RADOVIĆ: PREMIJEROVI ODGOVORI I NAŠI BOLOVI U ŽELUCU

RADOVIĆ: PREMIJEROVI ODGOVORI I NAŠI BOLOVI U ŽELUCU

17. siječnja, 2020.

Jahve zapljušti s neba na Sodomu i Gomoru sumpornim

ognjem i uništi one gradove i svu onu ravnicu…

(Post 19,24-25)

Piše: Saša Radović

Dva ružna i tragična događaja obilježila su početak 2020. godine u Hrvatskoj. To su odgovori premijera Plenkovića zastupnicima Hrvatskog sabora 15. siječnja 2020. pred gledateljima HRT-a. I drugo; trostruko ubojstvo u Splitu i silni revolt građana ne nedjelovanje institucija države, odnosno na cijeli državni aparat.

Plenković nam je 15. siječnja 2020. na 16. sjednici Hrvatskog sabora još jednom ukazao na svoju apsolutnu moć i slobodu da ponašanjem vrijeđa, ne samo saborske zastupnike nego i cijeli hrvatski narod. Na svako pitanje oporbenih zastupnika njegov odgovor je počeo bahatim sarkazmom. Najprije je to bila tirada o osobnostima i po njegovom mišljenju negativnosti onog koji pita po sistemu „ubij glasnika koji donosi lošu vijest”. Zatim je umjesto odgovora na konkretna pitanja naš premijer nastavio sa samohvalama o „postingućima” i „uspjesima” zaboravljajući da je jedino postignuće njegove vlasti – dostizanje posljednjeg mjesta u Europskoj uniji, da smo najzaostaliji i najsiromašniji. Konkretni odgovori su stavljeni u drugi plan ili ih nije ni bilo.

I tako smo na svako pitanje čuli jedinstvene i identične premijerove pohvale samom sebi kao uvredu zdrave pameti hrvatskog korpusa.

Kkk

Drugi ružni i tragični događaj ima dvostruke odrednice. Prije svega to je monstruozan čin; trostruko ubojstvo mladog i vjerojatno mentalno poremećenog Filipa Zavadlova. Zatim je slijedilo pokretanje lavine nezadovoljstva i otpora građana prema kompletnoj hrvatskoj vlasti. Zapravo, najavljen je samo prosvjed protiv pravosuđa u Splitu, no to se čini samo na prvi pogled; nezadovoljstvo je na općem planu. Iz svake pore hrvatskog društva, ne samo u Splitu, probija revolt na kompletnu vlast odnosno na nedjelovanje protiv KKK (čitaj; korupcije, kriminala i kaosa).

Definicija razloga tomu je lako prepoznatljiva. Iz močvare goleme amorfne, prizemne i mizerno plaćene mase vire visoki „cvjetovi” – političari s bezobraznim plećetinama, nuzgrednim primanjima i nebeskim privilegijama koji su direktni proizvođači i zaštitnici KKK ili uopćeno rečeno – proizvođači opće nepravde. Ne treba ići duboko unatrag, sjetimo se samo grupe KKK ministara (Kuščević, Marić, Gabrijela…). Kako može jedan hrvatski građanin ostati miran bez bolova u želucu kad vidi da to društvo sjedi u Hrvatskom saboru sa spomenutom bezobraznom primanjima i imovinama zasluženim po KKK. I još gore od toga – zdravu pamet mislećeg dijela hrvatskog korpusa vrijeđaju isti takvi, njihovom zaštitom i amnestiranjem KKK. Kad k tomu pribrojimo da će ti ministri platiti kaznu od 2000 kuna ili malo više Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa – i postati nevini kao djevice od 25 godina, stišćemo šake. Sjetimo se (s gnušanjem!) naše predsjednice Kolinde koja je bez srama pomilovala osobe koje su njoj osobno pogodovale. I tako dalje – 30 godina „slobode, neovisnosti i demokracije” uopćeno rečeno – 30 godina KKK!

Kritična točka

Ako se vratimo u Split ili u zagrebačku sabornicu, jedna jedina rečenica opisuje alarmantno stanje hrvatske današnjice; Premijerovi odgovori u Hrvatskom saboru uz naše bolove u želucu i najavljeni splitski prosvjed „protiv pravosuđa” (čitaj; protiv vlasti!) imaju isti nazivnik – otpor prema sveopćoj nepravdi u Hrvatskoj! Pri tomu su u drugom planu i pitanja zastupnika u Saboru i monstruozni rafali AK 47 (kalašnjikova) splitskog mladića.

Kako riješiti evidentnu nepravdu na hrvatskom tlu gdje su duboko urasli korijeni zla? Stigli smo sasvim blizu gore spomenute lavine; može biti dovoljna samo jedna bačena gruda nekog neodgovornog skijaša i tone snijega poletjet će s vrha planine odnoseći sve pred sobom.

Još uvijek nije došlo do kritične točke s koje više nema povratka, ali ta točka „nije daleko”. Hrvatska drhti od bijesa, može se dogoditi da još jedna uvreda zdrave pameti ili revolverski pucanj pri proslavi neke veselice pokrenu ono nezaustavljivo.

Ima li demokratskih rješenja uklanjanja vlasti koju narod ne podržava i što je još gore – koju mrzi? Vrlo dobro znamo kako završavaju peticije, referendumi, prijave, pa i kaznene prijave te mirni prosvjedi. Uvijek je to pogodak – u ništa! Kao kad alkar promaši alku! Ili, prečesto, da ne kažemo uvijek, slično je i s izborima. Evidentno je da u Hrvatskoj namjerno ne valjaju birački spiskovi i da se redovito događaju stotine tisuća lažnih glasača, mrtvih i nepostojećih. Dakle, ni izbori nisu pravedno rješenje!

Jedina, ali slaba utjeha može nam biti što se i drugima događa slično. Protiv Macrona žuti prsluci mjesecima prosvjeduju. Prošli mjesec su francuski žuti prsluci uz radikalne crne blokove krenuli i u nasilje. I opet ništa!

Pa, kako se onda stanovnici Sjeverne Koreje mogu riješiti Kim Jong Una? Ili, kako se hrvatski kolektivni mozak može demokratskim putem riješiti najomraženijeg političara (znamo i tko je to!)? Ili cijele aktualne vlasti „demokratske” Hrvatske koja nam mentalno i fizički pije krv? Danas TV javlja o poskupljenja mlijeka. Vjerojatno uskoro i kruha!

Čini se da je najbolje čekati da nam naš dobro razvijeni KKK dođe do razine Sodome i Gomore. Pa, kad nam Jahve Jahve zapljušti s neba sumpornim ognjem i uništi naše gradove i svu onu ravnicu…, možemo početi od početka.

I zaboraviti promašeni projekt nazvan Republika Hrvatska!

Anno Domini MMXX. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. U slavu tetka Mike Špiljaka
  #1 U slavu tetka Mike Špiljaka 22 siječnja, 2020, 11:47

  U novouređenoj Holandskoj kući u četvrtak 19.12. 2019. god. u sklopu programa Connect/ Reflect Gradske galerije Striegl na večeri nazvanoj „Soareja s Hrvojem“ predstavljene su knjige dr. sc. Hrvoja Klasića: „Bijelo na crno: lekcije iz prošlosti za budućnost“ i „Mika Špiljak – revolucionar i državnik“. Razgovor s autorom vodila je profesorica Ljiljana Lekanić-Kljaić. Klasić je nagrađivan autor (Godišnja nagrada Društva sveučilišnih nastavnika, Godišnja nagradu grada Siska, nagrada Svetozar Pribičević), ali dobiva i prijetnje koje su dokaz njegove aktualnosti i relevantnosti. Predavač na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta se obrazovanjem i argumentima suprotstavlja dominantnom nacionalističkom diskursu. Baš lijepi obiteljski skup Klasićevih i idejnih sljedbenika. Dominira presretna mama Ljilja Petrović iz stare kuće kraj Aržekovih u Rimskom prokopu (Četvrta ulica), tu je i milovidna pjevačica Ivšić Erceg, Bartol Biličić, Marijan Kos i deseci drugih. Fali ipak teta Štefa iz Crvenoga krsta…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Zabradatio i Tomislav Ćorić Krelac
  #2 Zabradatio i Tomislav Ćorić Krelac 18 siječnja, 2020, 10:24

  Državni inspektorat donio je Rješenje kojim je usvojen zahtjev dr.sc. Ljiljane Zmijanović povodom prijave inspektoratu za povredu prava koja proizlaze iz Zakona o hrvatskim braniteljima u smislu prednosti pri zapošljavanju.

  Po pravomoćnosti toga Rješenja tako utvrđena povreda predstavlja opravdani razlog za otkaz Ugovora o radu sklopljen između JU NP Krka i sadašnje Ravnateljice Nelle Slavice.

  Nakon što smo prošle godine svjedočili i pratili slučaj imenovanja Ravnateljice Nelle Slavice, samo ćemo podsjetiti kako je prvo Rješenje Ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića kojim je imenovao Nellu Slavicu za Ravnateljicu JU NP Krka poništeno pravomoćnom sudskom presudom Upravnog suda u Splitu bez prava žalbe. U ponovljenom Rješenju nisu se izvodili nikakvi novi dokazi, već je na temelju postojećeg činjeničnog stanja imenovao ponovo Nellu Slavicu, te je doneseno praktički sadržajno identično Rješenje kao i ono prethodno, poništeno. Tako to radi umišljeni krelac Tomo Ćorić, pred špiglom zaljubljen u svoju facu poput dječje guzice. Taj odbija primiti radnike Rafinerije Sisak, ali svoju ljubeznicu Nelu Korneliju Slavica imenuje mimo zakona. I njegove odluke/dekreti padaju pred sudom. Nakon ratnoga zločinca pupavca, pa srolje jandrkovića u bijeloj verziji, eto i ćorića s bradom. Luda kosa napušta kretensku glavu, a dodaje dlake na licu. Plenkvoićev ekolog i energetičar krelac.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Sve će biti bolje, sve sam sroljo do Andrejeva golje
  #3 Sve će biti bolje, sve sam sroljo do Andrejeva golje 17 siječnja, 2020, 17:00

  Premijer Andrej Plenković, koji u četvrtak i petak boravi u radnom posjetu Njemačkoj, kazao je za njemački dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) od četvrtka kako mnogi mladi ljudi koji odlaze raditi u inozemstvo Hrvatsku napuštaju zbog financijskih razloga, a ne zbog korupcije i nepotizma.

  “Istina je da borbu protiv korupcije moramo učvrstiti na svim razinama, ali glavni razlog iseljavanja je želja mladih da u kratkom roku poboljšaju svoju financijsku situaciju”, rekao je Plenković u razgovoru za list, odbacivši navode po kojima mladi odlaze iz Hrvatske zato što im je dosta korupcije i nepotizma.

  Hrvatski premijer je istodobno ustvrdio kako se i pola zemalja članica Europske unije suočava s problemom pada broja stanovnika te da se Hrvatska na razini EU bori za to da se ovaj problem shvati ozbiljno. Tako zbori, laže i obećaje koruptivni Andrej od nečasnoga Marija potomak. Baš kao i drug tito. bit će bolje, lagao je obećavao pola stoljeća, izlagao i svojj zločinački format. Plenkvić će, veli, ojačati bitku protiv korupcije, a kriminalce u osobama ex-ministara lažljiva Gorana Marića i cccc Đujića stavlja na čelo odbora za medije (?) i gosodarstva (?). Kradljivi HDZ i lažljivi SDP u saradnji. Fali još Kurčević, pa ona debela Žohar, Metiljavi Tolušić etc. Na slici iza umišljena komunjare Plenkovića vidi se i sroljo Tomislav Ćorić, zaljubljen u svoju krmeću facu s bradom i po uzoru na srolju Njonju Jandrkovića. Smeta AP-u (nije Pavelić) Hasanbegović koji je na mjestu ministra razvlastio tzv. borce za neljudska prava…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • borac za pravdu
   borac za pravdu 20 siječnja, 2020, 16:16

   Trebalo bi više biti pametnih, hrabrih Saša Radovića koji će bez straha iznositi istine. Što se tiće Vašeg komentara prilično je dobar u jednom dijelu a to je onaj i kojem lijepo opisujete Plenkovića. Dosta je pogledati tko stoji uz njega. Koga on bira. Kriminalce, lopove štiti, jer oni su ti koji pogoduju. Žalosno da jedan Sanader, Boban imaju njegovu podršku a i podrške svih budala.Oni su svi odabrani kako bi se bogatili i slijedili svoje komunističke učitelje. Komunisti su podijeljeni u SDP i HDZ. Kao ustaše i partizani. Mladi odlaze umjesto da se bore i izbore za svoje blagostanje zahvaljujući ratu. Zna se za koga se ginulo. Sigurno ne za poštene, opljačkane, pljačkane, uništene budale koje zaokružuju svoje neprijatelje. Neka se pošteni ugledaju u Filipa, kojem su upravo oni koji se “bore” protiv KKK uništili život. Jadna splitska učinkovita policija koja je sakupila 150 policajaca da bi uhvatili jednog nesretnog momka. Od policije i cijelog korumiranog i odabranog pravosuđa nema nikakve koristi. Treba za pomoć biti u prijasteljstvu s kriminalcima, zaštićenim Kerumom i njegovim kartašima…….Država zaštićenih kriminalaca i uništenih nesnalažljivih poštenih građana od 1990. g.

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code