SRAMNO, DA SARAMNIJE NE MOŽE BITI

SRAMNO, DA SARAMNIJE NE MOŽE BITI

20. rujna, 2020.

Čitamo da i „udarni saborski lijevi tandem“ Rada Borić i Katarina Peović također ne zaostaju po bogatstvu i ušteđevinama iza svojih kolega i kolegica. Ne samo da imaju, već raspolažu i bogatom štednjom!

Mogli bi tako nabrajati u nedogled

Napisao: Mladen Pavković

Postavljena velika crvena zvijezda na riječkom neboderu ima samo jedan cilj- omalovažiti, marginalizirati i popljuvati suvremenu hrvatsku povijest, tj. hrvatski obrambeni i pobjednički Domovinski rat, a samim time obaviti i nuždu nad 15 tisuća poginulih i na desetine tisuća ranjenih u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, koju smo ostvarili pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Naime, kad smo krenuli u rat, protiv velikosrpske agresije i protiv jedne od najjačih armija u Europi (JNA) nismo se borili za nikakvu crvenu zvijezdu, već dapače da ta i takva zvijezda pod kojom su poglavito nakon Drugog svjetskog rata učinjeni strašni zločini nad nevinim Hrvatima više nikada ne „zasvijetli“.

Crvena zvijezda je simbol propalog komunizma i u Hrvatskoj nema što tražiti.

Najveća provokacija

Kod nas je obilježje Grb Republike Hrvatske, kojim se, kao i sa zastavom i himnom izražava pripadnost državi kojoj pripadaju (ili bi barem trebali) i Riječani, (svaka čast iznimkama), od kojih su mnogi i dali svoje živote u borbi protiv ovakvih i sličnih komunističkih simbola.

Stoga, ovo nije ništa drugo, nego samo još jedna u nizu provokacija, kakvih smo se u ovom gradu već nagledali od raznih štrljića, obesnera, blaževića, rudan i drugih.

Mogli su još na vrh nebodera izložiti i maskotu ratnog zločinca Veselina Šljivančanina, koji je s ponosom nosio isto takvu „zvezdu“ prigodom okupacije Vukovara.

Sramno da sramnije ne može biti.

Imovinske kartice

Saborski zastupnici su se ponovno „namučili“ ispunjavajući imovinske kartice. Pojedini se nisu mogli ni sjetiti što sve imaju i što bi sve trebali prijaviti. Uglavnom, i ovog puta se pokazalo da su rijetki oni koji nas zastupaju, a da nemaju po dva-tri stana, apartman, luksuzne automobile, debelu ušteđevinu, oranice, pašnjake i štošta drugo, tako da onaj koji „nema ništa“ ispao bi smiješan da su ga kojim slučajem izabrali.

Čitamo da i „udarni saborski lijevi tandem“ Rada Borić i Katarina Peović također ne zaostaju po bogatstvu i ušteđevinama iza svojih kolega i kolegica. Ne samo da imaju, već raspolažu i bogatom štednjom!

Mogli bi tako nabrajati u nedogled.

Nu, ispunjavanje imovinskih kartica zapravo je gubljenje vremena i jedino tu i tamo služi za neki igrokaz. Što nama znači da netko ima ovo ili ono. Neka ima! Ali pitanje svih pitanja, poglavito kod saborskih i inih zastupnika je – na koji su način sve to stekli?

E, to ih nitko ne pita a još manje istražuje.

Većina piše da su naslijedili stanove, brodice, novce, vile, automobile… ili još smiješnije da to „imaju“, ali da to nije „njihovo“ već od bračnog druga ili tome slično.

Pored toga, kad odu s državne funkcije nitko ih ne pita jesu li se i kako još više obogatili, ili su u „debelom“ minusu?

Istina, saborski i ini zastupnici imaju „pristojne“ plaće, ali svi od reda i velike troškove, jer žive kao „bubrezi u loju“.

Ti ljudi koji nas „u ime naroda“ predstavljaju nemaju baš „nikakve“ odgovornosti,(čak ne moraju redovno ni dolaziti na posao), raspravljaju danima o svemu i svačemu, od nabavke vojnih zrakoplova do ovrha, ,pravosuđa, vremenske prognoze i poljoprivrede, kao da su završili „osam“ fakulteta.

Dakle, netko bi se trebao pozabaviti pitanjem ne što imaju, nego odakle im svo to bogatstvo (svaka čast iznimkama), tim prije što je malo baš od njih sudjelovao u obrani Domovine, tj. u hrvatskom Domovinskome ratu? T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. FRANO-MARXISTA
    #1 FRANO-MARXISTA 25 rujna, 2020, 00:17

    KADA ĆE SE POJAVITI GRAĐANSKA SVIJEST O ZABRANI KRŠČANSKE DJELATNOSTI KAO NAJVEĆE ORGANIZACIJE OVOG SVIJETA KOJA PROFESIONALNO STOLJEČIMA PROIZVODI RATOVE ,NASILJE ,PLJAČKU ,KONKVISTADE INKVIZICIJE I PERMANENTNU MRŽNJU PREMA SVAKOM DRUGOM I DRUGAČIJEM. A POSEBNO NJEGOVE SIMBOLE KOJI TO PREZENTIRAJU KAO ŠTO SU RASPELA KRIŽEVI PATRICE IPISANA LAŽNA LITERATURA.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code