RADOVIĆ: NOVI MANDAT HDZ-a NE BI BIO GREŠKA NEGO CRNA RUPA KOJA BI NAS PROGUTALA

RADOVIĆ: NOVI MANDAT HDZ-a NE BI BIO GREŠKA NEGO CRNA RUPA KOJA BI NAS PROGUTALA

21. svibnja, 2020.

 

“Jedno znam: slijep sam bio, a sada vidim.”

(Iv.; 9, 25)

Piše: Saša Radović

Uskoro, u srpnju, opet će Hrvati sudjelovati u jednoj od uobičajenih izbornih farsa. Do sada su sve te farse i laži „izbornih pobjeda” HDZ-a izmanipulirane na isti način. ZNA SE! da su nam svi dosadašnji birački spiskovi bili lažni. ZNA SE! da su na izbore, uz svekoliki puk, stizale horde tisuća i tisuća mrtvaca, duhova i onih lopova koji imaju nekoliko adresa. ZNA SE! i da su, s propovjedaonica vrli i pošteni pastiri svome zabludjelom stadu prijetiti vječnim paklenim mukama – ako ne glasuju za HDZ. Sve za milijardicu koju svake godine ponizno nosimo na Kaptol. Za razbludni i raskošni život biskupa i prekobrojnog svećenstva u siromašnoj Hrvatskoj.

Osiromašeni Hrvat

Hoće li biti mnoštvo tih hadezejskih laži i obmana i na izborima 2020.? Vjerojatno, hoće! Tamni, olovni oblaci navukli su se na Trg žrtava fašizma, rejting HDZ-a je konstantno i sigurno klizio prema ropotarnici povijesti. Činilo se da je zaslijepljeni i lažima zaglupljeni puk progledao na jedno oko i da je većini jasnija slika bezobraznih pljačka iz naših džepova (500.000.000 kuna Borgovaca, milijarde iz afera Agrokora, Uljanika, 3.maja i niza drugih). Kristalno je jasno da osiromašeni Hrvat na svojim leđima vuče tisuće uhljeba – od najveće vlade u EU (sramotnih 20 ministarstava na manje od 4 milijuna Hrvata, Nijemci imaju 14 ministara na 83 milijuna) do one 428. male općinice s odlično plaćenim načelnikom, zamjenicima, pomoćnicima, savjetnicima, plaćenim vijećnicima i preskupim luksuznim limizinama s vozačima… ZNA SE! i za sramotno enormni broj ureda, instituta, komora, agencija, povjerenstava i odlično plaćenih nadzornih odbora – gdje sve vrvi od parazita sa stranačkim iskaznicama. Na onoj drugoj strani „Hrvatske Demokracije”; gospodarstvo je na dnu, nezaposlenost golema, krediti koji se ne mogu vraćati, ovrhe, jad i bijeda – mnogo djece je gladno, uskoro će biti još mnogo više gladnih… Prva pukovnija (2.000 do 3.000 vojnika) radnika i stručnjaka jedva čeka otvaranje granica da panično i zauvijek pobjegne iz ruševina Hrvatske. U pripremi su i ostale „pukovnije i brigade”- do istrjebljenja radnog sloja.

Iz ove kratke, ali alarmantne hrvatske svakodnevice, bespuća zbiljnosti i crne rupe kao jedine naše perspektive – evidentno je da su „sva postignuća” vlade Republike Hrvatske kojima se premijer Plenković hvali – zauzimanje zadnjih mjesta u Europskoj uniji, što znači da smo najzaostalija i najsiromašnija članica EU.

Doživjeli smo sramotu kao ni jedna država u svijetu – da nam ministri koji su morali otići iz vlade zbog korupcije sjednu na zastupnička mjesta u Hrvatskom saboru. Da takve osobe do vrata uronjene u nemoral i zlo (dakako, članovi su HDZ-a) – zastupaju naše interese. Ako se k tomu dodaju još i „žetončići” koji nas također zastupaju – golemi dio misleće Hrvatske smatra da bi jedino pošteno rješenje bilo – da vrh hrvatske vlasti završi u Remetincu. Dakako i da se konfiscira sva nezakonito stečena imovina koju mnogi od njih nedvojbeno posjeduju.

Iz svega slijedi da navedene činjenice sigurno rezultiraje izbornim krahom HDZ-a (Hrvatskog Demokratskog Zla) – posebice uz konstantni pad rejtinga te stranke „opasnih namjera”. Ali!!!

Dar s neba

Nažalost, u životu ljudi i u zajednicama često se događaju nepredviđeni slučajevi – dogodio nam se mali, nevidljivi coronavirus SARS-CoV-2. Zlokoban i smrtonosan taj virus istog časa kad se pojavio uklopio se u temeljne planove vlade i postao vladin najbolji i najjači suradnik. Za pregolemu masu od 20 ministara + premijer, strah od COVID-19 (bolest koju virus proizvodi), postao je dar s neba. Nova nada u izbornoj kampanji (praktično već izgubljenih izbora!) probudila je Gornji grad. Poslovična neučinkovita, spora i jalova vlada koja nije provela ni jednu neophodno potrebnu reformu – krenula je silovito. Stožer! Po kratkom postupku, po abecednom redu (A,B,C…) odabrani su hadezejci; Alemka, Beroš, Božinović, Capak… Nije se gledala stručnost, jedini pravi uvjet bio je članstvo HDZ-a.

Stožer je krenuo s kopijama ostalih država, najjednostavnijim sustavom zabrana skupova i kretanja izvan domova. Naviknuti na bezakonje (po sistemu nečinjenja „institucija koje NE rade svoj posao”) članovi Stožera uveli su samovoljno protuustavne, protuzakonite, drakonske kazne za osiromašeni puk. Za izlazak na ulicu iz samoizolacije – kazna od 8 do 12 tisuća kuna! Arogantno, prisilno treniranje strogoće uplašenog i pasivnog puka postalo je temeljni okvir za dobivanje parlamentarnih izbora. Državni mediji 24 sata emitirali su samo i isključivo o coronavirusu. Ponavljane su nebrojeno puta stalne sheme nabrajanja zaraženih i mrtvih… Temeljne odrednice rada Stožera bile su „mudrost” Josifa Visarionovića Staljina: „Čovjek je kao vijak, što ga više stisneš, bolje drži” i Goebelsova krilatica: „Ako laž ponoviš tri puta, postaje istina.”

Takav „komunističko – fašistički”, oštar odnos prema coronavirusu u početku je davao dobre rezultate, ali to nije bilo dosta Plenkovićevoj vladi. Iako su odmah u medijima nestale afere, kritike pljačka, krađa, laži, sramotnih radnja dijela ministara, sramotnih kupnja zastupnika i žetončića – trebalo je što jače „hipnotizirati” i pasivirati puk. Stožer je krenuo još oštrije, pokušalo se totalnom kontrolom svakog pokreta četiri milijuna Hrvata. S tim projektom „mobitel kontrole” (mobitel bi vjerojatno trebalo nositi i u WC) proslavio se Plenkovićev savjetnik „crni labud” Robert Kopal. Time je zacrtana i ideja o čipiranju svih Hrvata.

Heroji i izdajnici

Prva pukotina u Stožeru i opravdana sumnja da je rad na suzbijanju COVID-19 primarno politički (zbog izbora!), a tek sekundarno zbog zdravlja, pojavila se u svibnju. Uz svo to treniranje strogoće i straha te davljenje javnosti beskrajnim ponavljanjem brojeva zaraženih od SARS-CoV-2 ni jednom nije spomenut podatak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – o zaraženim gripom (influenca). U Hrvatskoj zaključno s 19. travnja 2020. godine, službeno je registrirano ukupno 59.710 oboljelih od gripe u sezoni 2019/2020. Smrtnost od gripe nije objavljena, ali u sezoni 2018/2019. bilo je 117 mrtvih. Dakle, i ove sezone je bilo više zaraženih i vjerojatno mrtvih od gripe nego od coronavirusa. Eskalirala je sumnja posebice mladih i pitanje – zbog čega je skrivana „tajna” o gripi?

Pukotina u Stožeru pretvorila se u ruševinu vjerodostojnosti Stožera načinom popuštanja mjera zaštite. One drakonske kazne (od 8 do 12 tisuća kuna) za bijeg iz samoizolacije i prijetnje zatvorom (protuustavno!) naglo je Stožer poništio slobodnim izlaskom na birališta zbog glasanja na izborima. Izdana je stručnost na račun izborne pobjede HDZ-a. Zaključeno je da je rekord u broju zaraženih i umrlih u Splitsko-dalmatinskoj županiji kriv „način života“ i „druženje na otvorenom“. Stožer je propisao da trgovine ne smiju biti pune kupaca, a zatim je slijedila zabrana rada nedjeljom zbog ulizivanja Crkvi i ultradesnim opcijama. Inače, sve je ostalo isto – zlokobni saveznik vlade, SARS-CoV-2 još je tu oko nas, fizičku distancu i dalje moramo držati, epidemija ponovno može buknuti, ali dozvoljavamo dolaske stranaca u Hrvatsku i mise gdje će vjernici teško održavati potrebne distance. Stožer je otvorio karte, skinuo masku brige o zdravlju puka i s rukom na srcu (druga je u džepu!) pokazao svoje pravo, surovo lice. Navodno Machiavellijeva tvrdnja da cilj opravdava sredstva ovdje egzistira u punom opsegu.

Stožer je urušen, svima je jasno da stalno pojavljivanje A, B, B, C i ostalih iz Stožera sa smiješnim ponavljanjem brojeva 24 sata dnevno istim riječima i istim stilom – znači samo presiju na javnost u cilju prisiljene izborne promidžbe. U početku, simpatično lice i dobro ponašanje Vilija Beroša na TV, nakon istine da je sva ta gluma i farsa isključivo radi izbora – postalo je omraženo. Isto vrijedi i za ostale stožerske hadezejce. Od heroja postali su izdajnici koji varaju struku i svoj vlastiti narod.

Ovakvim mentalnim prisilama hrvatskih građana – izbori su nelegalni u moralnom smislu i tu PR tvorevinu (Stožer!) treba momentalno ukinuti i maknuti s TV i ostalih medija.

Pa ipak, uz sav spomenuti hadezejski izborni pakleni scenarij, uz najmoćnijeg i najbližeg suradnika, zlokobnog SARS-CoV-2 – možda Hrvati nisu najgluplji i najzaostaliji narod. Drug Staljin nije uzeo u obzir istinu da vijak pukne ako se PREJAKO stisne. A, ONI nas zaista prejako stišću.

Otvorimo oba oka, a ne samo jedno – prije nego što izađemo na izbore! Novi mandat HDZ-a ne bi bila grješka – nego crna rupa koja bi nas progutala!

Anno Domini MMXX. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. žrdina
    #1 žrdina 21 svibnja, 2020, 16:26

    Dva jugoslovena u vezi su s jednim, Sauchom

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code