SPORTSKA DVORANA U SISKU POSKUPLJIVALA SEDAM PUTA

SPORTSKA DVORANA U SISKU POSKUPLJIVALA SEDAM PUTA

9. rujna, 2017.

 

 

Dvorana će koštati onoliko koliko je pogođeno ugovorima potpisanim s izvoditeljima!. Iza ovoga, doduše, izostalo je ono licemjerno, nadasve glupo i antifa profiterski “Smrt fašizmu – sloboda narodu”. Dakle, dovoljno je da ona zna ono što je inače transparentno u gradskim pročelništvima. I dok je etiketiranjem istinski uvrijeđeni Žak zaiskao pisani odgovor, a predsjednica vijeća Krčelić uvjeravala kako nema riječi o uvredi, na vidjelo je izbilo nešto što se Siskom glasno i otvoreno priča. Prema toj verziji nagađanja, Ikić Baničekova, potaknuta instrukcijama zagrebačkoga suspavača u Sisku, u preskupo je rovanje Zibelom krenula iz osvete desničarima. Onima koji su u Skadar na Kupi, sportsko-estradnu dvoranu u Petoj ulici dosad utrošili 90 milijuna kuna…

Napisao: Josip Frković

Bili smo u pravu, kad smo prošloga tjedna uputili argumentiranu kritiku na račun odlučivanja, bez kriterija, o vrijednim društvrnim priznanjima pojedincima zaslužnim za briljantan ishod krvava oslobodilačkoga rata s fašističkom Srbijom i njenim četničkim prirepcima. Udruge hrvatskih branitelja prezentirale su Odboru za javna priznanja imena petnaest potencijalnih dobitnika Plakete „Marijan Celjak – junak obrane grada“, a onda veliku završnicu prepustili, preciznije morali prepustiti diktatu SDP-ove vrhuške. Točnije, gradonačelnice, K.Ikić Baniček, njenoga prvoga i drugog zamjenika, te mnoštvenih korumpiranih skojevaca. A ti, kako smo se uvjerili, ne libe se kompartijskoga korupcijskoga zgrtanja love ispod stola bez kazne i ušli su u petu godinu (samo)vlade. Kako sljednici SDP-ovih boljševika i njihovi partneri imaju apsolutnu većinu, odluka o dobitnicima dobila je isto takvu potvrdu. Ikić Baniček je kroz gusto sito, nametnuvši svoju volju, prosijala ponuđena imena zaslužnih iz vremena „kad je još s majkom redovito odlazila na svete mise a dragi joj se motao negdje u komitetu“. Samo s jednim glasom suzdržanosti, i to Darka Žaka, kojega neki mediji tituliraju predsjednikom kluba vijećnika HDZ-a. Bio je to u prošlom mandatu, a stranački se izbori, zna se, tek očekuju. Radnja se zbivala 28. kolovoza, za druge radne sjednice Gradskoga vijeća. Tek radi napomene, tijekom zadnje dvije godine – pri obilasku posljednjih počivališta zaslužnih Siščana – Ikić Baničekva družba je zbog nepoznata animoziteta bezobrazno zaobišla grobnicu staroga generala Janka Bobetka na sv. Mariji. Ostali su sisački pokojni i živući generali na čekanju SDP-a, jer su očigledno mrski profinjenu kompartijskom ukusu.

Ratni zločinac Pupovac ucjenjuje hrvatsku vlast

I dok je u središtu Jasenovca, prema diktatu srbijanskoga ratnog zločinca Milorada Pupovca (lažnoga izbavitelja nedužnoga dr. Ivana Šretera iz Bučja – nap.a.), trajalo za mlitavu vlast, ucviljene roditelje, potomke, udovice i hrvatski čitav puk sramotno skidanje spomen-ploče jedanaestorici poginulih vojnika HOS-a, iz Zagreba je obznanjeno da je o imenovanju ulice Janka Bobetka u metropolu već odlučeno!. Kako aktualni premijer najavljuje zakonsko reguliranje i zabrane uporabe totalitarnih pokliča i obilježja, vjerojatno će sljedećega brezovičkoga derneka 22. lipnja mnogima mrska Kikićka prestati s onim glupim SF – SN! Iz pozadine, glumeći nevježu, Capražanima omiljena gradonačelnica, jer im je uz obilje komunalnih poboljšica donijela „more“, drugi skupi olimpijski bazen, dala je članovima Odbora za priznanja precizne naputke. Oni pak Baničekovoj, izbornim glasovima nadmoćnu pobjedu na lokalnim izborima. Psi sve rjeđe laju, gradska vlast i pojedinci u njoj nemilosrdno i zadovoljno troše proračunski, naš novac, a karavana prolazi. Poslije svega, kao melem na ranu, u javnosti se uz pamtljivu ilustraciju (nije autorstvo Jelene Stepić Folnović, koju KIB neutemeljeno sumnjiči da je podnijela čitav niz kaznenih prijava protv nje – op.a.) pojavljuje priopćenje vijećnika, HDZ-a i triju partnera. Nasmiješeni, slijeva na desno: odreda stručnjaci: za psihološku sliku nacije i socijalu, za preciznost računovodstava, promet i komunalnu higijenu, državotvornu ideju i istinitu hrvatsku povijest, te za epidemiološku i ginekološku sliku grada. Taj i takav sastav ad hoc oporbene reprezentacije, kolektivno je potpisao jezgrovit, neparolaški i argumentiran tekst, na koji bi prozvana crvena P.D. (prva drugarica) Ikić Baniček trebala ponešto reći, jer je po novom onemogućeno vijećničko pitanje i u raspravi sučeljavanje mišljenja. Aferaška i skandaloznim uskrsnicama kupljena gradonačelnica smatra da nikom nije dužna bilo što objašnjavati.

Ledena dvorana poskupljivala sedam puta

Premda nije uobičajeno, pohvale kolegi Željku Maljevcu, godinama najplodonosnijem autoru i odnedavna glavnom uredniku “Novoga sisačkog tjednika”. Jedina sisačka tiskovina, naime, želeći obavijestiti građane, o gradilištu na Zibelu dala si je truda. Spomenuti je novinar više sati proveo na saharskoj žegi i u razgovoru sa šefom sisačke “bauštele” tvrtke “Palace”, Andrijom Škaricom (nije valjda i on član SDP-a? – p.a.), doznao mnogo zanimljivih tehničkih pojedinosti buduće sportsko-rekreacijske građevine. Objekta kraj ostataka jedne od četiriju opekama zidanih sisačkih pivovara iz 19. stoljeća. Najprije to da duboka i u brdo ukopana sjeverna lađa za skladišno hlađenje piva njemačko-čeških dioničara ne spade u ugovor potpisan od prve dužnosnice grada. Tko je u etapama njoj i pobočnicima odobravao klizanja cijene, nismo iz razgovora s graditeljem također uspjeli doznati. U dijalogu se postavlja i pitanje zbog čega se išlo na gradnju tako skupoga objekta na takvu mjestu, multifunkcionalnu dvoranu s 1700 mjesta koji je dosad poskupljivao sedam puta i koji će u konačnici koštati 600 eura po četvornom metru. Zar se stalno ili montažno klizalište, kakvo je za Božić i prosinački “kirvaj” bilo podno gradskoga sata i ispred Tuškanove palače,nije moglo smjestiti kraj Olimpijskoga bazena na Kontrobi? NST u svom tekstu preko dviju stranica čitateljstvu ostaje dužan službene potvrde o konačnoj cijeni, a Ikić Baničekova sve vitalne informacije objavljuje u mjesečnom koloriranom letku A-5 formata, visokotiražnom “Sisačkom vjesniku” na osamnaest stranica.

Bezobrazluk neodgojene gradonačelnice

I dok se NST i njegovi djelatnici u besparici grčevito bore za opstanak, slavna osoba nove diktature proletarijata provodi svoj demokratski i autokratski centralizam. Ali, pomoću stenografskih bilješki doznajemo podrobnosti s radne sjednice Gradskoga vijeća. Pitanje o cijeni ledene dvorane Zibel postavio je već spominjani Darko Žak, rekavši da su troškovi s pet porasli do vrtoglavih 30 i više milijuna kuna. Bahato i boljševički bezobrazno, Ikić Baničekova je kazala kako ništa što je izrekao HDZ-ov parlamentarac nije točno. I nastavila kako svoju djecu odgaja tako da nema glupih pitanja. – Dvorana će koštati onoliko koliko je pogođeno ugovorima potpisanim s izvoditeljima!. Iza ovoga, doduše, izostalo je ono licemjerno, nadasve glupo i antifa profiterski “Smrt fašizmu – sloboda narodu”. Dakle, dovoljno je da ona zna ono što je inače transparentno u gradskim pročelništvima. I dok je etiketiranjem istinski uvrijeđeni Žak zaiskao pisani odgovor, a predsjednica vijeća Krčelić uvjeravala kako nema riječi o uvredi, na vidjelo je izbilo nešto što se Siskom glasno i otvoreno priča. Prema toj verziji nagađanja, Ikić Baničekova, potaknuta instrukcijama zagrebačkoga suspavača u Sisku, u preskupo je rovanje Zibelom krenula iz osvete desničarima. Onima koji su u Skadar na Kupi, sportsko-estradnu dvoranu u Petoj ulici dosad utrošili 90 milijuna kuna… T

 

 

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Fotije
  #1 Fotije 4 listopada, 2017, 15:03

  Baš lijepo brabonja taj Anonimac. Navija za Baniček Ikić i Rendulića, te njenu diktatorsku vlast. Od pekmezijade na “Kontrobi” do Građanskoga odgoja srbijansko-komunističkih velikana s Rijeke. Evo, ona i ministar bogoštovlja Grgeč obznanili su uvođenje tog crvenoga vjeronauka u sisačke osnovne škole. Predavači će bti velikani stranke dubokih prkna Vojislav Obrsnel-Untersnel s “Aurore” i Žvaljo Jovanović, bivši ministar ćiriličnoga obrazovanja,a možda i Prvi Neuspjeli Abortus (Nenad Stazić), sdp velikosrbac koji priželjkuje “ocepljenje” iste od matice Hrvatske, premda ju je u okrilje, veli, vratio Šapajev, glumac JBT-a. Za dom – spremni! Bog i Hrvati! Kad je riječ o ćopavom Aleksandru Vulinu, taj je kosovski milicajac-kostolomac dosta brabonjao i na sisačkom Viktorovcu. Šalje ga četnik Vučić Glinski, a li tko ga pušta u našu domovinu? .

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Mariofil
  #2 Mariofil 23 rujna, 2017, 16:30

  Dragi postare, autoru telsta podvaljuješ da očito ne zna ni plivati ni klizati. E, varaš se, moj susjed je naučio plivati u Odri, usavršavao se u Kupi (kod Maurerice i bunara), na Puntu i preplivavanjem 1963. Gruškoga kanala u Dubrovniku. Nije riječ, međutim, o sportskim disciplinama, nego o lopovlucima zagriženih komunjara. Hrvatsku su podigli i oslobodili hrvatski domoljubi, a antinifašisti su govna. Za dom – spremni!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Postar
  #3 Postar 12 rujna, 2017, 22:06

  Alo g.Frkovic ovo je 21 stoljeće ali opci dojam je da ne znaš ni klizati a ni plivati.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Rikard
  #4 Rikard 12 rujna, 2017, 08:01

  Svaka čast farbanjima biciklističkih staza: nema više sudara međunožnih gurala i prometala. Čast i uređenju sisačkoga Bundeka između Radonje i Ciglane, Očekivali smo, doduše, da će atraktivna i izazovna KIB pri otvorenju kupališne sezone skočiti u jezero s obale, među labudove, ali…Ali, graditi LDZ od 35 milijuna kuna, samo iz inata i fiksne osvete jednom gradu, to je već zabrinjavajuća perverzija. Na redu je industrijska baština i festival željezare. Sve je to ohrabrujuće za KIB, Bernardića, Dončića Gajdaša, Marasa i ostali dio trusta raspadajućih crvenih mozgova. Važno je zabraniti ZDS. kojih li fujtača i Šugoslava…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. saša leopold
  #5 saša leopold 10 rujna, 2017, 19:47

  E moj ANONIMNI ljevičaru koji hvališ svoju drugaricu KIB baš si me nasmijao svojim komentarom, pomalo zbunio, ali i potvrdio mi davne istine o ljevičarima.
  Zbunio si me oslovivši me “plavac” – Dinamovac jesam, policajac nisam.
  Glede činjenica da vi ljevičari, komunisti, antife, itd, obmanjujete, laži pretvarate u istine i mitove, one koji nisu s vama eliminirate jer su protiv vas, ne možete pojmiti demokraciju, stvarate kultove ličnosti itd. Uvjerio si me da i niste odmakli dalje od nepismenih šumskih bandita u vremenu od 1941. – 1945. godine jer očito ne znaš čitati. Ironično u članku g. Frković uvodno (peti, šesti i sedmi red teksta) a i na koncu u zadnja tri retka teksta (od kojega je dio podebljan) spominje dvoranu ali u petoj ulici, pa te to možda malo zbunilo.
  Mi ognjištarci, desničari, nazadni likovi opčinjeni slovom U i pozdravom Za dom spremni, duboko smo svjesni vlastitih pogrešaka i spremno ih priznajemo. Isto tako od svojih čelnika koji su za takove gluposti zaslužni ne stvaramo bezgriješni kult ličnosti, jer smo za razliku od vas demokrati.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 21 rujna, 2017, 20:51

   Znaš kaj SA LE….
   jako dobro znamo tko je izjavio da je Hrvatska POPLAVILA, na zadnjim izborima.
   Ne farbam ja nikog, a peta uli8ca nikad ne bude postojala u Sisku.
   Samo su ČETIRI u STAROM SISKU. Jako dobro znam taj dio i ponosim se njime.
   Malo je STARIH SIŠČANA, al uvijek su postojani.
   Za razliku od DOĐOŠA.
   Zato ne laprdaj bez veze.

   Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 9 rujna, 2017, 16:26

  Bar KIKI završi ono što započne u svom mandatu.
  A kaj su”plavci”završili od onog kaj su započeli…Ništa…
  Sjetite se samo škole i sportske dvorane na zaobilaznici..To gospon Frković ne spominje u članku..Koliko je to samo premašilo rokove i prvotnu cijenu….Pa da radi i po diktatu neka….očito ima dobrog dirigenta, za razliku od prijašnjih mandatara gradske vlasti…Zato Kristina glavu gore i naprijed…..Siščani su uz tebe.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code