SEDMI KONGRES HRVATSKOG ŽRTVOSLOVNOG DRUŠTVA

SEDMI KONGRES HRVATSKOG ŽRTVOSLOVNOG DRUŠTVA

6. listopada, 2016.

 

 

 

Sudionici završnoga trećeg dana Sedmog kongresa Hrvatskog žrtvoslovnoga društva, održana pod predsjedanjem prof. dr. Zvonimira Šeparovića od 30. rujna do 2. listopada u Zagrebu, Varaždinu i Topličkom Svibovcu, položili su u Svibovcu pred Osnovnom školom vijenac u spomen na sve poginule za hrvatsku domovinu. Misu za poginule i domovinu predvodio je mons. dr. Josip Mrzljak, pokrovitelj kongresa, u svibovečkoj župnoj crkvi sveta Tri kralja.

Uza sudionike skupa, te članove varaždinskoga Društva za obilježavanje grobišta ratno-poratnih žrtava i Kluba dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Jalševca, misi je nazočila i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić. Stotinjak znanstvenih, kulturnih i javnih djelatnika iz cijele zemlje i daleke Australije (skupina Petra Gele iz Radio mosta), saslušalo je tijekom rada kongresa spoznaje o okolnostima više od 60 referata koji u traganju za istinom o stradalnicima Križnih putova Drugog svjetskoga i Domovinskoga oslobodilačkog rata.

Najviše podrške slušatelja predavanja dobili su Franjo Talan, Ante Beljo, Ivan Jaklin, Diana Glasnova, Ivan Dujmović, Anita Blažeković i brojni drugi, kojima su dodijeljena posebna priznanja Predsjedništva HŽD-a. (T)

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code