RBA SE OGLUŠUJE O ZAKON I PRIMJEDBE KORISNIKA KREDITA

RBA SE OGLUŠUJE O ZAKON I PRIMJEDBE KORISNIKA KREDITA

30. studenoga, 2015.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Udruga kreditnih dužnika – KREDA još jednom mora umjesto Hrvatske narodne banke djelovati s ciljem zaštite korisnika kredita te ovim putem još jednom apeliramo da HNB i Ministarstvo financija počnu raditi svoj posao

Tekst: Udruga Kreda

Udruga kreditnih dužnika – KREDA je primila puno upita od strane korisnika kredita u Raiffeisen bank Austria d.d Zagreb. Naime, korisnici kredita u navedenoj banci koji imaju otkazan ugovor o kreditu, a u slučajevima gdje kreditni posao nije završen, nisu dobili izračun konverzije.
Upozoravamo HNB i Ministarstvo financija i ujedno obavještavamo javnost kako Raiffeisen Bank Austria d.d. Zagreb ne provodi zakon i onemogućava provođenje konverzije dijelu dužnika koji temeljem Zakona o potrošačkom kreditiranju također moraju dobiti izračun i prijedlog novog ili izmijenjenog ugovora o kreditu.

Otkazani krediti ne ulaze u konverziju

Na upite korisnika kredita, RBA odgovara da otkazani krediti ne ulaze u konverziju, iako su upućeni od strane korisnika kredita na konkretne zakonske odredbe koje tim negiranjem krše, odnosno na odredbe ZID ZPK(NN 102/15), a koje glase:
Predmet konverzije
Članak 19.a
(2) Odredbe ove glave primjenjuju se na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF, bez obzira na vrstu i namjenu, u kojima dužnikova obveza iz kredita ili obveza vraćanja primljenog nastala zbog prestanka ugovora o kreditu nije ispunjena ili prisilno ostvarena.
(3) Odredbe ove glave ne primjenjuju se na kredite iz stavka 2. ovoga članka za koje je do dana stupanja na snagu ovoga Zakona provedena konverzija kredita iz CHF u drugu valutu ili kune ili valutne klauzule u CHF u drugu valutnu klauzulu ili kune i na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF i na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF kod kojih je dužnikova obveza ispunjena ili prisilno ostvarena.

RBA nezakonito djeluje

Usprkos mnogobrojnim prigovorima, RBA ustraje u nezakonitom djelovanju i odbija dostaviti izračune dužnicima.
Iz navedenog Zakona je jasno da ukoliko je došlo do otkaza kredita, a kreditni posao na dan 30. rujna 2015 nije završen, takav kredit ulazi u konverziju!
S obzirom da se navedena banka oglušuje na prigovore korisnika kredita, Udruga kreditnih dužnika – KREDA još jednom mora umjesto Hrvatske narodne banke djelovati s ciljem zaštite korisnika kredita te ovim putem još jednom apeliramo da HNB i Ministarstvo financija počnu raditi svoj posao.
Do isteka roka za prihvat konverzije je ostalo još malo vremena i sad je zaista krajnje vrijeme da konačno počnete vršiti nadzor nad provedbom donešenog zakona i da počnete kažnjavati one banke koje Zakon ne provode!T

1.255 komentara

Uskoči u raspravu
 1. dr james eric
  #1 dr james eric 30 travnja, 2024, 22:31

  QUICK EASY EMERGENCY URGENT LOANS LOAN OFFER EVERYONE APPLY NOW +918929509036 [email protected] Dr. James Eric

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Westlake Loan
  #2 Westlake Loan 29 travnja, 2024, 07:59

  hello we Offer quick Loan….
  Are you a businessman or a woman?
  Are you in any financial stress?
  Do you need a loan to start your own business?
  Do you have a low income and find it difficult to get a loan from local banks and other financial institutions?
  Here is the answer to a low rate of 2% loan, contact us now on [email protected]
  Telegram___https://t.me/loan59

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Dena Sarah
  #3 Dena Sarah 25 travnja, 2024, 16:22

  I have a testimony to share..
  It can only be God. Having my ex husband back has brought great joy in my life. My husband left me and moved to California to be with another woman. I felt my life was over and my kids thought they would never see their father again. I tried to be strong just for the kids but I could not control the pains that tormented my heart, my heart was filled with sorrows and pains because I was really in love with my husband. I have tried many options but he did not come back, until i met a friend that darted me to Dr.Mako a spell caster, who helped me to bring back my husband after 24hours. Me and my husband and I are living happily together today, This man is powerful. You can contact him now. I will advise anyone that has marriage or relationship problems to contact Dr Mako now he’s the solution to all your problems. Here is his contact. WhatsApp him at: +27840213744″Or email him at: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. MRS VERONICA
  #4 MRS VERONICA 22 travnja, 2024, 22:55

  Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Miss Veronica
  #5 Miss Veronica 17 travnja, 2024, 11:27

  Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-pošta: {[email protected] }

  Zovem se Veronica, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac bez da su mi dali išta zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajmove pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi treba i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od njih, ako želite biti upućeni da podnesete zahtjev za zajam kao i mi, kontaktirajte putem e-pošte: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Gleidyz Carlos
  #6 Gleidyz Carlos 8 travnja, 2024, 20:43

  Pozdrav, drage američke obitelji i svi u ovoj zajednici. Povezan sam s domom za liječenje biljem dr. Godsent Yare. Ako patite od ALS-a, rado preporučujem dr. Godsent Yare. Možete ga kontaktirati e-poštom na ([email protected]) ili putem WhatsAppa na (+2348164653711). Preporučam ga svima koji traže pomoć u liječenju ovih strašnih bolesti. Traženje pomoći nije slabost, ali nam omogućuje da se povežemo s drugima. Dopuštanje sebi da budete ranjivi može dovesti do primanja više ljubavi, pripadnosti i podrške. Dr. Godsent Yare obdaren je znanjem o potpuno prirodnim biljnim lijekovima za liječenje koji mogu izliječiti ne samo ALS, demenciju, Alzheimerovu bolest, MSA, HSV, HBV, HPV, rak i druge rijetke bolesti koje ortodoksni liječnici nisu mogli izliječiti, unatoč svoje dugogodišnje iskustvo u području medicine. Znanje dr. Godsenta Yarea o fitomedicini prirodni je dar od Boga. Njegova stručnost u korištenju korijena, biljaka, voća i kore za liječenje ozbiljnih bolesti nadopunjuje njegovo veliko iskustvo u prirodnim biljnim lijekovima. Dobio je brojna svjedočanstva i preporuke od mene i obitelji prethodnih pacijenata. Dr. Yare je pouzdan, pouzdan i učinkovit u isporuci svojih prirodnih lijekova za liječenje diljem svijeta. Ako patite od bilo kakvih problema s mentalnim zdravljem, toplo preporučujem da kontaktirate dr. Godsenta Yarea. Osobno sam iskusio iscjeljenje koristeći njegove čudesne biljke i ljekovita ulja.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Rutz
  #7 Rutz 8 travnja, 2024, 16:36

  #Htio bih vas sve preporučiti vjerodostojnom i iskrenom privatnom zajmodavcu koji mi je odobrio zajam u samo nekoliko sati nakon toliko neuspjelih pokušaja da dobijem zajam, bio sam iznenađen i sretan što me privatni zajmodavac spasio i ponudio mi zajam s kamatom od 2%, kontaktirajte je sada ako trebate hitan zajam E-pošta: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Gleidyz Carlos
  #8 Gleidyz Carlos 7 travnja, 2024, 13:12

  Pozdrav, drage američke obitelji i svi u ovoj zajednici. Povezan sam s domom za liječenje biljem dr. Godsent Yare. Ako patite od ALS-a, rado preporučujem dr. Godsent Yare. Možete ga kontaktirati e-poštom na ([email protected]) ili putem WhatsAppa na (+2348164653711). Preporučam ga svima koji traže pomoć u liječenju ovih strašnih bolesti. Traženje pomoći nije slabost, ali nam omogućuje da se povežemo s drugima. Dopuštanje sebi da budete ranjivi može dovesti do primanja više ljubavi, pripadnosti i podrške. Dr. Godsent Yare obdaren je znanjem o potpuno prirodnim biljnim lijekovima koji mogu izliječiti ne samo ALS, demenciju, Alzheimerovu bolest, MSA, HSV, HBV, HPV i druge rijetke bolesti koje ortodoksni liječnici nisu uspjeli izliječiti, unatoč godinama iskustva u području medicine. Znanje dr. Godsenta Yarea o fitomedicini prirodni je dar od Boga. Njegova stručnost u korištenju korijena, biljaka, voća i kore za liječenje ozbiljnih bolesti nadopunjuje njegovo veliko iskustvo u prirodnim biljnim lijekovima. Dobio je brojna svjedočanstva i preporuke od mene i obitelji prethodnih pacijenata. Dr. Yare je pouzdan, pouzdan i učinkovit u isporuci svojih prirodnih lijekova za liječenje diljem svijeta. Ako patite od bilo kakvih problema s mentalnim zdravljem, toplo preporučujem da kontaktirate dr. Godsenta Yarea. Osobno sam iskusio iscjeljenje koristeći njegove čudesne biljke i ljekovita ulja.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Daw Chai
  #9 Daw Chai 5 travnja, 2024, 08:18

  Když jsem jako malý podnikatel v obtížné situaci žádal o úvěr na nákup stavebního materiálu, moje banky mi řekly, že mi nemohou pomoci. Tato úvěrová společnost si se mnou sedla, vyslechla si mou situaci a rozhodla se, že to za to riziko stojí. Tady jsme o 5 let později a právě jsem obnovil svůj úvěr na dalších 7 let. Bez pomoci půjčovací společnosti slečny Susan Jamesové bych svou budovu nekoupil a vždy jim budu zavázán, že mi dali šanci. Pokud máte zájem o skutečného věřitele půjčky, kontaktujte slečnu Susan prostřednictvím e-mailu:[email protected] Nebo můžete kontaktovat její web:https://susanjamesloanfirm6.wixsite.com/mysite

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. ally
  #10 ally 3 travnja, 2024, 15:16

  New Database/Pros US available
  Ss-n leads/pros with d-l number
  Young age data of any state
  D-L photos front & back + Ss-n(Any state)
  Passpor-t Photos(USA)
  Ein number with all info
  High credit score Pros
  Emails lea-ds
  Phone Num Lea-ds
  Pros with dl+expiry
  Pros/f-ullz for uber,doordash & tax-return
  Canada data with sin
  Uk data with nin

  High quality and connectivity
  If you have any trust issue before any deal you may get few to test
  Every leads are well checked and available 24 hours
  F-ully cooperate with clients
  Any invalid info found will be replaced
  Payment Method(B-T-C,US-DT,ETH,LTC & PAY-PAL)
  F-ullz available according to demand too i.e (format,s-pecific s-tate,s-pecific zip code & s-pecifc name etc..)

  Let’s do a long term business with good profit
  Contact for more details & deal

  Contact
  ICQ :748957107
  Telegram : ( at the rate of )(James307)
  Skype : ( at the rate of ) Darkiris

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Debbie Martin
  #11 Debbie Martin 28 ožujka, 2024, 03:10

  Bitcoin investments Scams

  Beware of Bitcoin investment schemes where scammers, posing as experienced “investment managers,” lure investors with tales of massive cryptocurrency profits. Promising hefty returns, these fraudsters ask for an upfront fee, only to vanish with your money, leaving you with empty promises. They may even ask for personal information under the guise of fund transfers, risking your cryptocurrency security. Don’t let the allure of quick wealth cloud your judgment. Always verify the credibility of those you’re investing with and remember, if it sounds too good to be true, it probably is. Stay informed, invest wisely, and protect your digital assets.

  Got Scammed Online?

  Rustik Cyber Hack Service Team Of Experts Specialize In Retrieving Lost Funds From fraudulent Brokers. Crypto, BTC, Usdt , Eth, and Bank Transferred Funds scammed, etc.

  Email: ( [email protected] ) Get more information on Web site: RUSTIKCYBERHACKSERVICE.COM and easily reach out to Rustik Cyber Hack Service through WhatsApp + 1.38.63.48.78.38 and Telegram: @rustikcyberhackservice

  #CryptoScamAlert #InvestSmart #BitcoinBeware #SecureYourCrypto #FraudPrevention #BewareOnlineRomanceDating

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Clark
  #12 Clark 22 ožujka, 2024, 12:35

  Ponuda kredita od 3% primijenite sada ako vam je potreban kredit. nudimo sve vrste zajmova ovdje minimalno 5.000,00 dolara i maksimalno 10.000.000,00 dolara kontaktirajte nas sada za više detalja: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Rutz
  #13 Rutz 21 ožujka, 2024, 09:57

  Htio bih vas sve preporučiti vjerodostojnom i iskrenom privatnom zajmodavcu koji mi je odobrio zajam u samo nekoliko sati nakon toliko neuspjelih pokušaja da dobijem zajam, bio sam iznenađen i sretan što me privatni zajmodavac spasio i ponudio mi zajam s kamatom od 2%, kontaktirajte je sada ako trebate hitan zajam E-pošta: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. WB
  #14 WB 11 ožujka, 2024, 22:42

  Tisztelt Ügyfelünk,
  Köszönöm a gyors választ.

  Nagyon kedvező 3%-os kamatozású kölcsönt nyújtunk, amely a teljes futamidőre alkuképes, valamint készpénzkölcsönt is nyújtunk 1 000 000 és 100 000 000 000,00 között minden jó jellemű személy számára, aki jó jelentkezést szeretne kapni.

  Ennek megfelelően a hitelfelvevőnek be kell nyújtania a beszkennelt személyi igazolvány másolatát.

  Kérjük, vegye figyelembe: Csak akkor tudjuk elismerni, ha ellenőrizni tudtuk az Ön által megadott információkat.

  A hitelfelvevő köteles fizetni 250 eurós állami adót fizetésenként, amely a hitelátutalás jóváhagyása után válik elérhetővé. A hitelfelvevő a kölcsön átvétele után biztosan megkapja a maga 250 euróját.

  Úgy gondoljuk, hogy meg tudtuk válaszolni a legtöbb olyan kérdést, amelyet a hitelfelvevők gyakran feltesznek a hitelfelvétel során.

  Köszönjük megértését és ezt a céget választották.
  Elena Nino

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Barbora Kolinova
  #15 Barbora Kolinova 11 ožujka, 2024, 14:56

  NABÍDKA NEBANKOVNÍ PŮJČKY!!!
  Požádali jste banku, ale váš spis byl zamítnut, zamítnut nebo zamítnut kvůli vašemu platu nebo dluhům? Jste profesionál v oboru, průmyslové, zemědělské, obchodní, řemeslné služby a potřebujete vysoké a velmi vysoké financování od 30 000 Kč až do 80 000 000 Kč pro otevření podnikání nebo investici do projektu se sazbou 2 %. snadné schválení, pokud potřebujete další finanční prostředky. Pro více informací nás kontaktujte na Email: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Miss Veronica
  #16 Miss Veronica 4 ožujka, 2024, 20:08

  Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 90,000 eura i danas imam vlastitu kuću i vlasnik sam tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići na tvrtka za osiguranje zajma. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 3% kamatna stopa i supotpisnik s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Davidson Albert Loan ([email protected]). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. [email protected]
  {WhatsApp: +38761545894}

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Daw Chai
  #17 Daw Chai 26 veljače, 2024, 07:40

  Kad sam kao mali poduzetnik u teškoj situaciji podnio zahtjev za kredit za kupnju građevinskog materijala, moje su banke rekle da mi ne mogu pomoći. Ova tvrtka za zajam sjela je sa mnom, saslušala moju situaciju i zaključila da je vrijedno rizika. Evo nas 5 godina kasnije i upravo sam produžio svoj kredit na još 7 godina. Ne bih mogao kupiti svoju zgradu bez pomoći tvrtke za zajam Miss Susan James i uvijek ću im biti zahvalan što su mi dali priliku. Ako ste zainteresirani za pravog zajmodavca, kontaktirajte gospođicu Susan putem e-pošte:[email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Richard
  #18 Richard 22 veljače, 2024, 22:28

  Dajemo zajmove kako bismo pomogli ljudima, tvrtkama koje trebaju ažurirati svoje financijsko stanje u cijelom svijetu, vrlo niske godišnje kamatne stope od samo 2% unutar godine – 30 godina otplate futamido u bilo kojem dijelu svijeta. Dajemo zajmove u rasponu od 2.000 € do 500.000.000 €. Krediti su dobro osigurani i najvažnija je maksimalna sigurnost. Zainteresirana osoba neka nam se javi na e-mail: ([email protected])

  Ponuda za zajam.

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. Sheikh Hussein
  #19 Sheikh Hussein 21 veljače, 2024, 13:08

  Hex Deflection And Reversal Back To The Sender Call/Text ☎ +27765274256 Black Magic Removal Expert In Spell Protection Curse Removal Call +27765274256 For Ancient Egyptian Formula Powerful Witch Doctors Whats App ☎ +27765274256 Powerful Black Magic Specialist In Southern Africa Supernatural Voodoo Witch Doctor Call/Whats App Sheikh Hussein On ☎ +27765274256 Witchcraft Love Spells Psychic And Spiritual Healer ☎ +27765274256 Powerful Traditional African Muslim Witchcraft Doctor Call/Whats App Sheikh Hussein On ☎ +27765274256 Bring Back Lost Lover With Powerful Lost Love Spells ☎ +27765274256 Amulets For Protection From All Evil Spirits Call/Text ☎ +27765274256 Black Magic For Court Case Winning In The Criminal Court Of Law. Call/Text ☎ +27765274256

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. WB
  #20 WB 20 veljače, 2024, 09:06

  Trebate li brz i brz zajam za rješavanje svojih financijskih potreba, nudimo zajmove od 3.000,00 € do 100.000.000 € Max, pouzdani smo, kontaktirajte vjerovnika zajma putem e-pošte: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code