FILMOVI VLADIMIRA PEROVIĆA U DOKUKINU KIC

FILMOVI VLADIMIRA PEROVIĆA U DOKUKINU KIC

20. siječnja, 2017.

 

 

Posljednja tri nastavka programa Hall of Fame donijela su nam devet kratkih regionalnih klasika koji su tijekom vremena ostali neopravdano prekriveni velom anonimnosti. U ponedjeljak 23. siječnja Dokukino KIC nastavlja donositi značajna ostvarenja istaknutih autora dokumentaristike, paralelno se okrećući prema njihovim novijim, ali iznimno uspješnim filmovima.

Zagrebačka će publika imati priliku besplatno pogledati četiri kratka dokumentarca od kojih su tri u režiji poznatog crnogorskog redatelja Vladimira Perovića. Osim filma Kuća iz 1988. godine, tu je i dobitnik Velikog pečata ZagrebDoxa 2011. Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota, film koji, prema riječima autora, kroz lik seoskog pijetla govori “o sudbini i njenim usmjerivačima. O životu i pravu na život. O moći, usponu i detronizaciji”. Treći na rasporedu za ponedjeljak u 19 sati je posljednji Perovićev film Eoha koji je 2015. na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma osvojio Zlatnu medalju za najbolji kratki dokumentarac, a čiji protagonist, crnogorski pastir komunicira sa svojim velikim narodom, krdom koza i ovaca, kao s ljudima.

Uz navedena tri dokumentarca, program će dopuniti i film Ana nesretno preminule bosanskohercegovačke redateljice Mirjane Zoranović čiji su filmovi prikazani na prestižnim međunarodnim festivalima poput Krakow Film Festivala na kojemu je 1984. za Anu osvojila Srebrnog zmaja.

Hall of Fame se održava ponedjeljkom, a trajat će do 6. veljače. Ulaz je besplatan! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code