NAJNOVIJE NA PORTALU

HSP: MLADENA PEJNOVIĆA TREBA SMIJENITI

HSP: MLADENA PEJNOVIĆA TREBA SMIJENITI

20. veljače, 2015.

PEJNOVIC

Da je Republika Hrvatska puna apsurda to smo znali i prije. Vidjeli smo kako ministri ugrađuju kupaonice u svoje kabinete, plaćaju stolove po 70 tisuća kuna, mijenjaju parkete koji škripe za 1,2 milijuna kuna ili naručuju državni avion da ih vozi za njihove potrebe. Vidjeli smo svakavih rasipničkih postupaka ljudi koji bi trebali služiti svome narodu jer značenje njihove dužnosti “ministar” je sluga, sluga naroda.
Ono što je prevršilo svaku mjeru je kada firma kćer Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom ‘Državne nekretnine’ planira preseliti u privatni prostor koji će plaćati 420 000 kuna godišnje.

Radi se o državnom poduzeću kojem je osnovna djelatnost upravljanje i/ili prodaja državnih nekretnina. Poslovi koji se obavljaju su uglavnom uredske prirode.

Ako znamo da država ima tisuće neiskorištenih kvadrata na različitim lokacijama u gradu Zagrebu, u HSP-u ne vidimo razloga da se za tih 30 zaposlenika ne pronađe nekoliko ureda u kojima bi se brinuli za državnu imovinu.
Dopuštamo da su ti prostori neadekvatni i da ih treba urediti. Vjerujemo da uređenje nekoliko stotina kvadrata državnih prostora neće prijeći iznos jednogodišnje najamnine, uz uvjet da se ne primjenjuju standardi uređenja ureda jednog ministra kojem su „škripali“ parketi.

Način na koji se ovo planira napraviti neodoljivo podsjeća na slučaj „PLANINSKA“ koja je opravdavana na isti način na isti način na koji to čini Mladen Pejnović, a radilo se isključivo o „pretvorbi“ ili prelijevanju državnih novaca u nečije privatne.
Ovakvo neodgovorno ponašanje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom je nedopustivo, kao i nemušto objašnjenje Mladena Pejnovića zašto mora preseliti zaposlenike iz državnog u privatni prostor.

U vrijeme sveopće informatizacije tako je nebitno gdje tko radi i s koje lokacije obavlja posao, ali je izgleda nekomu jako bitno da u vrijeme dok pola Hrvata kopa po kontejnerima neki neodgovorni aparatčik dijeli državne novce i prelijeva ih u privatne džepove.
Možda je ovo što radi Mladen Pejnović zakonito, ali je svakako duboko nemoralno.
Zato predlažemo premijeru da ovakvom ponašanju svojih dužnosnika kaže DOSTA, spomenutog Pejnovića neka razriješi i svakako provjeri ima li u ovome i svim ostalim slučajevima koje je vodio DUUDI elementa nezakonitosti.

Daniel Srb, predsjednik

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ACM
  #1 ACM 21 veljače, 2015, 08:14

  taj nije samo za smjenu već za malo širu obradu

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 21 veljače, 2015, 00:03

  Shkriputavi parketash
  ++++++++++++++++
  Ima ime
  ++++++++++++++++
  Ako nije lazh
  ++++++++++++++++
  Van z njime

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code