JBT IZ POREČA

JBT IZ POREČA

1. prosinca, 2023.

 

Pripadnici HOS-a i njihove zastave i majice često se i putem većine  medija blate, kao da je riječ o nekoj ustaškoj ratnoj postrojbi iz II. svjetskog rata, a ne časnim i uvaženim hrvatskim braniteljima koji su branili i obranili Hrvatsku od velikosrpske agresije.

HOS-ovci su poglavito  bili zapaženi u obrani Vukovara i Škabrnje, ali…problem je kad se oni negdje pojave, a nije problem što primjera radi u Poreču legalno djeluje Društvo Josip Broz Tito, koje svake godine okuplja sve više članova.

Evo, sad na njihovoj Facebok stranici hvale se brojnim fotografijama s puta „po šumama i gorama“, odnosno proslavom  29. studenoga – Dana Republike, koji se masovno obilježavao u vrijeme Jugoslavije!

Članovima ovog društva nije zabranjeno da nose i da se fotografiraju s oznakama bivše propale Jugoslavije, da nose vijence, jugoslavenske zastave i klanjaju se komunističkim velikanima, pa čak i u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Hvale se kako su ih i u Beogradu lijepo primili.

Međutim, sad se ponovno postavlja pitanje – protiv koga smo se mi borili u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu?

Jesmo li se borili i ginuli za Tita, partiju, komuniste, Jugoslaviju, ili za zločinačku JNA, ili je oko 15 tisuća Hrvata palo u obrani i stvaranju neovisne hrvatske države?

Dok smo u Domovinskom ratu nosili hrvatska obilježja, agresori predvođeni Srbijom, Crnom Gorom i domaćim izdajicama i dezerterima bili su „ukrašeni“ partizanskim i komunističkim obilježjima i nas su čitavo vrijeme nazivali „ustašama“, koji se bore ne za Hrvatsku već za nastavak djelovanja bivše NDH!

Ratni zločinac Veselin Šljivančanin čak je tijekom okupacije Grada Vukovara snimljen u odori zločinačke JNA s crvenom zvijezdom petokrakom – „na čelu“, dok su njegovi „junaci“ marširali ovim gradom i pjevali „Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate!“.

Samo 30 godina nakon ovog događaja poput miševa izlaze na svjetlo ljudi kojima zvijezda i Jugoslavija nikada nije izašla iz srca.

Tko je dozvolio i tko dozvoljava u Hrvatskoj osnivanje ovakvih društava, kojima je cilj i svrha uzdizati propalu Jugoslaviju na čelu s Josipom Brozom Titom, a uz to i pljuvati i bljuvati po hrvatskim braniteljima i stradalnicima i neovisnoj hrvatskoj državi?

Ovo društvo u Poreču je osnovano 2002. godine, ima svoje prostorije i podružnice, a njihovi članovi i dalje ljetuju u Brijunima..

Sve po zakonu!

To je nama naša borba dala!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) T

47 komentara

Uskoči u raspravu
 1. RussellFaw
  #1 RussellFaw 12 travnja, 2024, 05:55

  diflucan prescription uk: where to buy diflucan in uk – diflucan 200 mg

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Larryguing
  #2 Larryguing 11 travnja, 2024, 01:04

  india online pharmacy indian pharmacy delivery best online pharmacy india

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Danielcraks
  #4 Danielcraks 5 travnja, 2024, 17:28

  Kamagra tablets Kamagra gel Kamagra tablets

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. EdwardPlalk
  #5 EdwardPlalk 5 travnja, 2024, 02:43

  where can i get amoxicillin 500 mg: buy amoxicillin canada – amoxicillin 500mg no prescription

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. DavidDuh
  #6 DavidDuh 3 travnja, 2024, 10:15

  cost cheap clomid online get clomid online where to get clomid now

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. JamesAwats
  #7 JamesAwats 3 travnja, 2024, 03:15

  http://amoxilall.com/# order amoxicillin uk

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code