„PROVJERENO“ KASNI ŠEST MJESECI ZA PORTALOM “TJEDNO”

„PROVJERENO“ KASNI ŠEST MJESECI ZA PORTALOM “TJEDNO”

14. veljače, 2022.

 

 

Portal Tjedno je još 21. srpnja, 2021. da je predsjednica Europske komisije Ursula van der Leyen,  naš glavni dobavljač – kupac – cjepiva, stotinu milijuna jedinica, ima muža, Heika, koji upravlja „Orgenesisom“ tvornicom specijaliziranom za biotehnologiju genskih terapija.

Blago rečeno uvažena predsjednica Europske komisije nalazi se u skobu interesa. Ovih dana istu temu aktualizirala je emisija Provjereno, a njima se u otkrivanju tople vode pridružio Gordan Lauc.

Uočio je zanimljivu povezanost Pfizera i Organesisa koja u sasvim drugi kontekst stavlja tajnovitu SMS komunikaciju između predsjednice Europske komisije i šefa Pfizera.

“Nakon što su u emisiji Provjereno otvorili pitanje o potencijalnom sukobu interesa kod sklapanja ugovora s Pfizerom pogledao sam malo javno dostupne podatke.

Tri najveća dioničara Pfizera, su u prvih pet najvećih dioničara Organesisa. Šesti najveći dioničar Ppfizera je treći najveći dioničar Organesisa. Tako slična struktura najvećih dioničara upućuje da se radi o povezanim tvrtkama.

ko i nisu formalno “povezane tvrtke” utjecaj zajedničkog vlasnika na obje tvrtke je sigurno velik…Dakle gospodin suprug je zaposlen kao medicinski direktor Organesisa, tvrtke povezane s tvrtkom s kojom je gospođa supruga SMS porukama dogovarala posao od četrdesetak milijardi naših eura…

I to se slučajno dogodilo baš tada kad su izmjenjivali SMS poruke koje su u međuvremenu izbrisane”, zaključuje Lauc.

Zbog šutnje o detaljima ugovaranja posla vrijednog milijarde, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen već je mjesecima pod povećalom europske, ali i svjetske javnosti.

“Uglavnom se svodi na to da Europska komisija sve drži u tajnosti i ne dijeli nikakve informacije. Kada objave dokumente, svi su zacrnjeni”, objasnio je Hans van Scharen iz Corporate Europe Observatoryja. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code