JANŠA SE LIJEČI OD ŠIZOFRENIJE

JANŠA SE LIJEČI OD ŠIZOFRENIJE

10. veljače, 2013.

jj

Otkrivamo strogo skrivanu tajnu u Sloveniji

Piše: Dražen Stjepandić

Iz pouzdanih izvora iz Slovenije uspjeli smo doznati da Janez Janša ima ozbiljne psihičke probleme. Dugi niz godina liječe ga na  Univerzitetnom kliničnom centru Ljubljana, odnosno na odjelu bolnice „Polje“ na periferiji Ljubljane koja je sastavni dio UKCL. Službena dijagnoza, strogo skrivana od javnosti,  glasi: paranoidna šizofrenija.

 Koliko god nije etički u javnost iznositi liječničke dijagnoze smatramo da kad je riječ o visokim državnim dužnosnicima, domaćim i onim iz susjednih zemalja onda to pravilo ne vrijedi. Javnost mora znati tko im odlučuje o sudbini, a i sudbina Hrvatske, ne samo Slovenije sada u velikoj mjeri ovisi o potezima dugogodišnjeg pacijenta psihijatrije Janeza Janše.

“Paranoidna šizofrenija se javlja u trećoj ili četvrtoj deceniji života. Prisutne su relativno trajne sumanute paranoidne ideje, obično udružene sa halucinacijama,posebno slušnim i poremećajima opažanja. Sumanute ideje su najčešće ideje proganjanja (mogu navesti bolesnika da izvrši suicid), ideje veličine ili oboje (tada uvjetuju nasilničko ponašanje bolesnika), ali se mogu javiti i ideje s drugim sadržajima, kao što su religijske sumanute ideje, sumanute ideje ljubomore… Sumanute ideje su nelogične i manje ili više nesistematizirane. Bolesnici su nepovjerljivi, sumnjičavi, razdražljivi, mogu biti agresivni kada od progonjenih postaju progonitelji.

Kasniji početak bolesti omogućava bolesniku relativno očuvanje već stečenih socijalnih relacija, snage ega su veće, te ispoljavaju manju regresiju i bolje kontroliraju  emocionalne reakcije  i ponašanje nego što je to slučaj kod drugih podtipova šizofrenije. Uspijevaju se često  adekvatno ponašati  u socijalnim situacijama. Inteligencija u područjima koja nisu zahvaćena psihozom je najčešće intaktna. Bolest ima remitirajući i lagano progresivan tijek uz relativno dobru prognozu, koja se postiže adekvatnim suvremenim liječenjem” – saznali smo od našeg izvora.

JANŠINA BOLEST NIJE PRIVATNA STVAR

Ipak, od takvog bolesnika se može svašta očekivati jer se bolest iznenada može pogoršati. I smatramo da javnost mora o tome biti obaviještena jer bolest Janeza Janše nije privatna stvar i koliko god pitanje može li takav čovjek voditi vladu susjedne nam Dežele, mora se konstatirati da je i sudbina Hrvatske u velikoj mjeri u rukama Janeza Janše. Možda bi o svemu trebalo obavijestiti u administraciju u Bruxselessu jer je Janez Janša najveći kočničar ratifikacije Sporazuma o pridržavanju Hrvatske Europskoj uniji. Tek se nedavno povukao ostavljajući odluku o ratifikaciji parlamentu, kad je vidio da je raspoloženje u slovenskoj javnosti protiv korištenja sadašnje hrvatske situacije za rješavanje starih nepodmirenih dugova kao što je dug nekadašnje Ljubljanske banke prema brojnim malim štedišama iz Hrvatske.

AGENT BEOGRADA

Nije zgorega napomenuti kako je šef zloglasnog jugoslavenskog SDB-a Božidar Spasić u svojim memoarima napisao da je nekada Janez Janša putovao s njegovom putovnicom. Iz tog podatka se može zaključiti kako je Janša bio beogradski agent o čemu smo također pisali na našem portalu Tjedno. Janez Janša je studirao obranu i zaštitu i zapravo je bio beogradski agent provokator ubačen u redove onih koji  su krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća tražili odcjepljenje Slovenije od Jugoslavije. Velikosrpska hegemonija upravo je imala taj plan, izbaciti Sloveniju iz bivše SFRJ i onda se lakše obračunati s njima nepoželjnim elementima u Hrvatskoj i drugom republikama. Zato ne čudi što se Janša istaknuo kao jedan od vodećih ljudi slovenskog odcjepljenja i kratkotrajnog rata. U tom razdoblju, od 1990.-1994. je obnašao dužnost slovenskog  ministra obrane i već tada su između Hrvatske i Slovenije nastale trzavice i pokidane su brojne višestoljetne veze između Hrvata i Slovenaca. Vrhunac nesporazuma predstavljaju  razgraničavanje u Piranskom  zaljevu i stara devizna štednja Ljubljanske banke zbog kojih sada Slovenija manipulira s ratifikacijom Sporazuma o pridruživanju. Zbog Janeza Janše spomen-ploče podignute na Gornjem Gradu još početkom devetnaestog stoljeća na kojima se ispod imena s ponosom piše Hrvat i Slovenac sada djeluju apsurdno.

KLINIKA U AUSTRALIJI

Medicinski krugovi iz Ljubljane također su nam otkrili kako se Janez Janša sa suprugom sprema na odlazak u Australiju. Navodno je u tu svrhu već otvorena privatna poliklinika u Australiji, koja je u prikrivenom vlasništvu  dr. Urške Bačovnik Janša.

O svemu ovome slovenska državna televizija, te vodeće dnevne novine Delo i Večer ne smiju pisati jer su pod strogom kontrolom Janeza Janše. A i sve druge medije koje pišu o Janši čak i u inozemstvu redovito tuži. Tužio je čak i medije u Finskoj koji su pisali o korupcijskoj aferi Patrija. Upozoreni smo na to, ali bez obzira na predstojeće lako moguće pravne zavrzlame smatramo da smo morali obavijestiti javnost o onome što smo doznali u Ljubljani.

Baš nas zanima hoće li i Janša iz Australije doći na sud? Sudeći po onome što se zbiva na slovenskim ulicama neće još dugo. Na vlasti nije trebao ni biti, političkim smicalicama je ponovno došao na vlast, pošteno i čisto nije ni pobijedio na izborima, kao što je i njegova igra s Hrvatskom puna figa u džepu.

Spletke,  poremećaj percepcije stvarnosti i poremećaj ličnosti… sve je to u opisu osobe oboljele od paranoidne šizofrenije.T

108 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Grunf
    #1 Grunf 31 listopada, 2015, 15:22

    Da bog da je sve to istina! Gamad od čovjeka,koji je več cinkario UDBI kolege u aferi JBTZ…zato me ne čudi to što je napisano.1+1 = 2 takodjer u Sloveniji.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code