb.
Pukovnik Mirko Čondić nazvao je HSP Ante Starčević plagijatom koji služi HDZ-u za ostanak na vlasti u različitim lokalnim samoupravama.
– Taj plagijat postoji još samo u Vrgorcu, i zna se tko je stožerna pravaška stranka hrvatskog naroda. Mi nismo u koalicijama sa SDP-om i HNS-om, za razliku od HDZ-a, koji je u takvim koalicijama u našoj županiji, rekao je Čondić.
Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić pohvalio je osnivanje ogranka HSP-a u Vrgorcu i pozvao je na izlazak izbore hrvatske državljane s obje strane granice.
Komentirao je određene devijacije na pravaškoj sceni, ističući da HSP BiH podržava samo sestrinsku stranku HSP RH, a ne nikakve pravaške plagijate.
Predsjednik HPB BiH Željko Koroman nazvao je HSP AS najvećom prijevarom u povijesti pravaštva, te dodao kako će uvijek podržati okupljanje pravaša i da je zato i stigao u Vrgorac. Ocijenio je zadovoljstvo zajedničkom konferencijom za novinare na kojoj su bili prisutni čelnici HSP-a, HSP-a BiH i HPB BiH.
Drago Marković T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Anonimno
    #1 Anonimno 12 studenoga, 2018, 01:12

    Koliko se meni čini, ili sam slip,da ja tu na slici vidim Tuđmana i hadezejovce, a ne sliku Oca Domovine dr.Ante Starčevića, isto tako nigdje ne vidim ni grb HSP-a. Moja članska iskaznica stara je dvadeset sedam godina, tija sam reći i to možda mi stari pravaši nismo pdobni, možda zato nismo podobni, jer ni prije nismo bilibili članovi komunističke partije,možda nas tretiraju drugovi da smo zaostali,ali ipak sa ponosom pozdravljam sve istinske živuće pravaše di god koji je ,a pokoj vječni dr . Anti Starčeviću, Anti Paradžiku i svim izginulim Hosovim Bojovnicima!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code