UBUDUĆE 30% OD PRODAJE IGRAČA IDE GRADU

UBUDUĆE 30% OD PRODAJE IGRAČA IDE GRADU

16. listopada, 2012.

 

zaključak hajduk 11

Zaključak-2
Otkrivamo detalje iz Jamstva Grada Splita Hajduku

Piše: Noa Kolar, Split

Teške su nevolje zadesile HNK Hajduk iz Splita koji zadnje vrijeme živi najteže dane u svojoj bogatoj povijesti. Gradsko vijeće se do sada čak četiri puta sastajalo kako bi odlučilo o davanju jamstva za kredit od 30 milijuna kuna, pa je tako napokon u ponedjeljak, nakon jakog pritiska navijača koji su u dva navrata dolazili pred zgradu gradske uprave, jamstvo konačno i jednoglasno izglasano, te su tako splitski bili spašeni od stečaja.

SUGLASNOST ZA JAMSTVO

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja već bi u srijedu trebala od Grada Splita službeno dobiti 13 točaka Jamstva za otplatu kredita HNK Hajduku i to u iznosu od 30 milijuna kuna. Nakon toga bi, a pretpostavlja se da bi to trebalo biti do kraja ovoga tjedna, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja trebala dati suglasnost za jamstvo.

Spas za splitski klub će biti konačni potpis na taj dokument kojega će umjesto splitskog gradonačelnika Željka Keruma, kojega njegovi sugrađani i poslovni partneri već mjesecima ne viđaju, potpisati njegova zamjenica Anđelka Visković. Gradonačelnik joj je u ponedjeljak, nakon izvanredne sjednice Gradskog vijeća čiji su vijećnici odlučivali o davanju jamstva, dao punomoć da umjesto njega potpiše taj dokument.

Kad sa se sve to završi  vodstvo HNK Hajduka početkom studenog može očekivati novac na računu. Zanimljivo je kako Zaključak o davanju jamstva HNK Hajduku ima 13 točaka u kojima se među ostalim navodi da će se u slučaju da HNK Hajduk do 20. listopada 2013. godine banci ne vrati kredit naplata izvršiti od Grada kao jamca.

POSTOTAK OD TRANSFERA I SPONZORSKIH UGOVORA

Uprava HNK Hajduk se obvezala i na uplatite od 30 posto za svaki transfera igrača, potom od sponzorskih ugovora, ulaznica sa prvenstvenih (ligaških) međunarodnih i prijateljskih utakmica i od drugih mogućih prihoda koji se budu dogodili nakon 21. listopada 2013. godine. U 10. točki Zaključka stoji i obveza HNK Hajduk koji Gradu Splitu treba dati 35 ovjerenih zadužnica koje Split može iskoristiti u slučaju da se ne izvrše sve obveze navedene u Zaključku o davanju jamstva.

Nekoliko sati nakon što su u Hajduku svi odahnuli, jer su izglasavanjem jamstva dobili posljednju slamku spasa, stigla je vijest da su suspendirani zbog dugova prema nekadašnjim igračima Jamesu Densu, Marinu Tomasovu i Ivanu Pešiću. Trojica igrača su HNK Hajduk početkom listopada prijavili Disciplinskoj komisiji HNS-a. Odvjetnik Hajduka, Damir Primorac je najavio kako će uložiti žalbu.
– Žalba odgađa izvršenje suspenzije, pa će se moći održavati utakmice. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code