STANKOVIĆU NE VRIJEĐAJ ONE KOJI SU DALI KRV ZA HRVATSKU

STANKOVIĆU NE VRIJEĐAJ ONE KOJI SU DALI KRV ZA HRVATSKU

14. travnja, 2015.

Stankovic
Prosvjed branitelja u Savskoj 66 još nije zabilježen u svijetu
Napisao: Mladen Pavković
Čuveni voditelj još čuvenije tv emisije „Nedjeljom u dva“, Aleksandar Stanković, u nedjelju, 12. travnja, u emisiju je pozvao Tihomira Cvetkovića, čiji je sin stopostotni civilni invalid, koji ima teško bolesnu suprugu, nezaposlenu kćer i koji jedva preživljava od rada u jednoj sisačkoj tvrtki.
Sve u svemu, priča ovog čovjeka potresla je javnost.
Dno dna
Ali, tv- „kurir Aca“, kojeg neki od milja zovu i „Jovica“, nije pozvao Cvetkovića da se obruši na pravu adresu – Ministarstvo socijalne politike i mladih, koje vodi Milanka Opačić, već je namjerno, odnosno po zadatku okrenuo „pilu“ pa je većinu emisiju vodio u stilu – „Vidite kako Glogoški i ostali stradalnici hrvatskog Domovinskoga rata dobro žive, a još k tome i prosvjeduju, dok vi nemate ništa, iako ste i sami bili nekoliko mjeseci u ratu, što je sramota i tu leže pravi problemi, to treba osuditi, tim više što civilni invalidi po ničemu se ne bi smjeli razlikovati od ratnih“.
Iznimno prozirno, jadno i žalosno. Na najgori mogući način (dno dna) iskoristio je životne nevolje jedne obitelji da se po „narudžbi“ obračuna s najtežim hrvatskim stradalnicima, poglavito onima koji već mjesecima protestiraju u Savskoj 66. Pitanja koja je postavljao navodno se uče u „drugom razredu srednje „udbaške škole“, koju je prema svemu sudeći ovaj voditelj, koji je, kao i većina sličnih njemu, „studirao“ u vrijeme Domovinskoga rata.
Da je „kurir Aca“, (rođen u Subotici, 1970.), samo jednom posjetio branitelje u Savskoj 66 mogao se naslušati na stotine tužnih priča hrvatskih stradalnika, koji su u vrijeme rata, kad su branili i obranili hrvatsku državu, ostali bez nogu, očiju, „pola“ organa, ruku, bez sina ili kćeri, supruge, cjelokupne imovine, zdravlja i koječega drugog. Ali, ne to njega ne zanima, jer i na ovaj način se i on sam brani i od svojeg djeteta koje će ga možda već sutra pitati: Tata, što si radio u ratu?
Za životne nevolje obitelji Cvetković najmanje su krivi hrvatski branitelji, što „kurir Aca“ i te kako dobro zna, ali našao je dobru „metu“ da poveže kruške i jabuke, pa je svojim „udbaškim“ pitanjima (metodama) navlačio svog sugovornika, ni krivog ni dužnog, da izjavi i kako „za ovu Hrvatsku nije vrijedilo ni nokta slomiti“. Šteta što Tihomir Cvetković nije pitao čuvenog voditelja još čuvenije emisije (koju vodi od 2.000-te godine!), je li on barem slomio nokta svojim angažmanom tijekom stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države?
Gost emisije također je rekao da „očito iza branitelja u Savskoj stoji stranka, a da iza njega ne stoji nitko, ni udruge ni stranke!“ (sic!)
Prosvjed kakav nije zabilježen u svijetu
Iza žalosne priče Tihomira Cvetkovića morala bi, prije svih, stajati ministrica Milanka Opačić, odnosno socijalne i ine službe, tim više jer su se hrvatski branitelji, pa i on sam, borili da nakon rata živimo bolje, da svi imaju zdravstvenu i drugu zaštitu, a ne kao bivši partizani „tisuću“ privilegija „od stoljeća sedmog“.
Stradalnici Domovinskog rata i ovim prosvjedom, kakav nije zabilježen u svijetu, baš kao i on ukazuju na pojedine institucije u državi koje su ih prevarile, pa stoga svaljivati krivicu na one koji su dali i krv za hrvatsku Domovinu u najmanju je ruku nepristojno i nedobronamjerno.
Zbog čega mu dosad nije pomogao ministar branitelja Predrag Matić-Fred, koji navodno skrbi za ljude koji su sudjelovali u ratu?
Ali, nije Cvetković zbog toga kriv, kriv je „kurir i kuhar Aca“, kojem je najbolje odgovarala uloga (ako se sjećate) držača sakoa dok su mu svojedobno, sredinom prosinca 2008., u emisiji članovi grupe Let 3 demonstrativno ispaljivali čepove iz stražnjice!
Očito da ga je tada jedan njihov čep ipak uspio pogoditi u glavu, pa se jadni Aca od toga još uvijek nije oporavio!T

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Čedo
    #1 Čedo 14 travnja, 2015, 13:10

    Što se čudite? Direktor RTS-a kad je gostovao kod njega u Nu2 ga je pitao: “Pa, ti si naš.!?”

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code