TEATRO DELLE ARIETTE U ROVINJSKOM SELU

TEATRO DELLE ARIETTE U ROVINJSKOM SELU

21. kolovoza, 2015.

L'Estate.Fine

U četvrtak, 3. rujna s početkom u 19.30 sati na programu BLITZa je predstava jestivog kazališta skupine Teatro delle Ariette (IT), svojevrsni laički Uskrs u četiri pokreta: bdijenje, procesija, ritual, narodno slavlje. 

Hrvatska premijera L’estate.Fine odigrat će se u prirodi rovinjskog sela, naglašavajući ovogodišnji festivalski temat Korijeni i travke – promišljanje odnosa čovjeka s prirodom, zajednicom, sami sobom. 
Predstava L’estate.fine [Ljeto.kraj] nastala je 2004. godine u Romagni, u koprodukciji s festivalom Santarcangelo dei Teatri kada Ariette stvaraju kazališni događaj na zemljištu od 6000 četvornih metara, uzgajajući povrće i kukuruz kao živu scenografiju, zamišljajući jednu «biljnu dramaturgiju» u stanju prihvatiti i uvjetovati ljudsku prisutnost. 

Posebno za BLITZ, Ariette postavljaju ovo djelo na istarsku zemlju održavajući blisku i duboku povezanost s izvornom izvedbom. Ljeto.kraj danas živi kao svjetovni Uskrs, obred prelaska i transformacije. Prevazišao je oblik predstave i oformio se – strukturalno i funkcionalno – kao ritual plodnosti vezan uz zemlju i uz ruralnu kulturu gdje su žalost i sreća, smijeh i plač, život i smrt intimno i neraskidivo isprepleteni.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code