RADE OPET O DIVNOJ JUGOSLAVIJI

RADE OPET O DIVNOJ JUGOSLAVIJI

10. studenoga, 2016.

 

 

Strašno je da ovde ima toliko talentovanih i vrednih ljudi, vrhunskih sportista i umetnika, a da smo mi ipak uspeli da zaratimo sa sopstvenom braćom, da smo uz sve te naše divne talente ostali nekako zaostali čim smo mogli da se krvavo pobijemo na kraju XX veka.(…) Svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije…zamrzeli braću…krenuli jedni na druge. Pa nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, nazovi heroji koji su završili u Hagu, zapravo kriminalci“, kazao je Šerbedžija

Napisao: Mladen Pavković

Nakon izjava koje je dao beogradskom Tanjugu na Beogradskom sajmu knjiga, Rade Šerbedžija više nema što tražiti na Brijunima, gdje već godinama na račun hrvatskih poreznih obveznika ljetuje zajedno sa svojom obitelji, prijateljima i poznanicima, gdje jedino ON na tom prekrasnom Jadranskom otoku ima svoj privatni teatar i potporu čak i Hrvatske ratne mornarice, koja prevozi njegove goste.

Zbog čega je „veličanstvo“ zaslužilo takav tretman, dok ostali mnogo bolji i zaslužniji hrvatski dramski umjetnici (i kazališta) jedva mjesečno spajaju kraj s krajem?

Osim toga, Šerbedžija je nešto bolji glumac od prosječnog, a vrhunac njegove dramske karijere je recitiranje Arsenove pjesme – „Ne daj se, Ines“.

Pa, što je to izjavio da mu se treba uskratiti nevjerojatno velika financijska (sredstva) pomoć oko realizacije njegovih projekata, odnosno zbog čega ga treba „otjerati“ s Brijuna?

Strašno je da ovde ima toliko talentovanih i vrednih ljudi, vrhunskih sportista i umetnika, a da smo mi ipak uspeli da zaratimo sa sopstvenom braćom, da smo uz sve te naše divne talente ostali nekako zaostali čim smo mogli da se krvavo pobijemo na kraju XX veka.(…) Svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije…zamrzeli braću…krenuli jedni na druge. Pa nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, nazovi heroji koji su završili u Hagu, zapravo kriminalci“, kazao je Šerbedžija, koji je pobjegao čim je počela agresija na Republiku Hrvatsku.

Također je napomenuo da su ti kriminalci iskoristili nepravdu koja je učinjena nesretnim ljudima da proizvode slijepu mržnju među jugoslavenskim narodima.

Bitange eto šta su ti koji su zavadili običan narod. Od tih bitangi nije mogla da se spasi divna Jugoslavija. Nije važno ko je više stradao, čije su žrtve najbrojnije, jer nismo smeli da dozvolimo da jedan pošten i častan čovek izgubi život u Jugoslaviji. Nepravedno oduzet život je svemirska katastrofa. Nismo mogli da se civilizacijski nosimo sa istorijskim trenutkom“, kazao je.

“Lumpovao” diljem svijeta

Šerbedžija, koji je dezertirao kad se stvarala slobodna, samostalna i neovisna hrvatska država, kad je počela srpska agresija na Republiku Hrvatsku, priznaje da je u to vrijeme 17 godina živio po Londonima i Los Angelesima i „naravno da je postao stranac“!

Da, dok su drugi krvarili, dok je okupiran Vukovar, dok su njegova braća rušili i masakrirali sve što je hrvatsko, od Škabrnja, Voćina, Lipika, Pakraca, Petrinje, Siska, Gospića, Zadra, Karlovca, Županje, Osijeka, Dubrovnika… dok su nevine ljude tjerali u minska polja, dok su ih sahranjivali u jednu od 145 dosad otkrivenih masovnih grobnica, taj i takav je zajedno sa svojom obitelji „lumpovao“ diljem svijeta, veličajući agresora i smišljajući plan (koji mu je na kraju na žalost i uspio) da kao „stranac“ od onih koji su patili „naplati“ svoju „bježaniju“.

Šerbedžija javno ismijava hrvatske Junake Domovinskoga rata koji su završili u Haagu, naziva ih kriminalcima, iako dobro zna da su tamo bili i generali Gotovina i Markač.

Među ostalim, kaže da nije važno tko je više stradao! Možete li zamisliti da je to rekao u svezi II. svjetskog rata, da recimo „nije važno je li više stradalo Židova ili Nijemaca“?

Također on se nigdje i nikada ne osvrće na svoju braću Srbe, ne kaže tko je bio agresor, a tko žrtva i neprestano brani propalu Jugoslaviju.

Blati Hrvatsku

Rade, Jugoslavija više ne stanuje ovdje. Nu, ako ti je toliko stalo do ove propale države onda što tu radiš? Mi te ne tjeramo, (sam od sebe praviš „mučenika“), ali pokri se „ćebetom“ po glavi i ne sramoti hrvatske branitelje, generale, ne sramoti one koji su dali svoje živote i svoje zdravlje…Ne sramoti one od kojih svake godine uzimaš novac!

Ono što je još gore je činjenica da ovaj „slavni“ glumac blati Hrvatsku manje-više svaki puta uoči dana kad ćemo obilježiti još jednu tužnu obljetnicu stradanja i okupacije Vukovara i Škabrnje.

Je li taj i takav čovjek zaslužio da nam se iz godine u godinu, dok se drugi „kupaju u lavoru“, smije s Brijuna? T

29 komentara

Uskoči u raspravu
 1. David
  #1 David 20 studenoga, 2016, 07:21

  Rade je jedan obicni licemjer koji se grebe o Hrvatsku i prosipa nam veliko srbijansku ideologiju umotanu u price jugoslavenstvu

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Petro
  #2 Petro 18 studenoga, 2016, 10:41

  Ovaj tragi-komedijaš Rade okrivio kriminalce za bratoubilački rat. A ne svoje sunarodnjake koji su imali osvajački plan, podržan od srpske politike, crkve, intelektualaca i srpskog naroda. Sad kad su izgubili i ispali zadnje svinje, sad on se osjeća kao stranac. Pa jasno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Šime
  #3 Šime 15 studenoga, 2016, 12:58

  Bravo Štefek! Gospe ti blažene al si ih pogodija svojim drugačijim mišljenjem. U pravu si, sve ća si napisa je i objavljeno u raznim novinama i portalima i o tome i ptice na grani znaju. Rade baš i nije omiljen u Dalmaciji al ga poštujemo i kako može jedan novinarčić odlučivati da li će HR njega izbaciti sa Briuna. Ovaj novinar u stvari potiče mržnju i netrpeljivost prema glumcu koji je dopeja na Briune vrlo poznate glumce i političare ,i njegov teatar je poznat i vrlo cijenjen. To su prepoznali i u Ministarstvu. Vidiš kada drugačije misliš i napišeš tom novinarčići kako se odmah prijeti odvjetnicima, a kada ovakvi pišu i vrijeđaju onda nikome ništa. To ti je demokracija u nekim glavama – kada isto misliš dobar si, a ako drugačije misliš odmah te triba iseliti. Dobro si reka šta bi triba radit u životu ovaj novinar. Štefek ako dođe tužba objavi to na ovom portalu pa ćemo kontaktirati jer kod nas u Splitu su glumci popizdili na ovo huškačko sranje od članka punog mržnje jednog novinara prema poznatom glumcu i pridružiti ćemo se u tvojoj protutužbi protiv ovog novinara.
  Bravo Štefek!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • prof. Marko Rozga
   prof. Marko Rozga 15 studenoga, 2016, 13:12

   U literarnom sastavku “šime” prepoznajem rukopis “štefeka”. Brat do – brata.”Šime” je prepoznat, to danas nije teško ustvrditi.

   Odgovorite na ovaj komentar
  • Sonja
   Sonja 17 studenoga, 2016, 00:00

   Hvala vam g. Pavkoviću na vašim komentarima. Rado vas čitam.

   Odgovorite na ovaj komentar
   • Darko
    Darko 17 studenoga, 2016, 21:13

    Ma, draga moja Sonja predivna dežurna plavušo – tvoje pravo ime je Vesna pod kojim si napisala prvi komentar i moraš naučiti barem jednu rečenicu koju moraš napisati ispravno dva puta. Ne smiješ to zaboraviti drugi puta. Inače ode radno mjesto. Dolaze mlađi koji mogu bolje pamtiti što su napisali. Znači ponovimo gradivo – odgovor na ovaj komentar je – gosp. Pavković uvijek rado pročitam Vaše komentare i hvala Vam na njima. Kada poštujete novinara obično morate kod oslovljavanja napisati prvo VELIKO slovo ( Vi, Vama, Vaši i sl. ). Znači preskočili smo škole i zaposlili se u nekom uredu kao dežurni komentator na komentare. Ništa nije bitno, osim da plačica ide na vrijeme i da se bez puno pitanja poštuje hijerarhija. Zbogom pameti u ime “sigurnosti” !
    I to je u redu. Za neke.

    Odgovorite na ovaj komentar
  • Mladen
   Mladen 24 studenoga, 2016, 12:08

   Šime,jesi li ti Radetov brat kad ga toliko braniš?

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. Štefek iz Koprivnice
  #4 Štefek iz Koprivnice 14 studenoga, 2016, 21:57

  prof.Marko Rozga
  Slažem se sa sudskom tužbom…dapače, sročite je i dajte samo naprijed…o kakvom Vi govoru mržnje pišete, predložio sam novinaru teme pisanja. Dajte malo bolje pročitajte tekst, hladne glave. Istina ima malo težih riječi upućene novinaru, čisti da malo isprovociram, ali on je javna osoba i mora to prihvatit ako se već bavi tim poslom, ako to ne može neka ide raditi u vrtić kao teta. Jer ako on nekoga opiše u svom stilu, zašto ne bi netko opisao novinara u svom stilu? Zamislite da netko piše potpuno suprotno o Radi – kakve bi Vi tada imali kometntare? Ako baš to strašno smeta Vašem prijatelju novinaru, evo javno mu se ispričavam na onih nekoliko teških riječi upućenih njemu osobno. To nije jezik mržnje nego moj pogled na njegov članak. Ako ne možete podnijetu i u ime demokracije druga mišljenja – izvolite se vući po sudovima, jedva čekam protutužbu. I ja u tome imam iskustva. Bilo bi bolje da onda ukinete komentare i predložite da se samo javljaju ljudi koji isto misle. Ja niti sam Jugonostaligičar, niti sam Ustaša, niti sam Četnik niti bilo tko, tko pripada bilo kojoj skupini. Ja samo gledam oko sebe i možda uviđam ono što vi ne uviđate i zato smo drugačiji. Meni je tužno gledati nezadovoljne radnike, mame, djecu, a znam da tome nije kriv Rade i ne treba stvarati mržnju prema njemu. Pa Vašim stavovima zar taj članak ne bi bio govor mržnje i poticanje na mržnju prema njemu – ponavljam sa vaših gledišta. Eto sam htio kazati, samo malo na vulgarniji način.
  Bilo kako bilo moji komentari na ovu temu su završeni.
  Sve vas volim bez obzira na komentare i jedva čekam da se vidimo na Sudu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Štefek iz Koprivnice
  #5 Štefek iz Koprivnice 14 studenoga, 2016, 18:36

  …pa kaj ste ćoravi, gluhi, slijepi? Okrenite se i poslušajte svoje susjede, prijatelje i neka vam pričaju o svojoj sreći kada dobiju enormne račune za struju, vodu, kojekakve naknade, neka vam pričaju koliko idu sretni na posao i očekuju otkaz zbog viška zaposlenih…. Bormeš imate pravo. Pogledajte njihova ozarena i nasmijana lica jer svako popodne provode sa svojom djecom ,vikendom se druže veselo i opušteno sa svojim susjedima…. u kompanijama ih poštuju kao ljude, a ne kao robove i zbog toga uživaju u svakom provedenom trenutku na poslu. Zbog te sreće redovito piju lijekove . Možete vi njima pisati i o Radi i o Vitezu …. ali što to vrijedi kada si ne mogu priuštiti to pogledati od silnog veselja u kojem žive.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Vesna
  #6 Vesna 13 studenoga, 2016, 14:47

  Ovo je odličan komentar uvaženog gospodina Mladena Pavkovića kojeg uvije rado čitam.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Vukovarac
  #7 Vukovarac 12 studenoga, 2016, 19:01

  E, Štefek bijedo koprivnička. Pokaži ti svoj ratni put? O g. Pavkoviću imaš na sve strane a najviše u Kc. Ti si branitelj iz 94. kaj ne? Pišašaš, samo pazi da ti vjetar ne odenese vodu u lice od jada i bjede. A g. Pavkoviću, samo naprijed. Uvijeć će biti malih gmizavaca.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Joža
   Joža 12 studenoga, 2016, 19:24

   Vukovarac: taj smrdljivko štefek je objavio svoj ratni put u ovom svom dopisu!! On je bio prviKC miš! Čim upališ svjetlo nema ga. Kad sam čitao njegov dopis začepil sam nos. Pametnomu dosta.

   Odgovorite na ovaj komentar
 8. Ustaša
  #8 Ustaša 12 studenoga, 2016, 06:23

  Rade je neuspjeli primjerak ljudske vrste,a uspešni jugoslavenski čovjek. A tko su takvi ljudi.ONi su nastali u Titovoj satrapiji kao hibrid sastavljen od malo svetosavca, malo hrvatstva, malo slovenstva, malo komunizma, malo ateizma, malo kozmopolitizma…Takvi ljudi bili su opasni za hrvatski narod i njegovu slobodu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Štefek iz Koprivnice
  #9 Štefek iz Koprivnice 11 studenoga, 2016, 16:31

  Sirius
  Reci mi broj obitelji iz Yuge koje su banke otjerale iz njihovih domova, reci mi broj zaposlenih u Jugi – bio je 10:1,sada 1,5:1
  reci mi dug bivše Juge u odnosu na dug Hrvatske, reci mi broj nezaposlenih na ondašnjem SIZU i usporedi sa brojem nezaposlenih na Zavodu za zapošljavanje, reci mi broj grla stoke i preradu mlijeka u odnosu na sadašnje, nekada je obitelj živjela sa jednom plaćom, sada ne mogu preživjeti nit sa dvije, reci mi broj hrvatskih obitelji koje idu na more na godišnji i usporedi sa yugom, reci mi broj sati prekovremenih koji se ne isplaćuju radnicima – nekada je komitet takve direktore slao po otocima da tucaju kamen, reci mi cijenu benzina koja je bila nekada u odnosu na primanja tadašnjih radnika, nabroji mi tadašnje firme koje su radile po cijelom Svijetu i ljudi dobro zarađivali, gdje su sada te firme – nema ih, jesi li kada vidio u jugi da netko kopa po kontejneru…. ili da nije dobio posao nakon školovanja
  Dragi moj Sirius režimski čovjeće zadužen za komentare, promisli malo. Nije stvar u petokraki ili šahovnici – stvar je u onome što vidiš oko sebe – bijedu, loši radni uvjeti, obitelji se raspadaju jer sve teže žive, policija pljačka narod za kojekakve glupe prekršaje ( npr. ako ostaviš auto na parkingu sa malo otvorenim prozorom.. )
  Dakle, dragi moj Sirius nije problem u komentaru – problem je u istini koju svakim danom vidi sve više ljudi…Iskreno bih volio da i to vidiš, osim ako ti je zadatak pisati komentare…. Svejedno bilo kako bilo, želim ti zdravlje tebi i tvojoj obitelji, puno ljubavi i koji puta kada prolaziš ulicom pogledaj u lica ljudi i razmisli koliki broj je njih nasmiješen i zadovoljan…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Fiume
  #10 Fiume 11 studenoga, 2016, 11:02

  Jugoslaven Obersnel mu dodijelio stan u Rijeci i otvorio predmet na akademiji pa drug Rade lepo sad vaspituje decu sklonu glumi na čistoj ekavici tako da ih ceo svet razume…

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. klarens
  #11 klarens 10 studenoga, 2016, 23:43

  cHAcHA Radetov
  =========================
  eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  =========================
  Taj je fizichki utjerivao
  =========================
  Bratstvo i jedinstvo
  =========================
  U sumnjichave

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Ivan
  #12 Ivan 10 studenoga, 2016, 18:56

  Imamo mi veći neprijatelja u svojim redovima!
  Rade se očitovao tko je i što je.
  Ali oni “naši” što su po svim porama vlasti, a napose pravosuđa i svega što prati tu granu su puno opasniji od Radeta!!!
  Sud, Dorh, Ustavni i Vrhovni Sud, Odvjetništvo, Bajić, Cvitan, Nobilo, Šeks, Hanžeković i još puno sličnih su veći krivci od Radeta jer Rade je jednostavno pobjegao!!!
  A ovi su uništili Hrvatsku!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Marko
  #13 Marko 10 studenoga, 2016, 18:52

  ….točno je što Šefek govori objavi svoj ratni put – Pavkoviću!!!!! Na ovom portalu, da svi mi vidimo tvoje domoljublje ili tvoju sramotu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Štefek iz Koprivnice
  #14 Štefek iz Koprivnice 10 studenoga, 2016, 18:30

  …eee, moj Pavkoviću, Šrbeđija je ipak proglašen za najboljeg glumca u EU…. distancirao se od ovih vaših sranja…ako smo već kod Jugoslavije – onda je stvar jasna, imali smo besplatno školovanje, zdravstvo, sport, fakultete..i kada smo sve to završili imali smo zaposlenje, odnosno posao..i ta Jugoslavija je tebe, dragi moj Pavkoviću, školovala za novinara u Koprivnici…Ako lažem, molim te predoči račune tvog školovanja za novinara na ovom portalu i vidjeti ćeš da si jadnik koji ništa ne razumije, a ima moć pisanja….Što se tiče tebe i Šerbeđije niste si do gležnja…Šerbeđija ima svoj stav, svjetske priznate uloge, znanje i poštenje…a ti moj Pavkoviću, živiš u svojoj bijedi ljudskosti, ne dostojanstvenosti, ljubomori i mizernosti ne shvaćajući bit problema o kojima pišeš..pusti Šerbeđije, ako si pravi domoljub, a nemaš straha piši o korumipiranosti hrvatskog pravosuđa, sudaca u spregi sa odvjetnicima – I ONI su uništili državu o kojoj ti maštaš….vjeruj mi nije problem Šerbeđija, problem su neki drugi o kojima ti VELIKI DOMOLJUBE, a sitna dušo, ne smiješ pisati…o prevari o Vukovaru- kada su borci bili izdani od strane TVOJE VLADE, kada su dobili poklonjene puške sa skraćenim iglama,kada SU TVOJE banke poklonjene strancima za mizeran iznos, kada su TVOJA poduzeća prodana za jednu kunu kunu strancima koji su odpustili stotine tisuća radnike na ulicu i uz to zadržali nekretnine…. Pavkoviću, dragi moj novinračiću ili si GLUP ili ništa ne razumiješ… vjerojatno i jedno i drugo..jer ISTINA je posve drugačija, i o njoj ne smiješ pisati jer bi izgubio posao….Sada imaš portal na kojem objavljuješ priće – molim te obavi svoj RATNI PUT i ispričaj ljudima gdje si kao ratnik bio u rovu,pucao, dijelio hranu sa svojim suborcima, gdje si slušao eksploziju granate,gdje si bio kada su prodali Vukovar….govno jedno huškačko..bio si u Koprivnici,na janjetini i uniformi HV,,,, kako te nije sram…. OBJAVI SVOJ RATNI PUT !!!!!!! Javno na ovom portalu…. gdje si imao pušku, u koiem si rovu bio, sa kim si dijelio obrok…. prevarantu jedan…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • klarens
   klarens 10 studenoga, 2016, 23:46

   SHtefek, eeeeeeeeeeeeeeeeee
   ========================
   KPJ sve je to njeno djelo
   ========================
   Pa i sitnozubci znaju to
   ========================
   eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

   Odgovorite na ovaj komentar
  • SIRIUS
   SIRIUS 11 studenoga, 2016, 11:21

   Užasno, skandalozno…
   Ovaj užasni komentar još jednom potvrđuje svu bijedu propalog yugoslovenskog sustava i njihove komunističke tvorevine!
   Kada će već jednom nestati svi oni mrzitelji svega onog što nosi hrvatski predznak.!?
   Hrvatska je nastala i opstala u domovinskom ratu!
   Pobjedvši udružene snage petokraka i kokardi..!!!
   Ostaci tih smradova mogu pisati samo ovakve komentare…

   Odgovorite na ovaj komentar
  • Siniša Herceg
   Siniša Herceg 12 studenoga, 2016, 20:10

   Kako su uvreda, kleveta i sramoćenje kazneno djelo i na računalnim sustavima ili mrežama, ovaj anonimac koji se potpisuje Štefek iz Koprivnice koliko sam obavješten kad sam nazvao prijatelja M. Pavkovića odgovarat će na sudu jer se kaznena prijava putem njegovog odvjetnika predaje u ponedjeljak i onda ćemo vidjeti tko je je Štefek iz Koprivnice hrabri anonimac, a da sve ne bude tajna mi znamo tko je. Sud će imati zadnju riječ veli g. Pavković.

   Odgovorite na ovaj komentar
   • Nikola
    Nikola 12 studenoga, 2016, 22:19

    Podržavam vas gospodine Siniša. Treba tužiti privatnom tužbom. Ja sam već dobio dva spora, a treći je pri završetku.

    Odgovorite na ovaj komentar
   • Prof. Marko Rozga
    Prof. Marko Rozga 13 studenoga, 2016, 10:56

    Slažem se. Štefeku iz Koprivnice mora ići sudska tužba. Imam i ja u tome iskustva, pomoći ću. Moramo maknuti s portala smeće.

    Odgovorite na ovaj komentar
   • Darko
    Darko 16 studenoga, 2016, 17:00

    Točno je – uvreda, kleveta i sramoćenje je kazneno djelo i na računalnim sustavima i mrežama – zato bi možda zbog ovog članaka trebalo kazniti novinara.

    Odgovorite na ovaj komentar
 15. Anita
  #15 Anita 10 studenoga, 2016, 13:54

  Neka cetnik Serbedzija ide u svoju Srbiju i neka tamo mulja i laze, jer “srbina samo laz spasava”.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code