TRIBINA HRVATSKOG KLUBA O KOMUNISTIČKIM  ZLOČINIMA

TRIBINA HRVATSKOG KLUBA O KOMUNISTIČKIM ZLOČINIMA

24. studenoga, 2015.

Triobina Poslijeratni kom zlo
Prve naznake kako će komunisti doći na vlast stravičnim zločinima izriče Josip Broz Tito u zapovijedi svim stranačkim odborima i zapovjednicima vojnih jedinica izdanoj u ožujku 1945. godine:
,,Ovih dana pružit će se prilika da Komunistička partija Jugoslavije preuzme vlast na teritoriju cijele države. Ta prilika trajat će samo nekoliko dana, a možda i nekoliko sati, i ako u to vrijeme ne likvidiramo sve naše neprijatelje ta će se prilika zauvijek izgubiti”.
O izvršenju ove zapovjedi sam Tito govori na mitingu u Ljubljani 26. svibnja 1945. Tada je javno izrekao: ,,Likvidirali smo dvjesto tisuća bandita, a još toliko smo ih zarobili. Stigla ih je ruka naše pravde.’
No nažalost likvidacije se i dalje nastavljaju i dosežu neslućene razmjere. O tome sasvim sigurno najbolje svjedoči rečenica koju je u jugoslavenskoj skupštini u Beogradu u siječnju 1951. izrekao ministar unutrašnjih poslova FNRJ (od 1946. – 1966.) Aleksandar Ranković. Tijekom govora kaže:
“Likvidirali smo 568.000 narodnih neprijatelja, a kroz logore od 1945. do 1951. prošlo je 3.777.776 zatvorenika”. („Politika“, Beograd, 1. veljače 1951).
O navedenom saznajte više na Tribini Hrvatskog kluba pod nazivom: „POSLIJERATNI KOMUNISTIČKI ZLOČINI“ koja će se održati u srijedu 25. studenog 2015. u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27 s početkom u 18,30 sati. Predavači na Tribini su: mr. sc. Antun Abramović, prof. dr. sc. Josip Jurčević, novinar Igor Vukić i publicist Roman Leljak.
Na tribini će biti izložene najnovije knjige predavača koje možete nabaviti po promidžbenim cijenama. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code