TRAŽIMO IMENA NESTALIH

TRAŽIMO IMENA NESTALIH

3. srpnja, 2021.

 

 

Republika Hrvatska, putem Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za 1.858 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata.

Međutim, nema odgovora na pitanje svih pitanja: zašto se ne objave imena i prezimena osoba za kojima se tako dugo traga? Tko su te osobe: vojnici, djeca, starci, žene…? I na kojim su područjima nestali…

Naime, ukoliko nemamo tih i sličnih podataka, s vremenom će se dogoditi ono što se događalo s Hrvatima čije su kosti nakon 50 i više godina pronađene u raznim grabama diljem Zagreba, Maceljskoj šumi, Jazovki i na još stotine mjesta diljem Hrvatske i Slovenije, odnosno izvješće će biti: otkopali smo toliko i toliko ljudskih kosti, ali zbog protoka vremena možemo eventualno (više puta ni to) saznati tek samo koliko su bili stari i na koji su način stradali.

Evo, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru postavljeno je 938 bijelih križeva, što znači da su na tom mjestu pronađeni posmrtni ostaci isto toliko osoba. Ali, ni na jednom križu (kao uostalom i na gotovo svim masovnim grobnicama iz Domovinskog rata) nema ni jednog imena, već su istaknute samo brojke, kao da su one počivale ili počivaju na tim mjestima).

Dakle, tko su stradali Hrvati koje i dalje traži Republika Hrvatska?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Marija Magdalena
    #1 Marija Magdalena 21 srpnja, 2021, 15:40

    Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: ([email protected]) {{}}

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code