SDP PROTIV RADNIH AKCIJA ELEKTRAŠA

SDP PROTIV RADNIH AKCIJA ELEKTRAŠA

11. travnja, 2022.

HEP: „Ne postoji adekvatan prostor za odmor i ručak. U krugu objekta na dislociranoj lokaciji HEP ODS-a “Elektre” Sisak koji 70 terenskih radnika mogu koristiti za dnevni odmor i konzumaciju obroka tijekom radnog vremena. Riječ je o radnicima koji već više od 15 mjeseci angažirano i odgovorno rade  na sanaciji šteta  elektroenergetske mreže nastalih u potresu u prosincu 2020.

Napisao: Josip Frković

To što su tadašnja šefica neporočne partije SDP-a Kristina Ikić Baniček i njeni navodni skojevci davne  2013. demontirali za Banovinu i Kordun životno važnu željezničku prugu Sisak-Karlovac svakako je manje važno od onoga što su minuloga petka na društvenim mrežama plasirali sljedbenici spomenute nimalo omiljene Siščanke. Na entu potenciju digli su slučaj gradnje društvene dvorane,sa zidanim nišama za roštilje i ražnjeve. S puno očigledne komunističke ironije – svakako idejom gradonačelnice Siska i šefice ćelije BIK i njena intimusa s predsjedničkoga brda Pantovčaka Zorana Milanovića – esdepeovci su poput udbaških špijuna upali na gradilište u radnom parku HEP-ove “ELektre”, na nekadašnjem Sinaju, kraj propale “Radonje” i Kristinine močvarne bare s labudovima. I sve spomenuto, popraćeno video-uratkom, dovode komunisti u vezu s enormnim poskupljenjem električne energije. A, evo, ovi iz “munjare” bi u raskošnoj pecari roštiljali…

Neželjena generalica

Ne mogavši se suzdržati, nekoliko rečenica dalje, amaterski revizori utroška javnoga novca, dotiču se generalice, točnije ravnateljice “Elektre” i supruge petrinjsko-sisačkoga generala Drage Matanovića, gospođe Irme Matanović, koja na odgovorno radno mjesto lanjskoga listopada dolazi bez suglasnosti SDP-a?! Svemu novokomunisti dodaju i podatak da je supruga glavnoga inspektora HV-a postavljena 2018. s 28 godina dotadašnjega radnog staža. Ali, slučaj “neželjene generalice” spomenuo je i prevrtljivi (provjereno najslabiji bivši premijer) predsjednik države Zoran Milanović. Državnik je to koji u svakoj prigodi ističe i svoju drugu ustavnu dužnost vrhovnoga zapovjednika oružanih snaga RH. Premda je o Domovinskom ratu tek slušao i čitao, a vojničke čizme i odoru gardista propale države odložio  86-ih. Nekadašnji rigidni predsjednik SDP-a i hrvatske Vlade nije ostao u lijepu sjećanju Hrvata, a neće zasigurno ni poslije prvoga mandata na čelu države i svađalačkih petljanja u čisto stručna vojna pitanja i funkcije.

Otklanjaju štete na 21.000 objekata

I da zaključimo: za gradnju dvorane nadomak savskoga nasipa odgovorni “Elektre” odlučili su se nakon dugotrajnoga otklanjanja šteta nastalih potresom.

HEP: „Ne postoji adekvatan prostor za odmor i ručak. U krugu objekta na dislociranoj lokaciji HEP ODS-a “Elektre” Sisak koji 70 terenskih radnika mogu koristiti za dnevni odmor i konzumaciju obroka tijekom radnog vremena. Riječ je o radnicima koji već više od 15 mjeseci angažirano i odgovorno rade  na sanaciji šteta  elektroenergetske mreže nastalih u potresu u prosincu 2020. godine. Radove na nadstrešnici izvode radnici “Elektre” Sisak bez angažmana vanjskog izvođača i bez troškova koji bi dodatno teretili poslodavca. Koristi se materijal koji je  nastao raščišćavanjem porušenih elektroenergetskih objekata. Po završetku radova, radnici će uređeni prostor koristiti u dane kad to dopuste vremenske prilike, po povratku s terena na kojem će još duže vrijeme svakodnevno otklanjati brojne kvarove na 21 000 objekata oštećenih i uništenih u potresu.” – odgovorili su iz odnosa s javnošću HEP-a, dodajući kako je nakon potresa do danas izgrađeno 230 transformatorskih stanica, više od 100 km novih dalekovoda, 100 km niskonaponske mreže.  “Nakon potresa na mrežu je priključeno 2150 mobilnih stambenih jedinica te je izvršeno premještanje 1100 priključaka na srušenim stambenim jedinicama.” – zaključuje HEP.

Toliko o SDP-ovim podmuklim i montiranim aferama koje to zapravo nisu. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code