RBA SE OGLUŠUJE O ZAKON I PRIMJEDBE KORISNIKA KREDITA

RBA SE OGLUŠUJE O ZAKON I PRIMJEDBE KORISNIKA KREDITA

30. studenoga, 2015.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Udruga kreditnih dužnika – KREDA još jednom mora umjesto Hrvatske narodne banke djelovati s ciljem zaštite korisnika kredita te ovim putem još jednom apeliramo da HNB i Ministarstvo financija počnu raditi svoj posao

Tekst: Udruga Kreda

Udruga kreditnih dužnika – KREDA je primila puno upita od strane korisnika kredita u Raiffeisen bank Austria d.d Zagreb. Naime, korisnici kredita u navedenoj banci koji imaju otkazan ugovor o kreditu, a u slučajevima gdje kreditni posao nije završen, nisu dobili izračun konverzije.
Upozoravamo HNB i Ministarstvo financija i ujedno obavještavamo javnost kako Raiffeisen Bank Austria d.d. Zagreb ne provodi zakon i onemogućava provođenje konverzije dijelu dužnika koji temeljem Zakona o potrošačkom kreditiranju također moraju dobiti izračun i prijedlog novog ili izmijenjenog ugovora o kreditu.

Otkazani krediti ne ulaze u konverziju

Na upite korisnika kredita, RBA odgovara da otkazani krediti ne ulaze u konverziju, iako su upućeni od strane korisnika kredita na konkretne zakonske odredbe koje tim negiranjem krše, odnosno na odredbe ZID ZPK(NN 102/15), a koje glase:
Predmet konverzije
Članak 19.a
(2) Odredbe ove glave primjenjuju se na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF, bez obzira na vrstu i namjenu, u kojima dužnikova obveza iz kredita ili obveza vraćanja primljenog nastala zbog prestanka ugovora o kreditu nije ispunjena ili prisilno ostvarena.
(3) Odredbe ove glave ne primjenjuju se na kredite iz stavka 2. ovoga članka za koje je do dana stupanja na snagu ovoga Zakona provedena konverzija kredita iz CHF u drugu valutu ili kune ili valutne klauzule u CHF u drugu valutnu klauzulu ili kune i na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF i na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF kod kojih je dužnikova obveza ispunjena ili prisilno ostvarena.

RBA nezakonito djeluje

Usprkos mnogobrojnim prigovorima, RBA ustraje u nezakonitom djelovanju i odbija dostaviti izračune dužnicima.
Iz navedenog Zakona je jasno da ukoliko je došlo do otkaza kredita, a kreditni posao na dan 30. rujna 2015 nije završen, takav kredit ulazi u konverziju!
S obzirom da se navedena banka oglušuje na prigovore korisnika kredita, Udruga kreditnih dužnika – KREDA još jednom mora umjesto Hrvatske narodne banke djelovati s ciljem zaštite korisnika kredita te ovim putem još jednom apeliramo da HNB i Ministarstvo financija počnu raditi svoj posao.
Do isteka roka za prihvat konverzije je ostalo još malo vremena i sad je zaista krajnje vrijeme da konačno počnete vršiti nadzor nad provedbom donešenog zakona i da počnete kažnjavati one banke koje Zakon ne provode!T

966 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Adrian Bayford
  #1 Adrian Bayford 6 ožujka, 2021, 15:59

  Dobar dan

  Trebate li zajam za sve svrhe? Imate li financijskih problema? Bridge Finance zajamčen je pružanjem financijskih usluga kupcima po povoljnoj kamatnoj stopi. Naši su zajmovi jednostavni i brzi. Kontaktirajte nas danas da biste dobili zajam koji vam treba. Možemo podudarati bilo koji proračun s kamatnom stopom od 2% na vaš proračun. Ako ste zainteresirani, obratite se odmah ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Valeria Marco
  #2 Valeria Marco 4 ožujka, 2021, 17:26

  Zovem se Valeria Marco, prije 6 mjeseci mog poslovnog kolapsa, nisam se nadao da ću svoj posao ponovno dobiti. Pokušao sam posuditi novac od banke, ali nisam imao dovoljno novca na kreditnoj kartici i nijednu imovinu kao zalog da bih dobio zajam, tada me je vrlo bliska prijateljica Camila Diego upoznala s pravim zajmodavcem putem interneta pod nazivom GINA MORGAN KREDITNA TVRTKA LTD. Kreditna tvrtka ove žene mogla mi je dati zajam od 160 000 eura bez ikakvog vlasništva kao kolaterala ili kreditne kartice, ali ona mi ga je dala na povjerenje. Tako sam prijateljima rekao sam sebi zašto sam sebičan, pa sam odlučio podijeliti ove informacije sa svima. Ako vam je potreban zajam od pouzdanog zajmodavca, kontaktirajte Ginu Morgan putem njezina WhatsApp: +393510840300 i e-pošte: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. jubrin023
  #3 jubrin023 13 listopada, 2020, 19:47

  CONTACT LOAN AGENT FOR MORE DETAILS ABOUT HOW TO GET A LOAN FROM CAPITAL ONE LOAN COMPANY Email us on [email protected] Whatsapp +91-9818603391

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. lohr
  #4 lohr 12 listopada, 2020, 21:51

  Vrlo pouzdana ponuda zajma
  Navedeni ste, zabranjeno vam je bankarstvo, a nemate
  naklonost banaka ili bolje ako imate projekt i
  treba financiranje, loš kredit
  ili trebate novac za plaćanje računa, sredstva za
  ulagati u tvrtke. Pa ako trebate
  zajam ne ustručavajte se kontaktirati nas da biste saznali
  više o našim uvjetima, posebno po stopi od 3%. Za
  bilo koje druge informacije kontaktirajte nas do
  pošta: [email protected]
  srdačno

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. maria leydi
  #5 maria leydi 11 listopada, 2020, 23:29

  DOBRODOŠLI: KREDIT IZMEĐU OZBILJNIH POJEDINACA I POŠTENO ONLINE
  Ponuda brzog zajma između privatne osobe Brzi zajam za rješavanje vaših briga za manje od 72 sata Zabranjen vam je pristup vašoj banci, a svi vaši pokušaji u drugim i drugim financijskim institucijama do sada nisu dali ništa zbog vaše loše kreditne sposobnosti ili drugih razloga nema više brige, kontaktirajte me i za manje od 72 sata po razumnoj stopi od 2% godišnje i o vremenu otplate koje vama odgovara dajem vam zajam koji će vam spasiti život. Molimo kontaktirajte me e-poštom: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. mrs carollina
  #6 mrs carollina 7 listopada, 2020, 15:33

  Pozdrav svima ovdje pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno dobila zajam u iznosu od 60 000 eura. Tražio sam zajam, a kasnije su prevareni. Pokušao sam ponovno i upoznao ženu poput mene koja mi je bila voljna i voljna pomoći da dobijem zajam s kamatnom stopom od 2%. Rekli su mi da je taj zajmodavac pouzdana žena, pa sam je odlučio kontaktirati i on mi je pružio priliku da od njezine tvrtke zatražim zajam koji bih lako mogao dobiti, ali objašnjenje je da ja imam svoj dobrog zdravlja i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete je kontaktirati e-poštom: ([email protected])

  Whatsapp: +2348128463598

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. mrs carollina
  #7 mrs carollina 7 listopada, 2020, 15:28

  Ima ljudi. Ovdje sam da izjavim da nikada neću zaboraviti dan kada mi je gospođa rekla da ćemo “odobriti vaš bankovni račun zajmom od 950 000 USD za izvođenje mojih projekata.” Bilo je to veliko olakšanje. Došlo mi je da zaplačem. Bez obzira na vaše okolnosti, kreditni kredit 2.000 / 10.000.000. Ako ste zainteresirani E-pošta: [email protected]
  Što je aplikacija: +2348128463598

  Hvala vam,

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code