SISAČKA FEUDALKA KIB KAŽNJAVA BISKUPE

SISAČKA FEUDALKA KIB KAŽNJAVA BISKUPE

5. svibnja, 2017.

 

 

Nakon što je sisački biskup mons. dr. Vlado Košić za jedan tjednik kazao kako Boga moli da iz gradske uprave zasvagda ode protuhrvatska SDP-ova vlast, kivna je KIB tome usprkos odlepršala na uskrsnu i njoj promidžbeno korisnu misu u župnoj crkvi sv. Marije – Kraljice mira u Capragu. Među hrvatske katoličke vjernike južnoga industrijskoga bazena, kojima zbog inata ne dopušta završetak vitkoga zvonika. Razlog? Ugovor s tom gradskom župom o sufinanciranju radova na crkvi potpisao je bivši gradonačelnik, HDZ-ov Dinko Pintarić

Napisao: Josip Frković

Izborna kampanja tek treba (službeno) otpočeti, ali po svemu već dugo i odavno traje. Za razliku od hrvatskoga haškog veleizdajnika i umišljena (anti)fašista, Stipe Mesića, koji je u svojoj zlokobnoj prvoj predsjedničkoj kampanji lik protukandidatkinje Jadranke Kosor vidio ispod svih čepova rakije i poklopaca laštila – aludirajući na financiranje medijskoga političkoga izbornog nadmetanja iz državne blagajne – Siščani lik svoje aktualne i zahvatima fotoshopa dovoljno odbojne gradonačelnice i pretendentice na još jedan mandat u opterećujućim priviđenjima vide i na crkvenim vratima?! Sačuvaj nas Bože, otkuda to kad je dobro znano da vjernike većine konfesija ne može u svojoj blizini zamisliti ni u najružnijem snu i da kroz crkvena vrata – poslije mnogo mjeseci uvježbavanja s lojalnim doglavnicima – prolazi samo u krajnjoj protokolarnoj nuždi. Za oba Božića, sv. Petku ili Ramazan. Premda je ta moćna SDP-ova članica i žena davno obećavala da će biti gradonačelnica svih građana Siska, po dobro uhodanoj komunističkoj praksi – rekla pa porekla. Lagala je. Kako i ne bi kad su joj uzori Milanović, kum Maras, Mrsić, Bauk, Ostoja, Opačić, Antičević, Stazić i drugi lažljivi komunistički proleteri punih budželara. Istina, sugrađani Kristine Ikić Baniček i ne pomišljaju da velike reprezentativne i skupocjene plakate s njenim likom i u izazovnim damskim pozama, tiskovne, radijske i televizijske pretkampanjske nastupe plaćaju, primjerice, jedan „Sisački vodovod“, GOS, „Sisak projekti“, „Komunalac“ ili Vodoopskrba „Kupa“ u petrinjskom Novom Selišću (direktori Srđan Marić, Sandra Divjakinja, Silvije Katančević, Goran Groš i Pejo Trgovčević).

General Bobetko (ni)je nacionalna legenda

Dakako, krivotvorenim računima za čišćenje septičkih jama, projektima za povratak na posao ishitreno otpuštenih stručnjaka i službenika gradske uprave i poduzeća, naplatom neobavljene košnje na gradskom, crkvenom Trgu sv. Kvirina na Zelenom Brijegu ili pak naplatom (ne)isporučenih milijuna kubika kao u Africi skupih kubika pitke vode. Oni maštovitiji svemu spomenutom, svakako, mogli bi dodati nove namete za ostavljanje osobnih motornih vozila, motocikla i bicikla, ali i milosrdno skraćivanje vremena besplatnoga parkiranja kraj „Kontrobe“, na Trgu Josipa Mađerića. Jer, trolična KIB gradom Siskom upravlja bahato i samovoljno kao svojim feudom i u svakom trenutku onima koji joj ne plješču nastoji prvom prilikom debelo uzvratiti. Nakon što je sisački biskup mons. dr. Vlado Košić za jedan tjednik kazao kako Boga moli da iz gradske uprave zasvagda ode protuhrvatska SDP-ova vlast, kivna je KIB tome usprkos odlepršala na uskrsnu i njoj promidžbeno korisnu misu u župnoj crkvi sv. Marije – Kraljice mira u Capragu. Među hrvatske katoličke vjernike južnoga industrijskoga bazena, kojima zbog inata ne dopušta završetak vitkoga zvonika. Razlog? Ugovor s tom gradskom župom o sufinanciranju radova na crkvi potpisao je bivši gradonačelnik, HDZ-ov Dinko Pintarić?! Predzadnjeg dana travnja, pak, na grobnici obitelji Bobetko, uz molitve, paljene su svijeće ratnih suboraca i prijatelja uz 14. obljetnicu smrti legendarnog vojskovođe, stožernoga generala Janka Bobetka. Onamo, kao i za obilazaka posljednjih počivališta u prošlosti znamenitih Siščana za Sve svete, nije stigla. Ona i njeni idejni pobočnici nisu istoga dana viđeni ni na misnom slavlju u kapeli sv. Mihaela koje je uz čuntićkoga fra Žagara, predstavio vlč. Ante Rotim.

Lažljivi „balavac“ Marko Krička

Nekoliko dana kasnije, 2. svibnja, u Sisku i u palači Velikoga kaptola zasjedaju biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine, kojoj nazoči zagrebački nadbiskup i metropolit mons. Josip Bozanić. Bili su tu biskupi Josip Mrzljak (Varaždin), Nikola Kekić (Križevci) Vjekoslav Huzjak (Bjelovar), Valentin Pozaić, Ivan Šaško i Mijo Gorski (Zagreb). Ne znamo jesu li gradske vlasti, makar i posredno, doznale za taj događaj, ali je evidentno da je crvena „feudalka“ čekala svoj trenutak. U crvenom se gradskom „suzukiju“ provezla ispred katedrale i vidjela prepun crkveni trg s desecima parkiranih automobila. Pozvala je svoje haračlije s velikim simboličnim „P“ na vjetrovkama „Komunalca“. Je li još jednom presudila lakomost na lako stečen novac ili neka urođena perverzija glasovite drugarice, teško je odgonetnuti. Ponovilo se to i dva dana kasnije, za Svećeničkoga dana, kad su pod brisačima vozila svećenici iz cijele Sisačke biskupije – a bilo ih je bar pedeset, doznajemo – pronašli ispisane poruke o učinjenu prekršaju i ček za naplatu novčane kazne… Prigovori li joj netko zbog kažnjavanja vlasnika, lako će se opravdati uskrsnicama za 12.700 penzića. Baš kao i lažljivi Marko Krička, koji člana „Hrvatskoga domobrana“ obavještava „da su odluke o dodjeli novih prostorija, nakon 120 dana maratonskoga zasjedanja njegova povjerenstva, dostavljene baš svim zainteresiranim udrugama…“ A 3. svibnja, uz crvene balone, vjernoga zamjenika Marka Kričku i laburista i parlamentarca Ivicu Rendulića, te razdraganost birane partijske klijentele, najavila je Kristina Ikić Baniček kandidaturu za još jedan mandat.

I lojalni Rendulić zamjenik?

Obavijestila je svoje rijetke simpatizere da njenu koaliciju čine SDP, Hrvatski laburisti i HSS „Braće Radić“, ali i to da će uz dosadašnjega zamjenika („balavca koji ju je u potaji otkucavao u Uskoku“) kao mogućega zamjenika na ocjenu biračima ponuditi i verzirana klijentelista Ivicu Rendulića?! Vjernost se plaća i naplaćuje! Kad je riječ o projektima, razvidno je da renomirana sisačka „Češka beseda“ Irinke Vidović za svoje potrebe neće otkupiti kuću dr. Gutschyja. Onamo će u središnji park KIB preseliti gradsku knjižnicu i vjernu joj ravnateljicu Dubravku Šurlan, ranije poznatu SDP-ovu čelnicu Mjesnoga odbora Zelenoga Brijega. T

19 komentara

Uskoči u raspravu
 1. hILARET IZ kOMOGOVINE
  #1 hILARET IZ kOMOGOVINE 21 lipnja, 2019, 11:56

  Bolje je biti veliki novinar negoli velikosrbin-četnik. Odjeb, srpče, kaj ti imaš s Hrvojem. Pun nam je muški međunožni organ od pravoslavnoga vlaškoga čopora. To i nije narod nego čopor hajduka iz šume. SVE ĆEMO VAS POSLATI U ŽELJENU, TUĐU SMRDIJICU, BG-PAŠALUK…jA SAM Hilaret

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. anno
  #2 anno 20 prosinca, 2018, 11:11

  Do sada sam ju izuzetno cijenila.
  No sve što je dobro napravila jednim potezom pada u vodu, koji ruši sve dosadašnje uspjehe.
  Čujem da je otkaz dobio i jedan gradski pročelnik, da je u svom mandatu napravila 32 smjene direktora, a da je stigla još jedna sudska presuda na teret Grada o isplati 200 tisuća kuna i povratku nezakonito smjenjenog direktora na radno mjesto sadašnji ravnatelj ŠRC Siska je izvan područja grada doveden i navodno je gay. Zbog te sudske odluke u srijedu 19.12.2018. divljala je po prostoru Gradske Vijećnice/ imaju kamere pa se u skladu sa zakonom o zaštiti podataka te scene mogu vidjeti).
  Njoj od početka nitko od službenika nije trebao, ali bez njih ne može.

  Sve ono što je napravila pozitivno, sada si je malo podmazala tlo pod nogama. Sreća je što se umije sklizati, samo da led ne bi pukao.
  Još do jučer nisu sjele božićnice po potpisanim Ugovorima, valjda je razlog zadnja pravomoćna presuda..
  Očito da se uz sve dobronamjerne savjete nije opametila.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 16 svibnja, 2017, 20:27

  Za doma spremni…a za kući UVIJEK.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Stari Siščanin
   Stari Siščanin 16 svibnja, 2017, 20:30

   Da li netko zna jeli u FEUDALNOM ZAMKU možda otvorena kladionica za pobjednika izbora na lokalnoj razini….Čujem da imaju i posebnu banku DRP – Daj radije posao…
   To bi bio najbolji slogan.

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. Vilibald
  #4 Vilibald 15 svibnja, 2017, 15:40

  Najbolje je, druže Hrvoje Dugoprstiću, da ti nešto jasno i čitljivo napišeš na latinici ili ćak ćirilici, kad ti renomirani novinar nije od vlaške volje. Što god ti serinjao, on će i dalje pisati užasne istine pričinjene našem hrvatskome puku. ZDS!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Izidor
  #5 Izidor 15 svibnja, 2017, 08:05

  Ovaj što se guzi pod imenom Hrvoja, zacijelo je neki Srboljub, kojem smetaju svi istinoljubivi i domoljubni hrvatski glasi: neka si mržnju objesi cucku na rep. Nikad više najjednakijih šupaka naspram hrvatske većine. ZDS!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 15 svibnja, 2017, 13:49

   Bravo Izidore, dokle će nam takvi krojit politiku. Pa bio bi red reči dosta…<<<<<<da jednom pravi i pošteni dođu na scenu. Jasno da svak bez obzira na stranku grabi sebi krupno.

   Odgovorite na ovaj komentar
 6. autohtoni Siščan
  #6 autohtoni Siščan 14 svibnja, 2017, 20:24

  Stara lija FRK ne provjeri imena i istinost. Šurlanica nikad nije bila predsjednica već njena sesrtra, katančević je Julije dotepo se iz Srbije i pustio korjenje u gradu. za njega svugdi ima mjesta taj ne bude propal. A o onim pokradenim kubicima nek provjeri DORH, jer ovi u Vodovodu ne priznaju svoje greške. kako i bi kad ne znaju UZROKE, a naplate posljedice. Prodaju ZRAK a naplate VODU. Očito da nema koordinacije u toj firmi koju vode nesposobni direktor i pomoćnici. Mogli bi i “odletit”, bez obzira tko bude čelnik grada.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. karlo
  #7 karlo 9 svibnja, 2017, 08:17

  Kaj ste se uzlaprdali. Pa i glunijemo-slijepom je razvidno da se mrziteljica vjere i crkve inati s Biskupijom. Jedan njezin glupi sljedbenik humanitarac na vratima stana druge ljubavi ostavio je poruku “Zabranjen ulaz psima i popovima”. Na kraju će sve ipak završiti postavljanjem parking-automata pred ulazom u katedralu, jer je te popločane kvadrate Ikićevoj i Baničekovoj ostavio davni šukundjed.nadimkom Josif Visarionovič Stalin

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. posavski lajavac
  #8 posavski lajavac 6 svibnja, 2017, 06:51

  U doba feudalizma se znalo tko ima kakva prava i obveze. kmetovi su znali što i kome i koliko treba dati i šta njima ostaje.
  Danas SE ZNA da ak si dužan nešto platit da ti idu zatezne kamate i ovrhe(je.. ih onaj koji ih izmisli, pogotovo Hanžeković). Al ako TI trebaš dobit nazad, e to je već komplicirano.
  Pa zato za Kristinu ne pristaje naziv FEUDalka….Šta bi onda prišili Todoriću…

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Saša Leopold
  #9 Saša Leopold 5 svibnja, 2017, 19:49

  Famozne uskrsnice ikebana je dijelila šakom i kapom. Dobili su je i ljudi koji ne žive u Sisku, već u Općini Sunja. Neki su uskrsnicu dobili i dva puta. To nije glupost ni ludilo, to je kriminal.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 5 svibnja, 2017, 20:49

   Pa nije BIK slala uplatnice….To su radili drugi na tremelju popisa iz HZMO-a….nema govora o kriminalu…Saša malo prouči zakone i način isplate sredstava…Ne može ona kontrolirati svaku uplatnicu….da je malo bahata o tom nema govora…..Kao da u drugim gradovima nema prometnih kolapsa gdje su i priznatniji prometni stručnjaci…..Ovdje se okom vidi kaj je napravljeno i za što su potrošeni novci….Ne skrivaju se kaj ovi”otkupljivači” iz HDZ-a,,,

   Odgovorite na ovaj komentar
   • s
    s 6 svibnja, 2017, 19:14

    To što se vidi je samo šminka. Gdje su silni milijuni kuna za koje je zadužila našu djecu. Tebi to ionako nije bitno s obzirom da kajkaš, pa pretpostavljam da ne živiš u ovom gradu, već po nalogu partije lupetaš gluposti po ovom portalu.

    Odgovorite na ovaj komentar
    • Anonimno
     Anonimno 7 svibnja, 2017, 14:38

     Itekako živim. Tu sam i rođen i autohtoni Siščan kakvih je manje.
     Svi smo mi ipak tu kajkavci. Ne sramim se toga. kaj se ne bi reklo za tebe S eronjo.
     A ti se drži SVOJE PARTIJE….

     Odgovorite na ovaj komentar
 10. Saša Leopold
  #10 Saša Leopold 5 svibnja, 2017, 19:44

  Nisu biskupi parkirali na parkiralištu nego ispred Župnog stana i Katedrale. Tako da ne stoji da su mogli platiti parking, jer i da jesu opet bi im partizanka stavila kaznu. Jedina dva problema su što dotična ne podnosi Crkvu i bilo što povezano s njom, a drugi je taj što je prostor gdje su bili automobili gradski. Zbilja je gnjusno i žalosno slati redare po nalogu da kažnjavaju.
  Osim toga ono što je partizanka napravila pred ove izbore, na kojima će definitivno izgubiti, s centrom grada i prometom u istom je suludo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Anonimno
  #11 Anonimno 5 svibnja, 2017, 18:28

  Kaj se tiče naplate parkirališta, svi smo po zakonu isti. Dakle u zoni naplate treba platit bez obzira nosili se mantija ili ne..Otkud dečki znaju čiji je auto…Kad je biskupija obnavljala Veliki Kaptol, što nisu predvidjeli svoj parking s rampom…..Imaju mjesta…..uostalom dva sata parkinga u gradu nije puno za platit….kad mogu vozači nek plaćaju i Crkveni službenici…..da se to desilo u Zagrebu začas bi vas snimila kamera, dok su sisački redari parkinga izloženi pogrdnim riječima….malo kulture ne bi škodilo. oni samo rade svoj posao i zarađuju plaću.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Anonimno
  #12 Anonimno 5 svibnja, 2017, 15:26

  Daj više pusti na miru gradonačelnicu i žene oko nje…
  Oni koji poznaju autora nije bilo ženske o koju se nije”oćešao”.
  Političari neka rade svoje, a svećenici SVOJE.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Samo Hrvatska zivi vjecno
  #13 Samo Hrvatska zivi vjecno 5 svibnja, 2017, 12:07

  Nigdi na svjetu nema ludaka ibolesnika koliko u Hrvatskoj.Za Dom Spremni.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code