SURADNJA TAJNIKA I PREDSJEDNIKA OSJEČKOG HDZ-a NA ČIŠČENJU KANALIZACIJSKIH CIJEVI

SURADNJA TAJNIKA I PREDSJEDNIKA OSJEČKOG HDZ-a NA ČIŠČENJU KANALIZACIJSKIH CIJEVI

5. svibnja, 2015.

Osovina ARM (izvor stranice HDZ-a)

Anonimno pismo iz Osijeka

Priredio: Franjo Dobrović

Poštovani predstavnici medija u Republici Hrvatskoj i šire,

Na istoku naše zemlje, u gradu Osijeku koji već dugi niz godina slovi za prijestolnicu zlatne Slavonije, u tijeku je još jedna perfidna prevara od strane lokalnih politikanata okupljenih pod političkom strankom britke kratice HDZ-a koja je vrsno režirana osovinom Ivan Anušić-Ivan Radić-Domagoj Mikulić. Kako je gore navedeno teška optužba i vrlo vjerojatno će se odraziti na političke karijere istih gdje će možebitno postojati zadaća i za organe reda, sve što ću navesti ovim dopisom ću i odgovorno argumentirati i potkrijepiti valjanim dokazima. Kako sam uvjerenja da je sve uzelo maha i ne sluti na dobro te da će do iskonskog zla i samovolje gore imenovane trojke tek doći, zbog vlastite savjesti dostavljam Vam ovaj slijed događaja s detaljnim objašnjenjima te Vas molim da prezentirate čitateljima i javnosti. Glas naroda je glas Boga, a narod ima pravo znati i on neka sudi o onima kojima je suditi potrebno jer upravo on i je snaga onih koji se izdaju za političare i vođe puta ka boljoj budućnosti.

Tri godine za godinu

Raspuštanjem Gradskog odbora HDZ-a grada Osijeka povjerenikom je imenovan Ivan Radić iz Osijeka, rođen 15. lipnja 1987. godine čime je s nepunih 28 neosporno dobio veliku čast biti liderom jake političke stranke u gradu Osijeku u još uvijek relativno nježnim godinama. “PR team” (o kojem ću se nešto više referirati kasnije) koji ga okružuje temeljnu snagu istog karakterizira kao nepostojanje mrlja iz prošlosti, perspektivu i znanje, ali da to nije tako jasno je mnogima, a nakon ovog dopisa u istinitost mojih tvrdnji uvjerit će se cijela Hrvatska. Stoga, krenimo redom.

Dnevni list Glas Slavonije, kao jedan od najutjecajnijih dnevnih listova u Slavoniji i Baranji, dana 24. travnja objavio je članak naslova “HDZ želi u predizbornu kampanju bez repova koalicije sa SDP-om” (http://www.glas-slavonije.hr/267481/3/HDZ-zeli-u-predizbornu-kampanju-bez-repova-koalicije-sa-SDP-om). U istom se navodi kako će Ivan Radić ovog mjeseca diplomirati građevinu u Osijeku što je tehnički točno (ukoliko diplomira), a čime će steći zvanje sveučilišnog prvostupnika inženjera građevinarstva. Preddiplomski studij izvodi se u trajanju od šest semestara, odnosno tri godine, a znajući da je Radić brucoš bio danas poprilično davne 2006. godine jednostavnom matematikom dolazimo do računice kako je preddiplomski studij pohađao u omjeru jedna godina tri puta. Ne mogu se oteti dojmu da si ozbiljna i ambiciozna osoba tako što ne može dopustiti već da se radi o apsolutnom nemaru jer, primjera radi, čelnici nekih političkih stranaka sličnog svjetonazora u gradu Osijeku, koji su isto mladi kao i Radić (ili neznatno stariji), intenzivno rade na doktorskim disertacijama i iza sebe već imaju respektabilne profesionalne karijere. Iako, svakom za pravo ostavljam vlastiti profesionalni razvoj, a ovo je tek uvod u daleko veće probleme koji slijede.

Nadalje, na internet stranicama Hrvatske demokratke zajednice i internet članku pod naslovom “Nove snage u Osijeku – Novi iskorak prema preuzimanju odgovornosti za vođenje Grada!” objavljenom 23. travnja 2015. stoji da je Ivan Radić “uspješan mladi poduzetnik-vlasnik tvrtke sa sedam zaposlenih.” Internetskim bespućima uistinu nije teško doći do informacije kako Radić je vlasnik tvrtke TLOCRT d.o.o. za završne radova u građevinarstvu, Ružina 103, Osijek (navedena adresa tvrtke je ujedno i adresa roditeljske kuće gdje je Radić trajno nastanjen s roditeljima i bratom Krešimirom, također pripadnikom stranke i predsjednikom Mladeži HDZ-a grada Osijeka). Isto tako, vrlo jednostavno je u internetske tražilice ukucati pojam neisplata plaće koji kao prvi rezultat otvara stranice Porezne uprave Ministarstva financija. Na dnu stranice javno su objavljena tri dokumenta od kojih prvi sadrži popis pravnih osoba koje ne isplaćuju plaće, a otvaranjem istog pod rednim brojem 6837., pogađate, nalazi se upravo tvrtka Ivana Radića (podaci dostupni na internet stranicama Porezne uprave Ministarstva financija putem poveznice (http://www.porezna-uprava.hr/Dokumenti%20vijesti/Popis%20poslodavaca%20koji%20ne%20ispla%c4%87uju%20pla%c4%87e-PRAVNE%20OSOBE.pdf). Shodno objavljenim podacima mladi i uspješni poduzetnik Radić u 2014. godini plaće nije isplatio za travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni i prosinac. Podaci za 2015. još nisu objavljeni, ali nekako nije realno za očekivati da je promijenio stare poslovne navike. Realno gledano, Radić je vlasnik tvrtke, ali kad se slika pogleda šire ona je, u najmanju ruku, iskrivljenija nego bi se dalo zaključiti temeljem prvotne konstatacije o uspješnom mladom poduzetniku. O njegovoj uspješnosti valjalo bi priupitati oštećene radnike koji, u ovim teškim vremenima, gotovo godinu dana ne primaju svoju pošteno zasluženu plaću čime mladi i sposobni poduzetnik Radić njima i njihovim obiteljima uskraćuje život dostojan čovjeka, a osjeća da bi mogao biti sposoban za veliku političku karijeru. Sramotno.

Čiščenje i odštopavanje kanalizacijskih cijevi

Taj isti Radić, nakon lutanja od prisnog druženja i suradnje s Josipom Salapićem, Damirom Kramarićem i ostalima danas je pod skutama Ivana Anušića te mu je postao prvi suradnik i osoba od apsolutnog povjerenja. Naravno, Anušić to zna cijeniti pa je kao načelnik Općine Antunovac odlučio pomoći svom dobrom učeniku, a pritom je to sve učinio transparentno. Naime, Općina “redovno” putem svojih internet stranica objavljuje Službeni Glasnik kojim javno daje do znanja s kojim poslovnim subjektima i kada je sklopila posao. Tako se iz Glasnika broj 6 objavljenog 23. svibnja 2014. može iščitati kako je tvrtka TLOCRT d.o.o. obavila demontažu postojećeg, nabavu i montažu novog vodokotlića i demontažu postojeće, nabavu i montažu nove slavine u zgradi Općine Antunovac što je ukupno iznosilo 770,00 kn bez PDV-a (Glasnik dostupan na poveznici http://www.opcina-antunovac.com/html/wp-content/uploads/2010/05/6-2014-Slu%C5%BEbeni-glasnik-23.05.2014..docx). Ista tvrtka je prema Glasniku broj 2 objavljenom 24. veljače 2015. obavila usluge zamjene slavina i odštopavanje te čišćnje sifona u Hrvatskom domu u Antunovcu za što je ispostavljena faktura od 1.435,00 kn bez PDV-a te je obavljena usluga čišćenja i odštopavanja kanalizacijskih cijevi vomom pod pritiskom u zgradi Općine Antunovac što je iznosilo 1.050,00 kn bez PDV-a (Glasnik dostupan na poveznici http://www.opcina-antunovac.com/html/wp-content/uploads/2010/05/2-2015-Slu%C5%BEbeni-glasnik-24.02.2015..docx).

Ono što je vrlo zanimljivo jest činjenica kako Općina Antunovac na svojim internet stranicama objavljuje Glasnik od početka 2009., barem ako je suditi prema popisu Glasnika dostupnom na internet stranici http://www.opcina-antunovac.com/sluzbeni-glasnici-opcine-antunovac/. Otvarajući dostupne Glasnike moguće je samo otvoriti Glasnike od 9. travnja 2014. i dalje dok se prilikom otvaranja svih prije objavljenih javlja informacija kako stranica ne može biti pronađena (Oops, This Page Could Not Be Found!). Bez prevelike analize pitam se, slučajno ili ne?

Vrlo vjerojatno će i Anušić i Radić prezentirati kako prilikom pružanja usluga nije prekršen niti jedan zakon, kako je sve transparentno i kako se radilo o najboljim ponudama. To možda i odgovara istini jer vjerujem da se štite, ali opet s neke moralne strane (moral, što je to?) ima li smisla da predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije pogoduje poslovima poslovnom subjektu svog političkog tajnika. Valja napomenuti da možda u trenutku sklapanja poslova Radić nije bio politički tajnik ŽO-a, ali je bio bliski Anušićev suradnik i čelnik Mladeži čime je i dalje (pretpostavljam) neprihvatljivo da mu prvoimenovani dodjeljuje poslove. Najniži oblik nepotizma od kojeg se građanima Osijeka jednostavna povraća.

Konačno, valja se dotaknuti i “PR teama” Ivana Radića koji to nije u doslovnom smislu riječi, ali radi u tom smjeru. Naime, otvorite bilo koji članak vezan uz Radićevo imenovanje ili bilo koju Anušićevu ili Mikulićevu aktivnost uvijek ćete nabasati na desetak pozitivnih komentara s istih lažnih Facebook profila pripadnika Mladeži sklonoj ARM osovini što lagano možete provjeriti ulaskom u bilo koji od tih profila čime ćete se uvjeriti da ta osoba jednostavno ne postoji i da je temeljna zadaća osobe koja se krije iza lažnog imena lažima prezentirati osobu za ono što nije.

Vi ste mediji, vi ste moć. Molim Vas objavite ovu priču i dajte ljudima pravo znati istinu. Ako nakon svega naš narod odluči izabrati gore prozvanu družinu, dapače, ali će je izabrati jer je znao što bira. Bit svega je čuti i znati istinu, a ja sam argumentirao svaku izrečenu riječ. Zaustavimo nepravdu i dajmo pristup informacijama, istina je jedini i pravi put!

Hvala Vam!T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Osječanka
  #1 Osječanka 6 listopada, 2015, 09:56

  Vratite Dragana Kovačevića – jedini koji je znao i mogao voditi stranku. Radić je nekompetentant, a Mikulić željan kamera i mikrofona.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Barzagli43
  #2 Barzagli43 5 svibnja, 2015, 12:14

  kakva je ovo hrpa gluposti i neistina. pa i da je istina ovo za Antunovac za poslove, to je sasvim normalno da je posao dao prijatelju, pa kome je trebao dati? neprijatelju?!?! a Ivan je stvarno jedan mlad i perspektivan covjek koji ne zasluzuje ovakvo blacenje od strane zavidnih beskicmenjaka.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Eduard Veliki
   Eduard Veliki 7 svibnja, 2015, 13:23

   Da to je u skladu sa pravilima tržišnog natjecanja,pogodovanje po partijskoj liniji, uobičajeni obrazac ponašanja svih naših uspješnih poduzetnika. Sve navedeno u članku je istina, dotični mladi gospodin nije izašao na ispit dvije godine. Ovaj stranački kadar što stalno dežura po portalima i kao pokvarena ploča ponavlja isto: “nije istina”, očito boluje od sjevernokorejskog sindroma; možete dirat sve ali našeg velikog vođu ne. Možete i sami provjeriti poslovanje dotičnog doo-a na transparento.hr,ako znate uopće to koristit.

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code