„100 ZA SLIJEDEĆIH 100“  U DUNAVSKOJ REGIJI

„100 ZA SLIJEDEĆIH 100“ U DUNAVSKOJ REGIJI

16. travnja, 2014.

dunavska Custom

Povodom obilježavanja 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata, u Sarajevu će se od 4. do 8. lipnja ove godine održati Europski summit mladih lidera pod nazivom “100 za sljedećih 100 – u Dunavskoj regiji” u organizaciji Alpbach klubova iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore.

Fantastična regionalna suradnja organizacija Alpbach mreže, koje vode mladi profesionalci i koje uspješno djeluju u svojim državama na području promicanja međunarodne suradnje i demokracije, ovom će prigodom uz potporu Europskog Foruma Alpbach i Danube Competence Centra na jednom mjestu okupiti 100 mladih ljudi iz 14 zemalja Dunavske regije i zemalja Jugoistočne Europe koji će kroz niz atraktivnih događanja i inovativnih edukacijskih programa zajednički stvoriti mrežu novih lidera u regiji i viziju jedne nove Europe.

Cilj sarajevskog skupa je pružiti sudionicima priliku za upoznavanje s novim mogućnostima u zemljama regije, proširiti znanja i iskustva te potaknuti stvaranje novih i drugačijih inicijativa na regionalnoj razini.

Tijekom petodnevne konferencije sudionici će pohađati program koji obuhvaća stručno specijalizirane seminare, ali i kulturne i umjetničke večeri, u okviru kojih će proširiti svoje vidike u raznim disciplinama. Širok spektar gostiju predavača iz više od deset država svijeta obuhvatit će poznate visoke dužnosnike iz institucija Europske unije te najaktualnije političke aktere u regiji.

Europski summit otvoren je za proaktivne mlade osobe iz 14 zemalja Dunavske regije i Jugoistočne Europe, studente diplomskih i doktorskih studija, medijske djelatnike, aktiviste i decision-makere, poduzetnike te predstavnike civilnog društva. Troškove sudjelovanja pokrivaju organizatori.

Prijava se vrši putem popunjavanja prijavnog obrasca koji do 20. travnja 2014. godine treba poslati na e-mail adresu [email protected].

Više informacija o Summitu i načinu prijave može se pronaći na www.alpbach.org/en/sarajevo2014 i www.kah.hr. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code