REKORDAN BROJ PASMINA NA IZLOŽBI MAČAKA U WESTGATE CITYJU

REKORDAN BROJ PASMINA NA IZLOŽBI MAČAKA U WESTGATE CITYJU

19. svibnja, 2016.

 

Dvjestotinjak mačaka iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Poljske, Češke, Bugarske, Nizozemske i Hrvatske bit će predstavljeno na međunarodnim izložbama koje u Westgate Shopping Cityju u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja organizira Savez felinoloških društava Hrvatske.

Prema broju pasmina ove će izložbe potući sve dosadašnje rekorde, jer su prijavljene čak 24 pasmine, od kojih neke iznimno rijetke u ovom dijelu Europe. Posebno su atraktivne dvije pasmine koje, uz izuzetak Svjetske izložbe 2012., nismo imali priliku vidjeti u Zagrebu. To je Abesinska mačka, jedna od najstarijih priznatih vrsta, koja se smatra potomkom staroegipatskih mačaka, te Burmila, umjetno stvorena u Velikoj Britaniji križanjem perzijske činčila mačke s lila burmanskom mačkom, istaknula je tajnica Saveza Amelija Leopoldović.

Od ostalih pasmina po brojnosti se tradicionalno ističu Maine Coon i Britanska kratkodlaka mačka, a od rjeđih vrsta dolazi i jedna Turska angora, te čak osam predstavnika Sfinksa, popularne mačke bez dlake.

Izložba na 1. katu Westgate Shopping Cityja za javnost će biti otvorena od 12 do 21 sat u subotu 21. svibnja, te od 10 do 18 sati u nedjelju 22. svibnja. Najatraktivniji dio programa oba dana je Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19 i 30 sati, a u nedjelju u 16 i 30 sati.

Također, u subotu i nedjelju 21. i 22. svibnja održat će se i izbor najljepše mačke po izboru publike kao i zabavno-edukativne radionice za djecu na temu “Djeco, upoznajmo mačku”, u subotu u 14 sati i u nedjelju od 12 sati.

Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Također su u prodaji i obiteljske ulaznice, kao paket od 2 odrasle i 2 dječje ulaznice za 50 kuna.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code