PREMIJER OREŠKOVIĆ HRVATSKOJ NAMEĆE MONSANTO GMO HRANU

PREMIJER OREŠKOVIĆ HRVATSKOJ NAMEĆE MONSANTO GMO HRANU

6. travnja, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

monsanto

Vlada Republike Hrvatske stavila na dnevni red sjednice prijedlog za prodaju zemljišta. Prošli tjedan na otvorenoj sjednici Vlade što je prenosila HRT, premijer Tihomir Orešković navodi da traži za “Monsanto” 10 tisuća hektara zemlje u Slavoniji. Monsanto je proizvođač GMO sjemena koje je dokazala su brojna istraživanja, pogubno za zdravlje čovjeka, ali i za uništenje malih poljoprivrednika. Fragment prodaje 10.000 hektara plodne slavonske zemlje spada u “Šestu etapu” doktrine „Hrana kao oružje“ koja spada u doktrinu „Genetska revolucija“ koja se provodi od 1990., a njena provedba predviđa se do 2030.

Napisao: mr.sci. Karino Hromin Šturm

Najbeskrupuloznija kompanija na svijetu za proizvodnju ubojite GMO hrane Monsanto više puta je u Hrvatskoj tražila putem oglasa Posao.hr radnike. Sjedište kompanije, kako stoji u oglasu, nalazi se u Zagrebu, na adresi Ozaljska 136.

U oglasu navode da je Monsanto američka kompanija zadužena za proizvodnju sjemenja tevode

i proizvođač poljoprivrednih proizvoda i rješenja”.Monsanto sad traži ambiciozne Hrvate”, piše u oglasu. Traže djelatnike koji govore engleski jezik, imaju vozačku dozvolu, radno iskustvo od tri godine, te poželjan završen fakultet Agronomije ili Poljoprivrede.

Vlada Republike Hrvatske stavila na dnevni red sjednice prijedlog za prodaju zemljišta. Prošli tjedan na otvorenoj sjednici Vlade što je prenosila HRT, premijer Tihomir Orešković navodi da traži za “Monsanto” 10 tisuća hektara zemlje u Slavoniji.

Rješenja koja nudi Monsanto

Tko je Monsanto nije navedeno u oglasu za posao. To je proizvođač GMO sjemena koje je dokazala su brojna istraživanja, pogubno za zdravlje čovjeka, ali i za uništenje malih poljoprivrednika.

Onih koji su odbili primjenjivati njihovo sjeme, ali ako im sjeme donese vjetar Monsanto kompanija će tužiti farmera da je ukrao njihovo sjeme i da ga nezakonito koristi. Tako je već uništila brojne američke poljoprivrednike, a još više štete napravila je u cijeloj Latinskoj Americi.

Međutim nitko ne može spriječiti da sjeme s jednog poljoprivrednog zemljišta, zbog vjetra, završi na susjednom zemljištu. Monsanto ima pripremljen tim stručnjaka uvježbanih biologa i laboratorije koji brzo, efikasno i učinkovito dokazuju da je to njihovo licencom zaštićeno sjeme. Naravno kako je sudstvo u Latinskoj Americi korumpirano, kao i u Hrvatskoj. Iako još nije provedeno istraživanje tko je bolji u namještanju sudskih procesa, ali nezavisni strućnjaci tvrde da su naši bolji u korupciji. Zato se takvi procesi mogu se uskoro očekivati i kod nas, po iskušanom modelu u Americi. Jer u oduzimanju stanova, deložacijama i ovrhama više nitko u Hrvatskoj ni ne brine, jer je to svakodnevnica. Pa neka brine onaj koji je ostao bez stana, misle u pravosuđu, što im je to trebalo?

Korporacija ima posebno obućene stručnjake koji provjeravaju je li na nekom zemljištu završilo njihovo zakonom zaštićeno GMO sjeme, što vrlo brzo rezultira sudskim progonom i postupcima ovrhe nad imovinom i zemljom malih poljoprivrednika.

Takvi mali farmeri postaju bezemljaši pa većinom odlaze u grad u potrazi za poslom. Tako se u Latinskoj Americi stvorio proletarijat bezemljaša kao u starom Rimu. Sve je već davno viđeno u povijesti, samo je tehnologija napredovala.

Ali stari latini će reći: Repetitio est mater studiorum – ponavljanje je majka znanja.

Tako su uništili većinu malih i srednjih poljoprivrednika u Americi, a veliki latifundisti su ostali s korporacijama u istoj priči.

Koliko zemlje je Monsanto već kupio putem svojih akvizitora i zasijao svoje GMO sjeme u Hrvatskoj ? Ne zna se.

Korumpirati Vladu

Gdje god su korporacije došli u tim zemljama uspjeli su progurati ( čitaj korumpirati Vladu ) zakon o zabrani da farmer ostavi sjeme za iduću sjetvu. Molim sve poljoprivrednike da zapamte ove rijeći.

Što su svi farmer i seljaci radili od postanka svijeta.

Tako je zakonom zabranjeno da poljoprivrednik sa svog zemljišta skupi sjeme pola proda, a pola zadrži za iduću sjetvu, kako bi frameri bili prisiljeni od Monsanta kupovati GMO sjeme. Ovaj fragment prodaje 10.000 hektara plodne slavonske zemlje spada u “Šestu etapu” doktrine „Hrana kao oružje“ koja spada u doktrinu „Genetska revolucija“ koja se provodi od 1990., a njena provedba predviđa se do 2030. godine. Sinergijom spajanja golemih agro i farmaceutskih kompanija došlo je do potpuno novih privrednih grana, temeljenih na otkrićima genetskog inženjeringa i genetski modificiranih lijekova.

Program integracije genetske revolucije

Pioniri genetske revolucije iz 1950-tih bili su Ray Goldberg, John Davis i Wassilyj Leontiev, a 1998. profesor Goldberg je na sveučilištu Harvard u SAD-u organizirao znanstvenu skupinu koja je imala zadaću istražiti “Utjecaj genetske revolucije na svjetski prehrambeni sustav”.

U studiji u kojoj je on kao jedan od autora “Agrobiznisa” postavio „Program integracije genetske revolucije u revoluciju agrobiznisa i Program transformacije svjetske konsolidacije proizvodnje hrane za naredno razdoblje od 30 godina“.

Profersor Goldberg je predvidio da će se tradicionalni “Agrobiznis spojiti s farmaceutskom znanošću i znanosti o zdravlju ljudi i života, biotehnologije”. Zbog toga utvrdio je profesor se stvaraju potpuno nove privredne grane temeljene na otkrićima i dostignućima genetskog inženjeringa, genetski modificiranih lijekova, dobivenih od genetski modificiranih biljaka, kojima je dao naziv „Agroceutski sustav“.

Tako će „Genetska revolucija“ dovesti do spajanja svih industrijskih grana koje se bave “proizvodnjom i distribucijom hrane, zdravljem, medicinom, veterinom i energijom”. Naravno sve to uz pomoć Globalizacije i Svjetske trgovinske organizacije (WTO-a) koja nije podređena ni jednoj državnoj zakonskoj regulativi. Takav razvoj tehnologije pogodovao je samo multinacionalnim korporacijama, pa su osmislili, isplanirali i donijeli novi radikalni ugovor “Agreement on Trade-Related Aspects of Intellectual Property Rights, TRIPS”, to je Ugovor o trgovini i pravima intelektualnog vlasništva, donijet u okviru paketa WTO.

WTO, Svjetska trgovinska organizacija, je organizacija gdje se ne zna tko njome upravlja i nije odgovorna nikome osim vlasnicima koji su u ilegali (primjenjena slićna postavka kao naša HNB po novom zakonu).

Po TRIPS-u je “Multinacionalnim kompanijama dopušteno patentiranje biljnih kultura i drugih živih vrsta”.

Godine 1993. donesena je “Konvencija UN-a o biološkoj raznolikosti”, od strane protivnika genetski modificiranog uzgoja, na taj način bi se kontrolirala “Krađa sjemena iz zemalja u razvoju”, ali su korporacije uspjeli pomoću korupcije ubaciti promjenu u konvenciju tako da genetski modificirano sjeme iz sustava CGIAR-a (Consultative Group on International Agriculture Research, IRRI), “Međunarodni Institut za istraživanje riže,”, koji je njihov sastavni dio te ne podliježe odredbama te konvencije.

Do kraja 1990-tih uz potporu WTO-a te zemalja i njihovih vlada, SAD-a i Britanije, biotehnološke korporacije učvrstile su svoju vlast nad patentima svih mogučih svjetskih genetski modificiranih sorta biljnih vrsta.

To su Korporacije Monsanto iz St. Louisa, SAD, Dow AgroSciences iz Indianapolisa, SAD, Pioneer Hi-Brend International Inc. (u satavu Du Pont) iz Des Moinesa, SAD i Syntagma iz Basela, Švicarska, nastala 2000. spajanjem kompanija Novartis i Astra Zeneca.

Organizacija “Međunarodna služba za stjecanje agrobiotehnoloških primjena” (International Service for the Acquisiton of Agribiotech Applications, ISAAA), koju je osnovala Zaklada Rockefeller, objavila je 2004. g. podatke da 8 milijuna farmera iz 17 zemalja sije genetski modificirano sjeme, a od toga je 90% u zemljama u razvoju, što je i bio cilj plana genetske revolucije.

Hrvatska probudi se. T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. George Mason
  #1 George Mason 13 rujna, 2018, 00:35

  NAJBOLJI NAČIN NA FINANCIJSKU SLOBODU {[email protected]}
  Tražite li financijsku slobodu? Jeste li u dugu, trebate zajam za početak novog posla? Ili financijski kolaps, trebate li zajam za kupnju automobila ili kuće? Jeste li ikada odbili vašu banku u svim financijama? Želite li poboljšati svoju financijsku? Trebate zajam za isplatu svojih računa? Nema više izgleda, pozdravljamo vas za priliku da dobijete sve vrste kredita po vrlo povoljnoj kamatnoj stopi od 3% za druge. Za informacije, obratite nam se putem e-maila na {[email protected]}
   
  Imate loš kredit? Trebate li novac za plaćanje računa? Je li potrebno započeti novi posao? Imate li nedovršeni projekt zbog loših sredstava? Trebate li novac za ulaganje u bilo koji specijalitet koji će vam pomoći? I ne znate što učiniti. Nudimo sljedeće kredite: osobni zajmovi [sigurni i neosigurani], zajmovi za zajmove [sigurni i neosigurani], kombinirani krediti, studentski krediti, zajmovi za konsolidaciju i mnogi drugi.

  Naziv tvrtke: UPSTOX FINANCIRANJE
  Tvrtka e-pošte: [email protected]
  Tekst / poziv: (302) 273-5794.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. mr williams
  #2 mr williams 29 kolovoza, 2017, 10:10

  Trebate hitni zajam danas dajemo kredit @ 2% stopa e-poštom nam danas [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. IVANA LUKA
  #3 IVANA LUKA 16 kolovoza, 2017, 10:57

  Trebate hitni zajam za isplatu duga ili vam je potreban zajam za popravak vašeg posla? Trebate li zajam za konsolidaciju ili hipoteku? Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Nemojte više tražiti jer smo ovdje kako bismo sve svoje financijske probleme učinili stvarom prošlosti! Posudimo tvrtkama, privatnim subjektima i pojedincima s niskim interesom i pristupačnim cijenama od 2%. Možete nas kontaktirati putem e-maila putem: ([email protected])

  APLIKACIJE PODATAKA

  1) ime ………………………
  2) Država …………………..
  3) Adresa ………………….
  4) Rod ……………………
  5) bračni status ………….
  6) Rad …………….
  7) Broj telefona ………..
  8) položaj na poslu …..
  9) mjesečni prihod ………………..
  10) ukupni zajam ………
  11) trajanje zajma …..
  12) Odredišni zajam ………………
  13) Datum rođenja ……………………

  Hvala.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Maria Pedro
  #4 Maria Pedro 15 srpnja, 2017, 22:00

  Moje ime je gospođa Maria Pedro, voditeljica odjela GARANCIJA TRUST ZAJMOVA. Trebate hitni zajam za isplatu dugova, trebate li zajam za poboljšanje svoje tvrtke, trebate li zajam za konsolidaciju, hipoteku ili druge svrhe? Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Nemojte više tražiti jer smo ovdje da bismo sve vaše financijske probleme učinili prošlošću! Dajemo zajmove tvrtkama, privatnim subjektima i pouzdanim osobama po niskoj i povoljnoj kamatnoj stopi za određeno razdoblje od 1 do 30 godina i šest mjeseci počeka prije početka mjesečne rate. Možete nas kontaktirati putem e-maila putem: ([email protected])

  PRIMJENA PODATAKA

  1) Naziv:
  2) Država:
  3) Adresa:
  4) Spol:
  5) Bračno stanje:
  6) Zanimanje:
  7) Broj telefona:
  8) položaj umjesto posla:
  9) mjesečni prihod:
  10) iznos kredita:
  11) trajanje zajma:
  12) Svrha zajma:
  13) Datum rođenja:
  Hvala ti

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. fidelity loan bank
  #5 fidelity loan bank 20 lipnja, 2017, 23:31

  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Jeste li u financijskoj situaciji ili trebate sredstva za pokretanje vlastitog posla? , Dajemo legitimne zajmove ozbiljnim pojedincima ili poslovnim tvrtkama kojima je potrebna zajam. Mi smo registrirana tvrtka za zajam koja je spremna ispuniti potrebe pojedinaca koji žele biti veći u prvoj liniji akumulacije kapitala. Naši krediti nude se po subvencioniranoj kamatnoj stopi koja je pogodna svim građanima diljem svijeta i različitih zemalja . Spremni smo razgovarati s vama o tome kako možemo zadovoljiti vaše financijske potrebe. Ako ste zainteresirani za ovu veliku ponudu, kontaktirajte nas danas za hitan zajam.

  ZAHTJEV ZA ZAJM

  1. kopija ID-a
  2.3 Mjesec Izjava banaka
  3.Prona boravka
  4.Banking detalje za dobivanje kredita.

  Nakon što se ovaj zahtjev otpusti, iznos kredita će biti prebačen na vaše bankovne podatke koje nam pošaljete, a crna lista je dobrodošla, jeste li odbacili toliko tvrtki, Imate li poslovnu ideju, ali nemate financija, Imate loš kreditni rekord , Podnijeti zahtjev za rješenje problema vašeg doma. Čekajte svoj hitan odgovor na ovaj AD.or pošaljite e-mail na: ([email protected])

  Osobni zajmovi
  Plati dan zajmovi
  Financije vozila
  Kućni zajmovi
  Savjetovanje o dugovima
  Poslovni zajam
  Studentski kredit
  Zajam za konsolidaciju
  Medicinski zajam
  Životno osiguranje / imovina također dostupna.
  @
  Kontaktirajte nas Danas na E-mail: ([email protected]) Za više informacija.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Štefek
  #6 Štefek 11 srpnja, 2016, 17:39

  Imamo li mi izbore u kojima biramo političke predstavnike?
  Sami smo si krivi…i ne treba tugovati, jer to sami sebi želimo.Ona šačica osviještenih,pametnih i poštenih ionako ne mogu promjeniti situaciju – to znaju svi pa i oni koji su narodu oduzeli oružje uz dobar marketing. Što mislite zašto?

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Mima
  #7 Mima 12 svibnja, 2016, 18:51

  Prestrasno, najgore sto mi uvjek reagiramo kad je sve vec gotovo, kao sto se dogodilo s ribolovnim pojasom i onda bude kasno.

  Odgovorite na ovaj komentar

<