BANDIĆ POČASNI GRAĐANIN TOVARNIKA

BANDIĆ POČASNI GRAĐANIN TOVARNIKA

28. ožujka, 2014.

Milan Bandić na grobu mučenika vlč. Ivana Burika u Tovarniku Custom

Udruga dr. Ante Starčević uputila je Općinskom vijeću Tovarnika zamolbu da se u povodu Dana Općine Tovarnik 13. lipnja 2014. godine  gradonačelniku Grada Zagreba gospodinu Milanu Bandiću dodijeli nagrada “Počasni građanin Općine Tovarnik”.

Gospodin Milan Bandić zadužio je Općinu Tovarnik i Srijem višegodišnjim zalaganjem i doprinosom na projektu rekonstrukcije rodne kuće hrvatskoga književnika Antuna Gustava Matoša (Tovarnik, 13. lipnja 1873. – Zagreb, 17. ožujka 1914.) u Tovarniku. Posebnu ljubav i napor uložio je u izgradnju kuće A. G. Matoša – kulturni centar u Tovarniku. Kuća A. G. Matoša zamišljena je kao kompleksna kulturna ustanova koja predstavlja ključnu točku oživljavanja Matoševe ostavštine na nacionalnoj razini te kao kulturno-turistička atrakcija koja s jakim književnim identitetom potiče razvoj Tovarnika i tog dijela Hrvatske.

Da je gospodin Milan Bandić osvjedočeni prijatelj Općine Tovarnik govori i činjenica da je gospodin Bandić i Grad Zagreb već dugi niz godina jedan od pokrovitelja memorijalne utrke Vukovara – Tovarnika u spomen na vlč. Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata.

Budući da je iz iznesenog očigledno da je gospodin Milan Bandić iznimno angažiran na navedenom projektu te da Njegovo dosadašnje zalaganje glede istoga pridonosi promicanju Tovarnika na širem hrvatskom prostoru, a slobodno možemo reći i u svijetu te da promiče lik i žrtvu vlč. Ivana Burika, jedinoga svećenika ubijenog u Domovinskom ratu, Udruzi dr. Ante Starčević iz Tovarnika čast je, s punom odgovornošću, predložiti gospodina Milana Bandića za zasluženo priznanje “Počasni građanin Općine Tovarnik”.

Za Udrugu dr. Ante Starčević  – Tovarnik

Antun Ivanković, predsjednik T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code