RBA SE OGLUŠUJE O ZAKON I PRIMJEDBE KORISNIKA KREDITA

RBA SE OGLUŠUJE O ZAKON I PRIMJEDBE KORISNIKA KREDITA

30. studenoga, 2015.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Udruga kreditnih dužnika – KREDA još jednom mora umjesto Hrvatske narodne banke djelovati s ciljem zaštite korisnika kredita te ovim putem još jednom apeliramo da HNB i Ministarstvo financija počnu raditi svoj posao

Tekst: Udruga Kreda

Udruga kreditnih dužnika – KREDA je primila puno upita od strane korisnika kredita u Raiffeisen bank Austria d.d Zagreb. Naime, korisnici kredita u navedenoj banci koji imaju otkazan ugovor o kreditu, a u slučajevima gdje kreditni posao nije završen, nisu dobili izračun konverzije.
Upozoravamo HNB i Ministarstvo financija i ujedno obavještavamo javnost kako Raiffeisen Bank Austria d.d. Zagreb ne provodi zakon i onemogućava provođenje konverzije dijelu dužnika koji temeljem Zakona o potrošačkom kreditiranju također moraju dobiti izračun i prijedlog novog ili izmijenjenog ugovora o kreditu.

Otkazani krediti ne ulaze u konverziju

Na upite korisnika kredita, RBA odgovara da otkazani krediti ne ulaze u konverziju, iako su upućeni od strane korisnika kredita na konkretne zakonske odredbe koje tim negiranjem krše, odnosno na odredbe ZID ZPK(NN 102/15), a koje glase:
Predmet konverzije
Članak 19.a
(2) Odredbe ove glave primjenjuju se na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF, bez obzira na vrstu i namjenu, u kojima dužnikova obveza iz kredita ili obveza vraćanja primljenog nastala zbog prestanka ugovora o kreditu nije ispunjena ili prisilno ostvarena.
(3) Odredbe ove glave ne primjenjuju se na kredite iz stavka 2. ovoga članka za koje je do dana stupanja na snagu ovoga Zakona provedena konverzija kredita iz CHF u drugu valutu ili kune ili valutne klauzule u CHF u drugu valutnu klauzulu ili kune i na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF i na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF kod kojih je dužnikova obveza ispunjena ili prisilno ostvarena.

RBA nezakonito djeluje

Usprkos mnogobrojnim prigovorima, RBA ustraje u nezakonitom djelovanju i odbija dostaviti izračune dužnicima.
Iz navedenog Zakona je jasno da ukoliko je došlo do otkaza kredita, a kreditni posao na dan 30. rujna 2015 nije završen, takav kredit ulazi u konverziju!
S obzirom da se navedena banka oglušuje na prigovore korisnika kredita, Udruga kreditnih dužnika – KREDA još jednom mora umjesto Hrvatske narodne banke djelovati s ciljem zaštite korisnika kredita te ovim putem još jednom apeliramo da HNB i Ministarstvo financija počnu raditi svoj posao.
Do isteka roka za prihvat konverzije je ostalo još malo vremena i sad je zaista krajnje vrijeme da konačno počnete vršiti nadzor nad provedbom donešenog zakona i da počnete kažnjavati one banke koje Zakon ne provode!T

1.176 komentara

Uskoči u raspravu
 1. gauss
  #1 gauss 4 prosinca, 2023, 14:49

  Hallo lieber Kunde,

  Dies ist die Simple Federal Credit Union. Wir bieten ein Darlehen zwischen 5.000 und 30.000.000 Euro über einen Zeitraum von 1 bis 30 Jahren und mit einer Verzinsung von 3% an.
  So sind wir bereit, Ihnen bei privaten Kreditgebern / Investoren zu helfen und bieten sowohl Privatdarlehen, Gründungsdarlehen, Bildungs- / Agrarkredit, Immobilien- / Baudarlehen, Immobiliendarlehen, schuldenfreie Darlehen, Mobilheimdarlehen, Hartgelddarlehen, besicherte / ungesicherte Darlehen an Darlehen, Investitionsfinanzierung, Expansionsdarlehen, JV-Kapital- / Reha-Darlehen, Eigenkapital- / Refinanzierungsdarlehen usw. an interessierte Personen aus jedem Land sollten uns per E-Mail kontaktieren: [email protected]
  Vollständiger Name:
  Telefonnummer:
  Benötigter Kreditbetrag:
  Dauer:

  Vielen Dank,
  GAUSS.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable..
  #2 Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable.. 2 prosinca, 2023, 19:14

  Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {[email protected] }

  Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac bez da su mi dali išta zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi treba i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam s njima putem e-pošte: ([email protected]), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila ([email protected]). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable..
  #3 Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable.. 1 prosinca, 2023, 10:32

  Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {[email protected] }

  Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno gledano, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac ne dajući mi ništa zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi je potreban i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za kredit baš kao što mi je rekla, prijavio sam se s njima putem e-pošte: ([email protected]), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila ([email protected]). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i dobijte svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. ([email protected]) [][][]

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Bobby Zion
  #4 Bobby Zion 1 prosinca, 2023, 00:48

  ARE YOU LOOKING FOR AN ONLINE HACKERS, FRIENDS DARE. IF YOU NEED GENUINE AND PROFESSIONAL HACKING SERVICES CONTACT : GEO COORDINATES HACKER
  They are professional hackers. They are the best hackers and software developers to penetrate any website, all other hackers get in touch with them to get the best Algorithm software. Their services are 100% guaranteed. Thank God for directing me to Geo Coordinates Hacker. Nothing is worse than losing access to your bitcoin wallet. Just the thought of knowing my whole life savings was gone I went into depression. I felt my life was over and just when I thought all hope was lost, was a friend of mine who introduced me to Geo Coordinates Hacker. I was able to gain access to my wallet in just a matter of days, if you are going through a similar situation or any hacking trouble, don’t lose hope with an amazing hacker like Geo Coordinates Hacker. You are sure of 100% recovery, he is reliable and very timely, you will never regret any of their services. Here is the contact info if any one also needs his help. Email: [email protected].

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Dr Kate Adams
  #5 Dr Kate Adams 30 studenoga, 2023, 01:46

  Pozdrav svima.

  Moje ime je dr. Kate Adams, frenolog sam u bolnici Adams. Naša bolnica je specijalizirana za kirurgiju bubrega, a bavimo se i otkupom i transplantacijom bubrega sa živog odgovarajućeg darivatelja. Nalazimo se u Dubaiju, Turskoj, SAD-u, Maleziji. Ako ste zainteresirani za prodaju ili kupnju bubrega, nemojte se ustručavati kontaktirati nas putem e-pošte: [email protected].

  Moji pozdrav.

  Dr Kate Adams.,,,,

  WhatsApp telefonski broj: +2348146161694.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Dr Kate Adams
  #6 Dr Kate Adams 30 studenoga, 2023, 01:45

  Pozdrav svima.

  Moje ime je dr. Kate Adams, frenolog sam u bolnici Adams. Naša bolnica je specijalizirana za kirurgiju bubrega, a bavimo se i otkupom i transplantacijom bubrega sa živog odgovarajućeg darivatelja. Nalazimo se u Dubaiju, Turskoj, SAD-u, Maleziji. Ako ste zainteresirani za prodaju ili kupnju bubrega, nemojte se ustručavati kontaktirati nas putem e-pošte: [email protected].

  Moji pozdrav.

  Dr Kate Adams.

  WhatsApp telefonski broj: +2348146161694.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Maria del Carmen Nieto Domingo
  #7 Maria del Carmen Nieto Domingo 25 studenoga, 2023, 19:58

  Hallo Herr und Frau
  Mein Name ist Frau Maria del Carmen Nieto Domingo zertifizierter Kreditgeber mit einem großen Kapital, das Ihren Kreditbedarf decken kann. Ich vergebe Darlehen zu einem günstigen Zinssatz von 3 % für eine Laufzeit von 1 bis 25 Jahren. Mein Verfahren ist sehr schnell und zuverlässig.
  Für Ihre Gelddarlehensbedürfnisse zwischen Einzelpersonen, um mit finanziellen Schwierigkeiten fertig zu werden, gehen Sie nicht weit, ich bin hier, um Ihnen sofort zu antworten.
  Hier sind die Bereiche, in denen ich Ihnen helfen kann:

  – Finanzdarlehen
  – Immobiliendarlehen
  – Investitionsdarlehen
  – Autokredit
  – Schuldenkonsolidierung
  – Rückkauf von Krediten
  – Privat Darlehen

  Diese Darlehen sind für maximale Sicherheit gut versichert. Sie können mich direkt unter der E-Mail-Adresse kontaktieren: [email protected]
  Senden Sie mir einfach eine Nachricht und achten Sie darauf, den Betrag anzugeben, den Sie ausleihen möchten.
  Sie werden nicht enttäuscht sein, denn Ihre Zufriedenheit ist mein einziger Daseinsgrund.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. loan Offer
  #8 loan Offer 20 studenoga, 2023, 21:23

  We offer loans at affordable interest rates from 2% for personal loans and business loans with flexible repayment terms of up to 25 years. For more information about this offer please (WhatsApp) number +918131851434 [email protected] Mr. Damian Sumiti for more information if you are seriously interested

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Anonimno
  #10 Anonimno 16 studenoga, 2023, 05:47

  Želite podići kredit, a ne znate gdje dobiti pravi kredit?
  Želite pokrenuti posao, ali nemate kapitala?
  Trebate podnijeti zahtjev za kredit iz bilo kojeg razloga?
  Trebate božićni kredit?

  Nada je konačno stigla jer Elena Nino pruža brze i pouzdane zajmove, njihova je usluga 100% originalna i jamči da ćete dobiti zajam kada podnesete zahtjev. Pošaljite e-poruku i odobrite je danas na [email protected]

  Hvala vam i Bog vas blagoslovio
  POVJERENJE
  Ingrid

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Ingrid
  #11 Ingrid 11 studenoga, 2023, 04:15

  Želite podići kredit, a ne znate gdje dobiti pravi kredit?
  Želite pokrenuti posao, ali nemate kapitala?
  Trebate podnijeti zahtjev za kredit iz bilo kojeg razloga?
  Trebate božićni kredit?

  Nada je konačno stigla jer Elena Nino pruža brze i pouzdane zajmove, njihova je usluga 100% originalna i jamči da ćete dobiti zajam kada podnesete zahtjev. Pošaljite e-poruku i odobrite je danas na [email protected]

  Hvala vam i Bog vas blagoslovio
  POVJERENJE
  Ingrid

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Mr Caudia Mölleken
  #12 Mr Caudia Mölleken 3 studenoga, 2023, 10:47

  Jeste li vas prevarili lažni zajmodavci u procesu dobivanja zajma na mreži ili su vas banke odbile zbog niskog kreditnog rezultata? Tada se više ne brinite jer možete dobiti sve vrste svojih zajmova za rješavanje svih svojih financijskih potreba po samo 2% kamate u roku od 72 sata nakon odobrenja DirectAxis Financial Services. Kontaktirajte nas putem e-maila na nas .. [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Mr Caudia Mölleken
  #13 Mr Caudia Mölleken 3 studenoga, 2023, 08:56

  Keres egy üzleti hitel? Személyi hitel, diákhitel, diákhitel, diákhitel, adósság konszolidációs hitelt, fedezetlen hitel, kockázati tőke, stb ha igen írj nekünk ma: ([email protected]) és kap a hitel Ma.

  Sürgős kölcsön ajánlat

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. CALING CAPITAL FINANCE
  #14 CALING CAPITAL FINANCE 30 listopada, 2023, 06:06

  nudimo sigurne i povjerljive privatne, komercijalne i osobne zajmove po povoljnoj stopi od 3 posto. Prijavite se sada i dobijte svoj zajam u roku od 24 sata putem adrese e-pošte tvrtke. E-MAIL: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Joshua Benjamin
  #15 Joshua Benjamin 26 listopada, 2023, 02:50

  Da li ste tražili opcije finansiranja za kupovinu nove kuće, izgradnju, kredit za nekretnine, refinansiranje, konsolidaciju duga, lične ili poslovne svrhe? Dobrodošli u budućnost! Finansiranje je jednostavno sa nama. Kontaktirajte nas jer nudimo našu finansijsku uslugu po niskoj i pristupačnoj kamatnoj stopi od 3% za dugoročne i kratke kredite, sa 100% garancijom zajma, Zainteresovani aplikant treba da nas kontaktira za dalje procedure za dobijanje kredita putem: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code