BRUNO OREŠAR – AMERIČKI DUŽNIK I OPTUŽENIK

BRUNO OREŠAR – AMERIČKI DUŽNIK I OPTUŽENIK

8. lipnja, 2011.

Hrvatsk tajkun na lošem glasu u SAD-u:
OREŠARU SUDE NA FLORIDI, A DUGUJE I POREZ!

Irena Divković Milanović, poglavlje iz knjige “Kondo, kondo”
Suvlasnik luksuznog spa resorta Hoteli Novi Bruno Orešar duguje više od 40 tisuća poreza u Miamiju a protiv njega se vodi i sudski postupak u Fort Lauderdaleu * Ne plaća radnike ali ne štedi na Zdravku Čoliću i estradnim zvijezdama * Za razliku od svog hrvatskog prijatelja Živojinovići ne duguju porez za vilu u Miamiju jer isti podmiruju iz kreditnih rata
Pokojni hrvatski predsjednik Franjo Tuđman zasigurno bi se posramio svog nekad najbližeg teniskog partnera i prijatelja. Ime Brune Orešara, također bliskog prijatelja Brene i Bobe Živojinović, sve se češće spominje u kontekstu Hypo afere, upropaštavanja firmi, dugovanja radnicima. Iza njega ostaju stečajevi ali i optužbe za pranje novca. On ih naravno demantira. No njegova negativna slava prelazi hrvatske i regionalne granice. Bivši hrvatski tenisač ne samo da je  negativno poslovao u splitskom Uzoru, bračkom Jadrankamenu, resortu Hoteli Novi u Novom Vinodloskom nego i na Floridi duguje preko 40 tisuća dolara poreza za luksuzni apartman u Miamiju kupljen 2004. za preko 600.000 dolara u gotovini.
Gnjevni radnici koje je poslao na burzu nemaju visoko mišljenje o njemu. Inače Orešar se nije obogatio kao tenisač nego tek nakon što je rekreativno zaigrao tenis s pokojnim Franjom Tuđmanom. Kao aktivni tenisač uspio je kupiti tek skromni apartman od 90.000 dolara 1987. godine. Radilo se o kondu u apartmanskom naselju u nizu u floridskom mjestu Largo koji je prodao 2002. za 106.500 dolara. Danas je Orešar osim Miami konda u luksuznom kompleksu Murano Portofino vlasnik još jednog apartmana kategoriziranog s 5 zvjezdica na ultraskupoj Petoj aveniji u New Yorku.
Orešarovo ime nalazi se i u sudskom registu u Americi. Protiv njega se na Floridi još uvijek vodi spor na Traffic Criminal Court-u. Incident je Orešar skrivio 29. ožujka 1991. u Fort Lauderdaleu i odmah mu je oduzeta vozačka dozvola.
U Hrvatskoj Orešaru se u zadnje vrijeme prigovara što je platio novogodišnji nastup Zdravka Čolića 70.000 eura a da istovremeno duguje na sve strane. “Ima za Čolu nema za radnike” glasila je jedna od gnjevnih poruka njemu upućena Inače, VIP uzvanici na otvorenju resorta Hoteli Novi u Novom Vinodolskom 2009. bili su Boba i Brena Živojinović s djecom čije je ljetovanje kod Orešara medijski popraćeno kao “ljetovanje iz snova”. U Hrvatskoj se špekuliralo kako su Boba i Brena tajni suvlasnici ovog luksuznog hotelskog kompleksa. Jesu li Orešarovi tajni ortaci i ako jesu zašto to skrivaju, pitanje je zasad bez odgovora. No činjenica je da se Boba i Bruno poznaju još od teniskih dana, da su od tada kontinuirano prijatelji te da često zajedno i krstare Jadranom a ljetovali su zajedno na Bronima i 2007. godine.

Živojinovići
za razliku od svog Miami susjeda i prijatelja Orešara ne duguju porez za Miami vilu koju su kupili prošle godine. U poreznoj kartici Brene i Bobe piše 0 dolara duga te da je isti podmiren iz kreditne rate koju uredno plaćaju. Slavni par Živojinović mogli bi posavjetovati svog prijatelja Orešara da počne plaćati dugove kako ih ne bi sustigla ona narodna “S kim si, takav si”.T

{gallery}naslovne/brunooresar{/gallery}

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Johanes
  #1 Johanes 25 lipnja, 2011, 22:41

  Hadezajci po običaju ili grižnji savjesti idu u Vukovar, jer je on velika žrtva tadašnej politike koja je prepustila grad četnićkom divljanju bez adekvatne obrane a mogla ga je obraniti, ali interesi tadašnje vlade su bili drugačiji, to znamo mi koji smo branili Hrvatsku 1991.
  Ja sam gledao kako Vukovar gori na televiziji, nakon povratka sa opservacije terena gdje su čuvari osiguravali predsjednika Tudjmana na Mihaljevcu dok se u noći rekreirao igrajući tenis sa Brunom Orešarom u 2 sata u noći!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Teniser
  #2 Teniser 15 lipnja, 2011, 10:01

  Sta mu fali?Covek ima bas lepu fudbalerku!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Ferry
  #3 Ferry 12 lipnja, 2011, 16:06

  Ne masu veselo repom samo tovari na Bracu vec i neki djelatnici Opcinskog suda u Supetra na Bracu!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Tovar
  #4 Tovar 11 lipnja, 2011, 15:08

  Kazu Bracani da tovari veselo masu repom kada Bruno Oresar dodje u Pucisca na Bracu.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code