SLIKARSKA PRIČA O TROGIRSKOM ŠKVERU

SLIKARSKA PRIČA O TROGIRSKOM ŠKVERU

15. prosinca, 2016.

 

Izložba “Flying boats 2” akademskog kipara Vilima Halbärtha koja se otvara u utorak 20. prosinca 2016. u 19sati u Galeriji ULUPUH, Tkalčićeva 14.

Vilim Halbärth prvi put predstavlja svoj najnoviji ciklus inspiriran brodogradnjom zagrebačkoj publici. Nakon više samostalnih izložbi realiziranih u Dalmaciji, Vilim Halbärth donosi svoju priču o trogirskom brodogradilištu u Zagreb. Novi ciklus radova počiva na socijalnoj, egzistencijalnoj i kulturnoj percepciji brodogradnje kao glavnog polazišta kiparevog umjetničkog stvaralaštva.

Priča o brodogradnji, ljudima, te zemlji u tranziciji iz socijalizma u surovi moderni kapitalizam razvila se kroz nekoliko umjetničkih ciklusa Vilima Halbärtha kroz koje je autor interpretirao priču o identitetu naše zemlje koja gubi dio sebe, dio svoje kulture, svojeg znanja i svojih ljudi. Trogirsko brodogradilište kao neiscrpno vrelo inspiracije glavna je tema kojom autor propituje kakva je situacija u kojoj se nalazimo, kakav je svijet u kojem živimo i što ostavljamo budućim generacijama. Brodogradnja kao identitet, skup znanja i vještina na kojoj su se oblikovale generacije ujedno je i izravna veza s morem tj. brodovima koji predstavljaju svijet za sebe plutajući dalekim prostranstvima neba, mora i podmorja. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code